Γ.ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: “Έκπληξη, κατά τον κ.Ρούσση, ότι ένα έργο θα γίνει με ανοιχτό διαγωνισμό…”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

 

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου προχθές, με θέματα που ορισμένα από αυτά “φωτογραφίζουν” την πορεία της σημερινής δημοτικής αρχής και την… εκθέτουν για την μέχρι σήμερα δράση της! Κορυφαίο από αυτά, η αποδοχή της ένταξης του έργου “Ανακατασκευή, Αποκατάσταση οδοποιίας Δήμου Ωρωπού έπειτα από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου 2017” προϋπολογισμού 8.516.681,21 ευρώ, με απόφαση του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Είναι μια χρηματοδότηση έργου, η οποία ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ, αν… δεν είχε καεί τον Αύγουστο του 2017 ο Κάλαμος, το Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι! Όλοι γνωρίζουμε τα αποτελέσματα και τις απώλειες της καταστροφής αυτής σε περιουσίες πολιτών και στο φυσικό περιβάλλον! Σήμερα λοιπόν, έρχεται η δημοτική αρχή να… ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕΙ(!!!), γιατί… την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του κράτους, η οποία κοστολογήθηκε σε 8,5 εκατομμύρια ευρώ ΜΟΝΟ, θα μπορέσει να την παρουσιάσει… ως… ΔΙΚΟ της έργο και μάλιστα και εκτός των περιοχών που επλήγησαν, φτιάχνοντας δρόμους κατά το πολιτικώς «συμφερότερο»!

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ! Με έργο όμως που θα έπρεπε να γίνει από το δικό της όραμα και τον δικό της σχεδιασμό και ΟΧΙ βέβαια… επειδή άνθρωποι είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται, την ζωή τους να κινδυνεύει, η δουλειά τους να χάνεται και ο τόπος να… καπνίζει σε μαύρο φόντο!

Και όμως… πανηγυρίζουν οι άνθρωποι της σημερινής δημοτικής αρχής, για το κρατικό… «χέρι βοήθειας» και προσπαθούν να περισώσουν ό,τι και αν σώζεται από τη δημοτική τους πορεία!

Το αστείο και συγχρόνως τραγικό -αν αναλογιστούμε τι συμβαίνει μέχρι σήμερα- για τη δημοτική αρχή είναι, ότι, τα εκατομμύρια αυτά θα υποχρεωθεί να τα δώσει μέσα από διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό και δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει την πεπατημένη των “διαπραγματεύσεων”, δηλαδή των ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ!!! Έφτασε μάλιστα στο σημείο ο δήμαρχος να φυλάει ως… ΕΚΠΛΗΞΗ τον τρόπο που θα γίνει το έργο, σε επαναλαμβανόμενη ερώτηση του Γιώργου Γιασημάκη, καθώς και του Νώντα Δημητρίου, ο οποίος δέχθηκε -ως συνήθως- χείριστη προσωπική επίθεση από το δήμαρχο! Σε αυτήν αντέδρασε ο Γιώργος Γιασημάκης και ο ίδιος.

Ο Γιώργος Γιασημάκης “χαιρέτησε” την… επιστροφή στη νομιμότητα!!! Ο Παναγιώτης Χασιώτης ζήτησε να μάθει αν υπάρχει και ο εγκαταλειμμένος Αυλώνας στο έργο αυτό και ο Γιώργος Αρμυριώτης έθεσε την ερώτηση, γιατί τα χρήματα αυτά δεν χρησιμοποιούνται μόνο στις πληγείσες περιοχές και φυσικά δεν πήρε απάντηση.

Πηγή: Μάχιμη Πόλη

Απάντηση