ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΚΚΑΣ: Μηδαμινή έως μηδενική η προσφορά της Δημοτικής Αρχής προς τον Αυλώνα!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΕΚΚΑ ΒΑΣΙΛΗ

ΠΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΕΣ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΕΣ Δ.Κ. ΑΥΛΩΝΑ

ΘΕΜΑ: «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΑ-ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 2014-2018 ΜΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ κ. ΘΩΜΑ ΡΟΥΣΣΗ»

Κυρίες και Κύριοι,

Διαβάζοντας πρόσφατα τοπική εφημερίδα η οποία αναφέρεται στην ομιλία του κ. Δημάρχου σχετικά με τον απολογισμό και το έργο της Δημοτικής του Αρχής σε κάποιο σημείο της ομιλίας του παροτρύνει τους καλεσμένους να διαβάσουν το έντυπο που έχει κυκλοφορήσει. «Απολογισμός Έργου Δημοτικής Αρχής 2014-2018 με δήμαρχο Θωμά Ρούσση» και να τον κρίνουν με αυστηρότητα.

Προσωπικά με την μακροχρόνια πορεία μου ως Αντιπρόεδρος στην Κοινότητα Αυλώνα αρχικά, κατόπιν δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αυλώνα και δημοτικός σύμβουλος Καλλικρατικού Δήμου Ωρωπού, ενδιαφέρθηκα και διάβασα το έντυπο του κ. Δημάρχου. Έχοντας την εμπειρία από τους φορείς που ασχολήθηκα κατά την διαδρομή μου με τα κοινά, (πρόεδρος Συνδέσμου Δήμων και Κοινοτήτων Ασωπού- πρόεδρος Εθνικού Σταδίου Αυλώνα- πρόεδρος Κρατικού Παιδικού Σταθμού Αυλώνα- πρόεδρος ή γραμματέας στους συλλόγους Γονέων Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου-γραμματέας Αθλητικού Ομίλου Αυλώνα – γραμματέας Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Αυλώνα) περιορίστηκα για να κρίνω το έργο της Δημοτικής Αρχής και την προσφορά της για τη Δ.Κ. Αυλώνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν με ενδιαφέρουν και οι υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες και γενικά η πορεία του Δήμου μας.

Η Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα είναι πρώτη σε πληθυσμό για το Δήμο, είναι πρώτη σε γεωγραφική έκταση με δύο στρατόπεδα με Βιομηχανική περιοχή και Διαμετακομιστικό κέντρο και πρώτη σε οικονομική προσφορά από ανταποδοτικά τέλη προς το Δήμο, Δυστυχώς, διαπίστωσα με τον απολογισμό των πεπραγμένων του κ. Δημάρχου την μηδαμινή έως την μηδενική προσφορά της κεντρικής εξουσίας του Δήμου προς την Δ.Κ. Αυλώνα.

ΓΕΝΙΚΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

Δεν αναφέρεται ο απολογισμός για τα έσοδα και τα έξοδα του Δήμου ως όφειλε ώστε να γνωρίζουμε την οικονομική διαχείριση του Δήμου με τον ισολογισμό του το υπόλοιπό του ή τις οφειλές του. Αναφέρεται για πληρωμή ποσού 4.300.000 ευρώ ληξιπρόθεσμων οφειλών για δικαστικές αποφάσεις χωρίς να αναφέρονται οι κοινότητες και οι Δήμοι που όφειλαν προ Καλλικράτη. (Ο Δήμος Αυλώνα απ΄ ότι γνωρίζω με Δήμαρχο τον κ. Σύρμα Άγγελο άφησε θετικό ταμείο για το νέο Καλλικρατικό Δήμο).

Αναφέρεται στον απολογισμό ότι πληρώθηκαν 700.000 ευρώ για την εξόφληση δικαστικών αποφάσεων κατά της ΔΕΑΔΩ χωρίς να αναφέρεται από πού προήλθαν οι οφειλές και τι αφορούσαν οι δικαστικές αποφάσεις.

Αναφέρεται στον απολογισμό ότι έγινε ρύθμιση οφειλής του Δήμου προς την ΕΥΔΑΠ χωρίς να αναφέρει το ύψος του χρηματικού ποσού που ρυθμίστηκε.

Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε κάνει ρύθμιση οφειλών με την ΕΥΔΑΠ 4.000.000 ευρώ περίπου. Το σημερινό άγνωστο προς ρύθμιση χρηματικό ποσό πώς προήλθε;

Δεν αναφέρεται στον απολογισμό εάν τελικά λειτούργησε οργανωμένο γραφείο κίνησης οχημάτων και μηχανημάτων, εάν τηρείται βιβλίο κίνησης, συντήρησης, καυσίμων και γενικά ταυτότητα με τα στοιχεία του οδηγού ή χειριστού για κάθε κινούμενο μέσο ώστε να μην επαναλαμβάνεται η σπατάλη των χιλιάδων ευρώ όπως είχα με αποδείξεις αναφερθεί ως υπεύθυνος εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου Ωρωπού για το έτος 2013 στην επιτροπή συντήρησης – επισκευής οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου.

ΑΣΩΠΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ

Η μοναδική λύση για την απορρύπανση του Ασωπού ποταμού, την υδροδότηση και την αποχέτευση των Δήμων Τανάγρας και Ωρωπού είναι η ΕΥΔΑΠ εταιρεία με μοναδική εμπειρία και τεχνογνωσία όπως είχα τοποθετηθεί με ολοκληρωμένη πρότασή μου έχοντας και τη θετική ανταπόκριση για συζήτηση από την ΕΥΔΑΠ η οποία ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η εφημερίδα που δημοσιεύει τον απολογισμό του δήμου Ωρωπού έχει φωτογραφία τον δήμαρχο κ. Ρούσση με το δήμαρχο Τανάγρας κ. Περγάλια. Ο δήμαρχος Τανάγρας αναφέρεται στην επιτυχία του για την δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Εξυγίανσης της βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων-Σχηματαρίου με ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο παρεμβάσεων στη λεκάνη απορροής του Ασωπού ποταμού. Ο Δήμαρχος Ωρωπού κ. Ρούσσης δεν έχει καμία ενέργειά του για τον Ασωπό να μας αναφέρει στον απολογισμό του και δεν έκανε και καμία παρέμβαση να ενταχθεί στη δημιουργία του επιχειρηματικού πάρκου η άναρχα δομημένη βιομηχανική περιοχή Αυλώνα που βρίσκεται στην ανατολική όχθη του Ασωπού ποταμού.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΥΛΩΝΑ

Δεν αναφέρεται στον απολογισμό κάποια ενέργεια από τη δημοτική αρχή για τη συνέχεια της πορείας του σχεδίου επέκτασης πόλης Αυλώνα. Η τελευταία φάση ανάρτησης ήταν η διαδικασία των ενστάσεων πριν από 5 χρόνια.

Η επέκταση και η βελτίωση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στον Αυλώνα είναι θετική αλλά να γίνεται με πραγματική οικονομική και τεχνική μελέτη και όχι να παρουσιάζονται άμεσα βλάβες λόγω κακοτεχνίας , επίσης η επέκταση δικτύου με προχειρότητα επιφανειακά μέσα στο δάσος με πλαστικό σωλήνα αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει μελέτη για την οποία αναφέρεται στον απολογισμό και έχει πληρωθεί.

Το ενδιαφέρον μου για το κλειστό γυμναστήριο είναι ιδιαίτερα έντονο διότι μαζί με τον κ. Καλλέργη Αναστάσιο είμαστε οι πρώτοι που ως διοίκηση του συλλόγου γονέων Λυκείου Αυλώνα ξεκινήσαμε   τον προγραμματισμό για την υλοποίηση του γυμναστηρίου με την διοίκηση του Ο.Σ.Κ.   Μετά από μία μεγάλη καθυστέρηση και ενώ λειτουργούσε το γυμναστήριο η σημερινή δημοτική αρχή ανέλαβε την έκδοση άδειας λειτουργίας του. Δυστυχώς περιβαλλοντικά το γυμναστήριο είναι εγκαταλειμμένο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει παραχωρηθεί σε ιδιώτη για εκμετάλλευση με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται οι νέοι του Αυλώνα που δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό.

Διαμαρτυρίες επίσης υπάρχουν και για το κλειστό γυμναστήριο Γυμνασίου Λυκείου που παραμένει ακατάλληλο για χρήση.

Η αδιαφορία της δημοτικής αρχής συνεχίζεται και στο Δημοτικό Στάδιο.

Αναφέρεται στον απολογισμό «Ανέγερση Βρεφονηπιακού Σταθμού και Κέντρο Απασχόλησης για παιδιά στο Δήμο Αυλώνα». Με το τίτλο της μελέτης (Δήμου Αυλώνα) αναγνωρίζεται ότι ο Δήμος Αυλώνα έπρεπε να είχε παραμείνει αυτοκέφαλος ή η μελέτη προϋπήρχε του Καλλικρατικού Δήμου στο Δήμο Αυλώνα και την ανασύρατε από κάποιο συρτάρι.

Εάν η ανέγερση του βρεφονηπιακού σταθμού προγραμματίζεται για το οικόπεδο που λειτουργεί το 2ο Νηπιαγωγείο Αυλώνα πρέπει να παραμείνει ελεύθερος χώρος για αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρος για την ανέγερση ιερού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης πρόταση που είχα κάνει επί Δημαρχίας αειμνήστου Δ. Κυριακού κατά την ομόφωνη απόφασή μας για την αγορά του οικοπέδου και έγινε αποδεκτή από τους κατοίκους της περιοχής ΖΥΓΟΜΑΛΑ

Όταν θεμελιώθηκε το κτίριο της δημοτικής κοινότητας Αυλώνα επί προεδρίας αειμνήστου Σιδέρη Σωτηρίου και αντιπροεδρίας μου η επιθυμία μας ήταν το κτίριο αυτό να είναι για όλους τους Αυλωνίτες. Η σημερινή δημοτική αρχή με τον αντιδήμαρχό της στον Αυλώνα επιλέγει και κατά την κρίση της αποφασίζει την είσοδο ή μη των συλλόγων στο κτίριο. Προσωπικά δεν έχω καμία αντίρρηση για την παραχώρηση δημοτικών γραφείων σε συλλόγους. Επιβάλλεται η δημοτική αρχή να έχει καλή συνεργασία με το σύνολο των συλλόγων και οι προσωπικές διαφορές να μένουν εκτός.   Στην εκδήλωση 2018 για τον ετήσιο χορό ΝΤΙΒΑΝΙ όχι μόνο δεν συμμετείχε ο δήμος αλλά και δεν παραχωρήθηκε αίθουσα για χρήση δύο ωρών στο Σύλλογο ΣΑΛΕΣΙ. ‘Ίσως η επιθυμία των διοικούντων ήταν να μην γίνει η εκδήλωση ΝΤΙΒΑΝΙ για να μην δουν οι κάτοικοι τον γυμνό ιστό της σημαίας στη κεντρική πλατεία διότι δεν διέθεταν χρήματα για αγορά της. Τελικά η αγορά της σημαίας των 10 ευρώ έγινε με μέγεθος μινιατούρας.

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΑΥΛΩΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η Αθηνών-Χαλκίδος κεντρικός δρόμος Αυλώνα χωρίς συντήρηση για αρκετά χρόνια κυρίως στην είσοδο της υπόγειας διάβασης του ΟΣΕ με αρκετά φωτιστικά κατά μήκος εντός και εκτός σχεδίου να μην λειτουργούν.

Επιβάλλεται η άμεση αναβάθμιση:

  1. Των κτιρίων του ΟΣΕ και η πλατεία του Σταθμού με τα φωτιστικά και τον ηλεκτρονικό πίνακα ενημέρωσης να λειτουργούν.
  2. Συντήρηση και αναμόρφωση περιβάλλοντος χώρου του Αγ. Αντωνίου
  3. Το σιντριβάνι στην Κεντρική Πλατεία να επαναλειτουργήσει με την αναπαλαίωση στις ιστορικές βρύσες.

ΥΓΕΙΑ

Η πρόταση του κ. Γιώργου Γιασημάκη προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Πολάκη να λειτουργήσει στη Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα μονάδα υγείας βρήκε θετική ανταπόκριση. Μη έχοντας η Δημοτική Κοινότητα Αυλώνα να παραχωρήσει χώρο για τη λειτουργία της μονάδας αυτής ο Αναγκαστικός Συνεταιρισμός Αυλώνα με πρόταση του Προέδρου του κ. Επαμεινώνδα Δημητρίου και με ομόφωνη απόφαση που πήραμε, αποφασίσαμε να παραχωρήσουμε για την λειτουργία της Μονάδας Υγείας χώρο ενοικιαζόμενο από τον Συνεταιρισμό.

Με την ανοιχτή μου αυτή επιστολή συστρατεύομαι με τον κ. Γιώργο Γιασημάκη θεωρώντας τον κατάλληλο για την θέση του επόμενου Δημάρχου.

Λέκκας Βασίλης του Ιωάννου

Απάντηση