Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα…

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν λένε να τελειώσουν τα βάσανα για τον μέχρι πρότινος “Δήμαρχο για 20 χρόνια” Θωμά Ρούσση.

Δεν του έφταναν οι ανακοινώσεις προσχώρησης πρώην στελεχών του στην παράταξη του Γιώργου Γιασημάκη και ο “ντόρος” που δικαιολογημένα έχουν ξεσηκώσει, ήρθε να προστεθεί η ανοιχτή διαφοροποίηση του Νο 2 του συνδυασμού του, Κωνσταντίνου Δέδε. 

Μία διαφοροποίηση που ήρθε να κορυφωθεί στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου φάνηκε καθαρά πως ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αποτελεί πια ξένο σώμα στην παράταξη του Δημάρχου, αφού “αδειάστηκε” ακόμα και στο θέμα της τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος, που είναι της απόλυτου αρμοδιότητας του, από τον Δήμαρχο, ο οποίος ανοιχτά τον προσπέρασε, υποτιμώντας και την θέση του, αλλά και την επιστημονική του κατάρτιση, πάνω στο θέμα της συζήτησης.

Και είναι ένα ακόμα λιθαράκι στην διαφαινόμενη ρήξη, που έρχεται σαν συνέχεια του ”ντέρμπι” με “αγοραίες” εκφράσεις που διαδραματίστηκε πριν λίγες μέρες στον προθάλαμο και στο γραφείο του Δημάρχου κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής, με φωνές που ακούγονταν τουλάχιστον μέχρι την Λεωφόρο Χαλκουτσίου.

Είναι πια ανοιχτές και μεγαλόφωνες οι αντιρρήσεις του Αντιδήμαρχου Κώστα Δέδε και οι φήμες λένε πως έχουν να κάνουν με τον τρόπο που διοικεί ο κ.Ρούσσης, αλλά και με την ανοιχτή διαφωνία του, για το δίδυμο των αδελφών, που όπως λέει διοικεί στο παρασκήνιο. 

Οι συνέπειες από αυτή την σύγκρουση είναι μη προβλέψιμες, μιας και η ενδεχόμενη διαγραφή Δέδε, που όπως κουβεντιάζεται προωθείται από πολλούς στενούς συνεργάτες του Δημάρχου, θα ανοίξει τον ”ασκό του Αιόλου” σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περιοχή, όπως αυτή του Καλάμου και όχι μόνο, στην οποία είναι γνωστή και αδιαφιλονίκητη η δύναμη και επιρροή του Αντιδημάρχου, αφού όπως είναι γνωστό σε όλους, αυτός δημιούργησε ολόκληρη την ομάδα του απερχόμενου Δημάρχου.

Πως θα αντιδράσει αυτή η ομάδα σε πιθανή διαγραφή Δέδε;

Άγνωστο, αν και οι γνωρίζοντες εκ των έσω υποστηρίζουν πως δεν θα μείνει αδρανής, αντιθέτως μάλιστα θα βγει μπροστά και θα πάρει θέση.
Φουρτούνες λοιπόν για τον κ. Ρούσση και από Κάλαμο μεριά και ενώ περίμενε αλλιώς την προεκλογική του καμπάνια, αλλιώς του προκύπτει…

Ένα είναι βέβαιο. Εάν συνεχίσει να “ξηλώνεται” με αυτόν τον τρόπο “το πουλόβερ” της Δημοτικής ομάδας Ρούσση, θα φτάσει στις Εκλογές εντελώς “γυμνός” συνεπικουρούμενος μόνο από την στενή του ομάδα και θα καταλήξει σε μια τόσο τραγική ήττα που θα μείνει στην ιστορία των Δημοτικών πραγμάτων της περιοχής μας, φωτεινό παράδειγμα για το που καταλήγει μια διοίκηση που ξεκινά με άλλες προδιαγραφές, αλλά από αλαζονεία, ηγεμονισμό και αδιαφάνεια, καταλήγει στα “πολιτικά αζήτητα” ενός τόπου. 

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση