Εφημ. των Συντακτών: “Ταυτοποίηση για συκοφαντίες μέσω διαδικτύου”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αίσθηση προκάλεσε στην κοινωνία του  Ωρωπού η ταυτοποίηση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, του έμμισθου ειδικού συμβούλου του δημάρχου Θωμά Ρούσση σε θέματα επικοινωνίας, ως δράστη σωρείας συκοφαντικών δημοσιευμάτων με στόχο πολιτικούς αντιπάλους του δημάρχου, μέσω των ηλεκτρονικών μέσων «ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΩΡΩΠΟΥ», «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΩΡΩΠΟΥ» και «OroposNews.Net».

Ο έμμισθος ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, αφού ταυτοποιήθηκε, παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα για το έγκλημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και του νόμου περί προσωπικών δεδομένων.

Η διαδικασία αποκάλυψης και ταυτοποίησης, έγινε μετά από μήνυση που κατέθεσαν θιγόμενοι από τα ανώνυμα-ανυπόγραφα και κατ’ εξακολούθηση συκοφαντικά δημοσιεύματα, δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και δημότες του Ωρωπού, οι οποίοι ασκούσαν κριτική στις πράξεις της δημοτικής αρχής.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 6 Φεβρουαρίου κατατέθηκαν στην έδρα, τα στοιχεία της ταυτοποίησης του ειδικού συμβούλου του δημάρχου, ως «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ» από την Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας, από τον δημοτικό σύμβουλο και πληρεξούσιο δικηγόρο Παναγιώτη Χασιώτη.

Σημειώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της efsyn.gr, ότι η Δημοτική Αρχή δεν έκανε αποδεκτή ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ – ΨΗΦΙΣΜΑ των «στοχοποιημένων» μελών της αντιπολίτευσης, η οποία στρεφόταν κατά της παρουσίας στην «υπηρεσία» του γραφείου του Δημάρχου, του αμειβόμενου από τα χρήματα των δημοτών ειδικού συμβούλου. Παράλληλα, έως αυτή την ώρα, δεν έχει προχωρήσει στην απομάκρυνση του εν λόγω προσώπου.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Απάντηση