Γιώργος Γιασημάκης: «Ανοιχτή επιστολή προς τους συνδημότες μου»

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

Μία νέα χρονιά ανατέλλει. Το 2019 θα αποτελέσει ένα έτος, κατά το οποίο θα κληθούμε να λάβουμε γενναίες αποφάσεις για το άμεσο μέλλον μας. Προσωπικά, είμαι πεπεισμένος ότι οι πολίτες στην περιοχή μας είναι πιο ώριμοι από ποτέ. Δέκα χρόνια σχεδόν μετά την καλλικρατική συνένωση των δήμων, όλοι γνωρίζουμε τι θέλουμε και πολύ περισσότερο τι δεν θέλουμε.

Δεν θέλουμε την συνεχή υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας. Δεν θέλουμε την στασιμότητα και την αναβλητικότητα. Δεν θέλουμε την πρόχειρη και ακόμη χειρότερα την αδιαφανή επίλυση των προβλημάτων. Επιθυμούμε έναν δήμο που να λειτουργεί όπως αρμόζει στον θεσμικό του ρόλο: δημοκρατικά, αποτελεσματικά, υπεύθυνα. Με «μάτια» και «αυτιά» ορθάνοιχτα στις ανάγκες των δημοτών και ένα «στόμα» λιγομίλητο, χωρίς απατηλές υποσχέσεις και ευχολόγια. Με κοινωνικό πρόσωπο – όχι στη λογική της ελεημοσύνης και της ψηφοθηρίας, αλλά με γνώμονα την ουσιαστική επανάκαμψη όσων την έχουν ανάγκη.

Είμαι αισιόδοξος πως αυτή τη χρονιά ο Ωρωπός θα γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του. Θα κατορθώσει επιτέλους να γίνει ένας ενεργός δήμος, στραμμένος αποκλειστικά στο κοινό συμφέρον και όχι στο συμφέρον ορισμένων μόνο προσώπων και ομάδων. Ο δρόμος για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο δεν θα είναι εύκολος. Η τοπική αυτοδιοίκηση μας χρειάζεται όλους εκεί. Όσοι απολαμβάνουν την απογοήτευση των πολιτών και την έλλειψη ενημέρωσής τους για τα τεκταινόμενα, είναι εκείνοι που βλέπουν τον δήμο ως μέσο για να επωφεληθούν οι ίδιοι και η «αυλή» τους. Ας τελειώνουμε με αυτούς το συντομότερο δυνατό.

Ενεργός δήμος σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς αποτελεί ζωντανό κύτταρο ενός ευρύτερου συνόλου και γι’ αυτό τον λόγο δεν πρέπει να αποκόβεται από την δημόσια ζωή. Δεν πρέπει να αισθάνεται ότι εκλιπαρεί για την προσοχή των αρχών, ούτε ότι απαιτείται να συναλλαχθεί «κάτω από το τραπέζι» για να επιλυθεί το πρόβλημά του. Ενεργός δήμος σημαίνει ότι η δημοτική αρχή υπηρετεί το σύνολο και όχι το αντίστροφο. Ότι οι κατέχοντες δημοτικά αξιώματα λογοδοτούν κάθε μέρα στους συνδημότες τους και δεν επαναπαύονται ποτέ.

Τα τελευταία χρόνια, τα γεγονότα τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο έχουν φανερώσει το αληθινό πρόσωπο όλων μας, ιδίως όσων καταλαμβάνουν δημόσια αξιώματα. Κανείς δεν μπορεί να κρυφτεί πια. Οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ, ώστε να απομονωθεί η ιδιοτέλεια, η ανευθυνότητα και η παθητικότητα και να επιβραβευθεί η ειλικρίνεια, η υπευθυνότητα και ο ρεαλισμός. Με αυτές τις αξίες πορεύεται η δημοτική μας κίνηση, δίχως να έχει ανάγκη τα κομματικά διαπιστευτήρια που επιζητούν και λαμβάνουν  οι άλλοι. Ανεξάρτητη. Πεισμωμένη. Περήφανη.

Η εμπιστοσύνη σας στο όραμα και την ισχυρή θέληση της δημοτικής μας κίνησης θα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ο Ωρωπός, με τη συνεισφορά όλων μας, θα θέσει φέτος τις βάσεις για να αλλάξει προς το καλύτερο. Και θα το καταφέρει.

Γιώργος Γιασημάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Ωρωπού

Απάντηση