Απόφαση ευθύνης…

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Εδώ και μερικές μέρες στα Δημοτικά Δρώμενα του Δήμου Ωρωπού, έχει συμβεί ένα πρωτοφανές γεγονός, που αποδεικνύει πως όταν κάποιοι ενεργοί πολίτες, αποφασίσουν να βάλουν στην άκρη εγωισμούς, προκαταλήψεις και προσωπικές φιλοδοξίες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν στο μέγιστο το κοινωνικό σύνολο και το καλό του τόπου, τότε η κοινωνία αποκτά δικαίωμα στην ελπίδα και προοπτική για το μέλλον.

Όταν άνθρωποι δοκιμασμένοι και ικανοί, ενώνουν τα χέρια και δίνουν υπόσχεση για κοινό αγώνα, τότε ο Δήμος Ωρωπού αρχίζει και πάλι να “ανασαίνει” και να αποκτά αισιοδοξία και σχέδια.
Έτσι λοιπόν με μια απόφαση σταθμό, ο Γιώργος Γιασημάκης, ο Επαμεινώνδας Δημητρίου, ο Βαγγέλης Ηλιάσκος, ο Κώστας Λίτσας και ο Παναγιώτης Χασιώτης, αποφάσισαν να αλλάξουν οριστικά και αμετάκλητα, την ζοφερή και αποπνιχτική ατμόσφαιρα, που έχει εγκαθιδρύσει στα κοινά, η αποτυχημένη Διοίκηση Ρούσση.

Πρόταξαν τους πολίτες και την κοινωνία και άφησαν κατά μέρος, τα όσα φυσιολογικά και ανθρώπινα τους χωρίζουν, ενδυναμώνοντας και στηρίζοντας, τα πολύ περισσότερα που τους ενώνουν. Είναι άλλωστε απόλυτα συνυφασμένη αυτή η απόφαση, με το πνεύμα της εποχής, που προτάσσει την διαβούλευση και την ενότητα των κοινωνικών δυνάμεων του κάθε τόπου και απομονώνει ηγεμονικές λογικές και παλαιοκομματικές μεθόδους, που βασίζονταν και πρότειναν “την αρχή του ενός ανδρός”…

Ποιες ήταν οι άμεσες αντιδράσεις από αυτή την ενέργεια;
Πρώτα από όλα άμεση και θεαματική ήταν η αντίδραση της κοινωνίας, η οποία στην συντριπτική της πλειοψηφία, υποδέχτηκε με ενθουσιασμό και ανακούφιση αυτή την απόφαση και από την πρώτη στιγμή, έδειξε να αγκαλιάζει και να ενθαρρύνει τους πρωταγωνιστές της,

Από όλα τα χωριά, ήρθαν μηνύματα στήριξης και αποτυπώθηκε άμεσα και καταλυτικά η καθολική εντύπωση πως η εκλογική αναμέτρηση στον Δήμο Ωρωπού, πέρασε σε άλλο επίπεδο, μιας και ο απόλυτος πρωταγωνιστής, ξέφυγε ακόμα περισσότερο, σε βαθμό που το αποτέλεσμα να προδιαγράφεται ξεκάθαρο και να καθίσταται μη αναστρέψιμο.

Η Νέα ενωμένη Αυτοδιοικητική ομάδα, που πλέον καλύπτει την μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου μας, καθορίζει τις εξελίξεις και δείχνει την επόμενη μέρα, “σκουπίζοντας” την παρένθεση Ρούσση και σχεδιάζοντας μαζί με τους πολίτες τον Ωρωπό, που ονειρευόμαστε και μας ταιριάζει.

Από την άλλη μεριά, χαρακτηριστικές ήταν οι αντιδράσεις της απερχόμενης Δημοτικής ομάδας, και των παραφυάδων της, ιδιαίτερα των διαδικτυακών, που ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας στιγμή, μια λυσσαλέα απαράδεκτη επίθεση, όχι σε πολιτικό επίπεδο, αλλά σε προσωπικό, χρησιμοποιώντας μάλιστα εκφράσεις πεζοδρομιακές και καταδικαστέες.

Διαβάσαμε μάλιστα σε χθεσινό άρθρο, που θα το ονομάζαμε, “Η απόλυτη κολακεία”, πως όλα αυτά έγιναν επειδή ο Θωμάς Ρούσσης, ήταν και είναι το απόλυτο φαβορί, και λόγω αυτού του φόβου, έγινε αυτή η παρά φύση ένωση, των δυνάμεων της Αντιπολίτευσης.

Πρωτοφανής λογική “αρθρογράφων” “υπό την επήρεια” ανταμοιβών, που μπροστά στο “δωράκι”, θυσιάζουν και την κοινή λογική, αλλά και αυτό που φαίνεται και είναι αυταπόδεικτο.
Και από κοντά οι “γνωστοί-άγνωστοι ανώνυμοι” άρχισαν να καταλογίζουν, και να βωμολοχούν, “χτυπώντας” ύπουλα και ανώνυμα -τις περισσότερες φορές- τους ανθρώπους που πήραν αυτή την μεγάλη απόφαση.

Και δημιουργούν δήθεν προβλήματα, ρωτώντας υποκριτικά ποιος θα ηγείται αυτής της ανίερης συμμαχίας και προεξοφλούν μεγάλους καυγάδες και σίγουρη διάσπαση. Είναι αυτό που λέει ο λαός “η αλεπού στον ύπνο της, κοτόπουλα ονειρεύεται”!

Πανικός, διάχυτος, ανακατεμένος με χάσιμο ψυχραιμίας και λογικής. Είναι φανερό πως έχουν αντιληφθεί πως η ήττα είναι πιο κοντά από ποτέ και πως οι προσωπικοί παράδεισοι χάνονται και θα καταβάλουν την απέλπιδα προσπάθεια να κρατήσουν τα “κεκτημένα” τους.

Αδίστακτοι όπως έχουν αποδείξει μέχρι τώρα, δεν θα διστάσουν μπροστά σε τίποτα και σε κανέναν, προκειμένου να “μικρύνουν” και να υποβαθμίσουν την ενωτική κίνηση και προκειμένου να πείσουν τους αποσβολωμένους πιστούς τους, πως τίποτα δεν έχει συμβεί και πως όλα είναι όπως πριν.

Οι πολίτες και η κοινωνία του Ωρωπού, είναι πια έτοιμοι να τους αποκρούσουν να τους αποδώσουν τα όσα τους αναλογούν. Όχι με ύβρεις, ούτε με εκφοβισμό. Αλλά με απόψεις, με πρόγραμμα, με ενότητα και με καθορισμένες αρχές και επιδιώξεις.

Τις επόμενες μέρες, η νέα ενωμένη Αυτοδιοικητική ομάδα, θα δείξει με σαφήνεια τα όσα προτάσσονται και τα όσα θα γίνουν πρώτοι στόχοι. Θα καταθέσει τις προγραμματικές θέσεις συνεργασίας και τους άξονες, που θα κινηθεί και θα επιλύσει τις όποιες απορίες πιθανόν να έχουν δημιουργηθεί.

Είναι πια απολύτως σαφές πως τίποτα δεν είναι πια το ίδιο όσον αφορά, τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές.
Τα σημεία έχουν αλλάξει και η περίπτωση,της μίας μονής Εκλογικής Κυριακής εμφανίζεται πια, πιο πιθανή από ποτέ.

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση