Προτάσεις που κάνει πως δεν ακούει η Δημοτική Αρχή…

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Όταν κάποια θέματα τα γνωρίζεις καλά δεν χρειάζεται να μιλήσεις με τις ώρες, ούτε να χρησιμοποιήσεις μεγάλα λόγια, προκειμένου να εξηγήσεις και να περιγράψεις με ακρίβεια την πραγματικότητα.Καμιά φορά αυτό είναι τόσο εύκολο που γίνεται άμεσα κατανοητό και αυτονόητο.

Αυτό ακριβώς συνέβη και με την τοποθέτηση του Γιώργου Γιασημάκη στο 2λεπτο που είχε στην διάθεσή του κατά την διαδικασία των ανακοινώσεων στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.

Μια μεστή τοποθέτηση που με λιτά και πραγματικά λόγια, έθεσε επί τάπητος με σαφήνεια και αυστηρότητα, τρία πολύ σοβαρά ζητήματα που ταλανίζουν την κοινωνία του Ωρωπού, όσο και αν προσπαθεί η δημοτική παραπληροφόρηση να τα υποβαθμίσει και να τα κάνει ασήμαντα.

Και τα έβαλε αυτά τα ζητήματα ο Γιώργος Γιασημάκης, όχι για να εντυπωσιάσει, ούτε για να παραπλανήσει, αλλά για να τα καταδείξει και για να τονίσει την σπουδαιότητα και την κρισιμότητα τους.

-ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΛΑΜΟΥ ΑΠΟ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ…  

Το πρώτο ζήτημα αφορούσε την δέσμευση που είχε πάρει ο Δήμαρχος προσωπικά,μετά από πρόταση του Γιώργου Γιασημάκη ύστερα από τις καταστροφικές πυρκαγιές, πως θα συστήσει επιτροπή που θα ασχοληθεί με την λήψη μέτρων που θα ανακουφίσουν τους επαγγελματίες του Καλάμου, και θα δώσουν λύσεις στα πολλά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί στις πλάτες τους.

Μια δέσμευση που διαφημίστηκε με πολύ μεγάλους τίτλους από την ανώνυμη επικοινωνιακή ομάδα της Δημοτικής Αρχής, ως πρωτοπόρα και καταλυτική και κατέληξε στα συρτάρια του Δημαρχιακού γραφείου και στην απόλυτη απαξίωση, όπως συνήθως συμβαίνει με τα όσα εύκολα υπόσχεται, αλλά και εύκολα ξεχνά ο κύριος Ρούσσης.

Μάταια περιμένουν ακόμα οι επαγγελματίες του Καλάμου, αυτά τα ευεργετικά μέτρα και μάταια θα περιμένουν, αφού κανείς από τους διοικούντες δεν έχει την πρόθεση να τα επικαιροποιήσει και να τα πραγματοποιήσει.

-ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ…

Το δεύτερο σοβαρό ζήτημα που κατέδειξε και έφερε στην επιφάνεια ήταν το τι προτίθεται να κάνει η Δημοτική Αρχή, προκειμένου να υποστηρίξει τους Δημότες του Ωρωπού, που έχουν οδηγηθεί στα Δικαστήρια από την Νέα Οδό, λόγω της συμμετοχής τους στις κινητοποιήσεις που είχαν συνταράξει τον Δήμο μας. Και πρότεινε ο Γιώργος Γιασημάκης, ο Δήμος να ορίσει δικηγόρους προκειμένου να υποστηρίξουν τους πολίτες. Τι ποιο απλό και πιο φυσιολογικό;
Φυσικά ο κύριος Δήμαρχος για άλλη μια φορά το αρνήθηκε, υποστηρίζοντας τη μη ύπαρξη κωδικού για τέτοιου είδους δαπάνες. Πράγμα που φέρνει στο μυαλό μας, το πόσο ελαστικοί και προσαρμοζόμενοι είναι αυτοί οι κωδικοί!!!
Όπου θέλουμε χωράνε, όπου δεν θέλουμε δεν μπορούν να χωρέσουν… 

-ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ 64 %…..ΣΤΟΝ ΩΡΩΠΟ (ΒΑΡΥΚΟ) 12%…

Και το τρίτο θέμα που έθεσε ο Γιώργος Γιασημάκης, ήταν ίσως το σοβαρότερο που αποδεικνύει με πιο τρόπο αντιλαμβάνεται η Δημοτική Αρχή τις διαδικασίες και την διαχείριση των χρημάτων του πολίτη.
Παρουσίασε ο Γιώργος Γιασημάκης 3 αντίστοιχα έργα, με εκείνο της Ύδρευσης του Βαρυκού, και το ποσοστό των εκπτώσεων που δόθηκε σε αυτά τα έργα σε άλλους Δήμους, σε αντιστοιχία με το πενιχρό 12% που δόθηκε στην δικιά μας περίπτωση .

Και ήταν πραγματικά καταπέλτης, αφού παρουσίασε ποσοστά έκπτωσης από 48,6% έως 63,90%!!!

Αντιλαμβάνεται κανείς βλέποντας αυτές τις χαοτικές αριθμητικές διαφορές, πως εδώ κάτι δεν έχει γίνει σωστά. Δεν μπορεί στον Δήμο Ωρωπού να ισχύουν άλλα δεδομένα, από αυτά που έχουν καθιερωθεί και από αυτά που συντελούνται σε ολόκληρη την χώρα.

Ή στραβός είναι ο γιαλός ή κάποιοι στραβά αρμενίζουν.

Κάποια στιγμή, αυτοί που αποφάσισαν να προχωρήσουν αυτό το έργο 1.500.000 ευρώ, με τέτοιο τρόπο και με τέτοιες διαδικασίες(απ’ευθείας διαπραγμάτευση χωρίς προηγούμενη δημοσίευση), θα πρέπει να μπουν στον κόπο να εξηγήσουν στον απλό πολίτη αυτού του τόπου, πως προκύπτει αυτή η διαφορά, που μεταφράζεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χάνονται για τον τόπο μας και ξοδεύονται και χωρίς περίσκεψη και χωρίς λόγο.

Απαντήσεις βέβαια ο Γιώργος Γιασημάκης δεν πήρε, ούτε βέβαια μπήκε κάποιος από τους διοικούντες στην διαδικασία να εξηγήσει το παραμικρό. Άλλωστε όλοι αυτοί διαθέτουν το αλάθητο και αποδεικνύουν καθημερινά πως δεν νοιάζονται ούτε για τις διαδικασίες, ούτε για τους πολίτες, ούτε φυσικά και για τον τόπο.

Όμως εκείνο που αγνοούν είναι πως οι δημότες του Ωρωπού έχουν και γνώμη και άποψη και κρίση και πως πάντα ανταμοίβουν, όλους αυτούς που αρέσκονται στο να τους εκμεταλλεύονται, με την παροχή της άγουσας προς το χρονοντούλαπο της πολιτικής Ιστορίας του  τόπου.

Και αυτή η ώρα, για όλους αυτούς, είναι απόλυτα βέβαιο πως πλησιάζει…

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice!

Απάντηση