Ανοιχτή επιστολή του Ανδρέα Γαζβινιάν προς τους δημότες του Ωρωπού.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγαπητοί μου συμπολίτες φίλες και φίλοι του Ωρωπού,
Φτάνοντας προς το τέλος της πενταετίας 2014–2019 της παρούσας Δημοτικής Αρχής θα ήθελα να επικοινωνήσω μαζί σας, όπως έκανα πάντα, και να σας πω ότι αυτή η πενταετία αποτέλεσε σε προσωπικό επίπεδο ένα από τα πιο σκληρά διλήμματα που έχω αντιμετωπίσει ποτέ στη ζωή μου: να συνεχίσω να μάχομαι στα κοινά του τόπου μου για ένα καλύτερο αύριο των παιδιών μας, ή να γυρίσω σελίδα και να προσπεράσω την όποια απογοήτευση εισέπραξα από τους γύρω μου και το ‘’φιάσκο Ρούσση’’, και να πάω σπίτι μου;

Στη ζωή μου δεν έμαθα ποτέ να κρύβομαι. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μου στην τοπική αυτοδιοίκηση ως πρόεδρος Κρατικού Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου, ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών, διδάχτηκα τι θα πει «ακούω», «αγωνίζομαι», «βελτιώνομαι», «προσπαθώ να πετύχω», πάντα με γνώμονα το καλό, το ηθικό και το τίμιο, για τον τόπο μου και τους ανθρώπους που με εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Πάνω απ’ όλα όμως έμαθα τι θα πει «συνεργάζομαι με τιμιότητα!»

Δυστυχώς, τα τελευταία 5 χρόνια με τη σημερινή δημοτική αρχή διαπίστωσα ότι το «εγώ» υπερισχύει του «εμείς», υιοθετώντας τη συμπεριφορά ενός ‘’ΜΟΝΑΡΧΗ’’ που περιτριγυρίζεται από τους αυλικούς του. Είδα ανθρώπους να ποδοπατούν ακόμη και την ίδια τους την αξιοπρέπεια, να μην σέβονται την ίδια τους την οικογένεια, να βρίζονται και να βρίζουν όποιον τολμά να διαφωνήσει μαζί τους, σαν να μην ήρθαν για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα σ’ αυτόν τον τόπο, προσπερνώντας τα μεγάλα προβλήματα του με μια ελαφρότητα, με μια προχειρότητα, και με γνώμονα μόνο το ατομικό τους συμφέρον.

Σ’ αυτή την ομάδα δεν χωρούσα, τους χάλαγα τα περίεργα και σκοτεινά τους σχέδια, όπως δημιουργία ΧΥΤΥ ή ΧΥΤΑ, και ότι άλλο είχαν στο μυαλό τους. Ο τόπος έμεινε στάσιμος, ξοδεύοντας εκατομμύρια ευρώ, χωρίς οποιαδήποτε βελτίωση στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων του.

Ταυτόχρονα όμως, είδα παλιούς και νέους συμπολίτες μου να αντιστέκονται, να μάχονται για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς φόβο, χωρίς απογοήτευση. Αυτοί μου έδωσαν την δύναμη και με ενθάρρυναν να συνεχίσω να μάχομαι για αξίες και αρχές που ταιριάζουν σ’ αυτόν εδώ τον τόπο.

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, δεν θα μας «νικήσουν» τα προβλήματα-τα οποία είναι πολλά και σπουδαία-με σπουδαιότερο το περιβάλλον!

Τα οικονομικά-σπατάλες σε απευθείας αναθέσεις σε ημέτερους-φίλους-κουμπάρους-συγγενείς, Δήμος χωρίς ούτε ένα μέτρο πεζοδρόμια, χωρίς βιολογικό, χωρίς πολεοδομικό σχεδιασμό, χωρίς οργανωμένη πολιτική προστασία, με ανύπαρκτη συγκοινωνία και τόσα άλλα πολλά, που ούτε στην ιστορία, ούτε στις προοπτικές του τόπου μας αξίζουν, ειδικά σε μια πανέμορφη, παραθαλάσσια περιοχή, όπως η πόλη μας. Για όλα αυτά πρέπει να αγωνιστούμε, δεν θα πρέπει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω!

Τους τελευταίους μήνες ήρθα σε επαφή με ανθρώπους που εκτιμώ, για να διαπιστώσω κατά πόσο θα μπορούσα να βρω συνοδοιπόρους σε ένα δύσκολο εγχείρημα. Σε μια προσπάθεια αναγέννησης της πόλης μας, που θα στηρίζεται στη δύναμη της ομάδας, που θα υψώσει τείχος στη σπατάλη, τείχος στην αδιαφάνεια, τείχος στην κακοδιαχείριση, τείχος στην αλαζονεία, και με σεβασμό στους κατοίκους της, από όπου κι αν προέρχονται, θα καταπολεμήσει τις αναρίθμητες παθογένειες του παρελθόντος, διεκδικώντας την εμπιστοσύνη όλων των δημοτών, βασιζόμενη ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στις προτάσεις και τις ιδέες της–τις δικές σας προτάσεις και ιδέες.

Έτσι λοιπόν, σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε την Κυριακή 17/03/2019, και ώρα 11:30 π.μ. στο κέντρο Atlantis (Λ. Χαλκουτσίου, στη Σκάλα Ωρωπού), στην παρουσίαση υποψηφιότητας της Νέας Δημοτικής παράταξης μας ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γιώργο Γιασημάκη.

Στο χέρι σου είναι να αλλάξεις τον τόπο μας,
ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ!

Με σεβασμό,
Ανδρέας Γαζβινιάν
Δημοτικός Σύμβουλος
(Πρώην Αντιδήμαρχος Ωρωπού)

Απάντηση