Παναγιώτης Χασιώτης: “Το Θέατρο του Παραλόγου!”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσαν τα όσα απαράδεκτα συνέβησαν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο. Και είναι τραγικό γιατί αυτή η εικόνα που δημιούργησαν ορισμένοι προσβάλλει τη συντριπτική πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων και των κατοίκων του Δήμου μας. Ειδικότερα, προσβάλλει τους δημότες του Ωρωπού και δεν τους αντιπροσωπεύει. Τέτοιες ελεεινές συμπεριφορές διώχνουν τους νέους ανθρώπους που θα θελήσουν να ασχοληθούν και να προσφέρουν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Και ναι μεν για ορισμένους είναι αδιάφορος ο αυτοσεβασμός τους, ίσως να υπάρχει και έλλειψη αυτογνωσίας, αλλά είναι υποχρέωσή τους να σέβονται τους θεσμούς που αντιπροσωπεύουν είτε αυτός είναι του Δημάρχου, είτε του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε του Δημοτικού Συμβούλου.

Κάποιοι στο χθεσινό συμβούλιο «εξανέστησαν» με την συμπεριφορά του Νώντα Δημητρίου. Όμως πέντε έτη τώρα, και παρά το γεγονός ότι ο Νώντας Δημητρίου στο παρελθόν ασκούσε συχνά αντιπολίτευση με πολύ σκληρότερες εκφράσεις από τις χθεσινές, ουδέποτε ζήτησαν την αποβολή του από την αίθουσα ή τη διακοπή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και ουδέποτε εξύβρισαν ή απείλησαν τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. “Όλως τυχαίως”, όλα αυτά τα έπραξαν για πρώτη φορά στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο που προήδρευε, λόγω κωλύματος του Προέδρου, ο Παναγιώτης Χασιώτης (!). Οι νοήμονες άνθρωποι μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Στο χθεσινό θέατρο του παραλόγου δέχθηκα, από μία μικρή μερίδα ανθρώπων της σημερινής δημοτικής αρχής, τραμπουκισμούς, απειλές και ύβρεις προς το πρόσωπό μου που θα τις ζήλευαν και οι μπράβοι της νύχτας ή ακόμη και οι χούλιγκανς των γηπέδων. Μπορεί κάποιοι να μην πιστεύουν στη Δημοκρατία και στους θεσμούς της, λόγω ιδεολογικών και πολιτικών τους καταβολών, αλλά αυτά δε σημαίνει ότι θα τους επιτρέψουμε να επαναφέρουνε χουντικές μεθόδους και πρακτικές στο δημοτικό συμβούλιο και γενικότερα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ούτε θα επιτρέψουμε να μετατραπεί το Δημοτικό Συμβούλιο σε καφενείο ή ποδοσφαιρικό γήπεδο, επειδή έτσι κάποιους «βολεύει» πολιτικά.

΄Εχοντας συνείδηση του θεσμικού μου ρόλου και της υποχρέωσής μου να διαφυλάξω την ομαλή λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου, και αφού ήδη «κάποιοι» το είχαν μετατρέψει σε κάτι μεταξύ παρακμιακού καφενείου και ποδοσφαιρικής εξέδρας, και ήδη ετοιμάζονταν να το μετατρέψουν σε ρινγκ πυγμαχίας, πήρα την ορθότερη απόφαση που θα μπορούσε να πάρει ο κάθε Πρόεδρος Δ.Σ. που σέβεται πρώτα από όλα τους Συμβούλους και μετά τον εαυτό του. Να διακόψω την λειτουργία του, αφού είχα ήδη εξαντλήσει κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξομαλύνω την κατάσταση. Η απόφαση αυτή ήταν η μόνη λογική, ορθή και επιβεβλημένη και για αυτό αποφύγαμε τα χειρότερα. Άλλωστε η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων συμφώνησε με την απόφασή μου για τη διακοπή του συμβουλίου και ελάχιστοι ήταν αυτοί που διαμαρτυρήθηκαν.

Καταδικάζω τέτοιους είδους συμπεριφορές και πρακτικές από όπου και αν προέρχονται. Η Δημοκρατία, ιδιαίτερη έκφανση της οποίας είναι το Δημοτικό μας Συμβούλιο, δεν απειλείται, δεν καθυβρίζεται, δεν προπηλακίζεται! Όλοι εμείς οι αιρετοί έχουμε υποχρέωση να την διαφυλάξουμε και να την προστατεύσουμε.

Τους νοσταλγούς άλλων εποχών και πρακτικών θα τους θέσει ο λαός του Δήμου Ωρωπού στο περιθώριο.

Απάντηση