Ο εργολάβος και η εξοικονόμηση του 1.000.000 ευρώ…

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Που πήγε το ένα εκατομμύριο που θα εξοικονομούσατε κύριε Ρούσση, ρωτούσε στο Δημοτικό Συμβούλιο της περασμένης Τετάρτης ο Γιώργος Γιασημάκης.

Όχι βέβαια πως περίμενε να πάρει απάντηση. Αλλά για να καταδείξει για μια ακόμα φορά τον τρόπο που σκέφτεται και ενεργεί η παρούσα δημοτική αρχή. Μα δεν είναι όμως τουλάχιστον παράξενη και δεν αντίκεινται στην κοινή λογική, αυτή η ακατανόητη ενέργεια του κυρίου Ρούσση.

Ήρθε πριν από ένα χρόνο και προσπαθώντας να διαφημίσει και να δικαιολογήσει την απόφαση του να αναθέσει με 6.500.000 ευρώ περίπου και με μηδαμινή έκπτωση 2% σε εργολάβο την αποκομιδή των απορριμάτων και μας είπε πως ο Δήμος θα κερδίσει από αυτή την διαδικασία τουλάχιστον 1.000.000!

Ο Γιώργος Γιασημάκης είχε εκφραστεί τότε και είχε καλέσει τον Δήμαρχο να ανακαλέσει και να στηριχθεί στο προσωπικό και στον εξοπλισμό του Δήμου, που τόσα χρόνια ανταπεξέρχεται παρά τις όποιες δυσκολίες .

Και είχε καταδείξει και τότε το παράλογο και το πρωτοφανές της μηδενικής σχεδόν έκπτωσης.

Και είχε δεχθεί ο Γιώργος Γιασημάκης την επίθεση του Δημάρχου και της Δημοτικής ομάδας που τον κατηγορούσε πως θέλει να εμποδίσει το έργο της σωστής αποκομιδής των απορριμάτων, από αντιπολιτευτική και μόνο διάθεση.
Και τι προέβαλαν σαν προμετωπίδα αυτής της κατηγορίας;

Μα φυσικά το ένα εκατομμύριο κέρδος που θα προέκυπτε για τον Δήμο και τους Δημότες. Είναι λοιπόν απόλυτα λογικό και ανθρώπινο, ο Γιώργος Γιασημάκης που τόσο λοιδορήθηκε για εκείνη την στάση του, να ρωτά σήμερα -και μαζί με αυτόν και όλοι οι πολίτες αυτού του τόπου- που είναι αυτό το ένα εκατομμύριο που θα προέκυπτε σαν όφελος από την “μαγική” απόφαση του κυρίου Ρούσση…

Που είναι το ένα εκατομμύριο κύριε Ρούσση, ρωτάμε και εμείς σήμερα;Γιατί αν δεν δώσει απάντηση, ως οφείλει, τότε και εμείς και όλος ο κόσμος θα δικαιούται να κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Οφείλεται άραγε σε ανικανότητα ή σε άλλου είδους διεργασίες, αυτή η ενέργεια;


Πίστευε πραγματικά ο κύριος Ρούσσης πως θα προέκυπτε όφελος ή “μπλοφάριζε” προκειμένου να περάσει η πρόταση του;

Και ήταν δικιά του και μόνο αυτή η απόφαση ή γνώριζαν και οι Σύμβουλοι του, πως το εκατομμύριο δεν υπάρχει, αλλά “κάνουμε” πως υπάρχει;

Ήταν μια συλλογική απόφαση, ή κάποιοι Σύμβουλοι παραπλανήθηκαν και παρασύρθηκαν σε μια θετική ψήφο;

Δεν είχε λοιπόν καθόλου άδικο ο Γιώργος Γιασημάκης να ζητά απάντηση από τον κύριο Ρούσση, για το που “πήγε” το περίφημο εκατομμύριο που ΘΑ κερδίζαμε;

Και ο κύριος Ρούσσης, χρησιμοποιώντας την γνωστή τακτική της αποφυγής κάθε “επικίνδυνης” ερώτησης, σφύριξε για άλλη μια φορά αδιάφορα, και δεν απάντησε καθόλου…Τι να πει άλλωστε; Την απάντηση θα την δώσει αντί για αυτόν ο ”παρατηρητής”…με λάσπη και συκοφαντίες… με ύβρις και με ψέματα…

Τα ίδια ερωτήματα έθεσε και ο Νώντας Δημητρίου ο οποίος ρώτησε επίσης και αν ο εργολάβος, ο οποίος εισπράττει από τα δημοτικά τέλη, είναι συνεπής με τις υποχρεώσεις του απέναντι στους δημότες εργαζόμενους σε αυτόν.

Ο Ανδρέας Γαζβινιάν επεσήμανε την ανακολουθία των λόγων του δημάρχου και της δημοτικής του αρχής με τις πράξεις τους! Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, θα περίμενε σήμερα ο δημότης του Ωρωπού, μετά την εξοικονόμηση του ενός εκατομμυρίου, μείωση των τελών καθαριότητας προς δικό του όφελος!

Και φυσικά επειδή κανένα κέρδος δεν υπήρξε, από την ανάθεση στον εργολάβο …καμία μείωση δεν έγινε στα τέλη καθαριότητας…

“Εντυπωσιακός” Δήμαρχος, με νοοτροπία Κοινοτάρχη του περασμένου αιώνα, που αποφασίζει και διατάζει, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν… “ΈΤΣΙ ΘΕΛΩ ΕΓΩ” είναι άλλωστε η αγαπημένη του φράση …

Και οι πολίτες; Ο τόπος; Οι άνθρωποι που πλήττονται από την κρίση; Ποιος τα λογαριάζει όλα αυτά. Θα φροντίσει να τα καλύψει ο Φευγάτος-Παρατηρητής και η λασπολογική του ομάδα.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο,δηλαδή…
Είναι πια απόλυτα βέβαιο, πως αυτή η λαίλαπα που έπληξε τον Δήμο μας, τα τελευταία 4,5 χρόνια, φεύγει. Φεύγει, αλλά στον πανικό της συνεχίζει να βλάπτει τον τόπο. Συνεχίζει να ασχημονεί και να διαπράττει ολισθήματα. Άλλα από ανικανότητα και άλλα από πρόθεση.
Όσες σοφιστείες και αν σκαρφιστούν, όσα ψέματα και αν αραδιάσουν το πολιτικό τους τέλος τους είναι βέβαιο και μη αναστρέψιμο.
Πριν φύγουν όμως οφείλουν μια συγγνώμη στους δημότες του Ωρωπού για τα ψέμματα που τους έχουν πει όλα αυτά τα χρόνια…

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice!

Απάντηση