Η δέσμευση των χρημάτων του Δήμου και οι “Υπερήρωες”…

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Και εκεί που λέγαμε πως αυτή την φορά, μετά την νέα “σφαλιάρα”,  θα επικρατήσει η λογική και η ευθύνη και θα μπει επιτέλους η Δημοτική Αρχή σε μια διαδικασία αυτοκριτικής και περισυλλογής, προκειμένου να αποφύγει τα χειρότερα που με μαθηματική ακρίβεια έρχονται, οι άνθρωποι για άλλη μια φορά εξέπληξαν και προβλημάτισαν.

Αντί ο κ. Ρούσσης να πράξει το αυτονόητο και να ενημερώσει τους δημότες για το τι συμβαίνει με την δέσμευση  χρημάτων του Δήμου Ωρωπού, επέλεξε για ακόμη μια φορά να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλό του, να “εξαφανιστεί” και να αφήσει τον “Φευγάτο  Παρατηρητή” να απαντήσει, να χαράξει πολιτική στον Δήμο μας και να “βγάλει τα κάστανα από την φωτιά”.

Πέρασαν έτσι, όπως το συνηθίζουν στην επικοινωνιακή αντεπίθεση και βάλλοντας κατά πάντων, ξεπέρασαν τον εαυτό τους και μετέβαλαν την αποτυχημένη πολιτική τους και τα καταστροφικά της αποτελέσματα, σε “περήφανη διοίκηση” και σε “πρωτοπορία” και έστειλαν το μήνυμα, μέσα από τα χαλάσματα, πως όλα πάνε “καλά” και πως τα πάντα στον Δήμο Ωρωπού είναι όμορφα και αγγελικά πλασμένα.

Εννοείτε βέβαια πως κανέναν δεν έπεισαν, γιατί στις άναρθρες κραυγές και στα απονενοημένα “φευγάτα” τους δημοσιεύματα, είναι πια φανερά και ο πανικός και η ταραχή τους.
Έχουν τερματίσει την έννοια της κακοδιοίκησης και της γελοιοποίησης των θεσμών και της Δημοκρατίας.
Έχουν γίνει πια παράδειγμα ασυναρτησίας και πολιτικών λαθών. Έχουν χαρακτηριστεί και στιγματιστεί σε ολόκληρη την Ελλάδα, που περιμένει πια να δει το επόμενο κατόρθωμα αυτής της ανίκανης και επικίνδυνης Δημοτικής Ομάδας.

Το γεγονός πως ο Δήμος βρίσκεται στα πρόθυρα των κατασχέσεων και της χρεοκοπίας(;;;) το παρουσιάζουν με την πένα του “φευγάτου” , με εύκολα διαχειρίσιμη κατάσταση και ενώ η ανησυχία πλανάται και σκεπάζει , τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους πολίτες, αυτοί μιλούν για τον “ηρωισμό” του Δημάρχου (της πρωτοπορίας ;;;;;), που ως άλλος “Υπερήρωας” θα επιλύσει με τον μαγικό του τρόπο, τα προβλήματα που η πολιτική του δημιούργησε.

Πράγματα που πέρα από την αστεία πλευρά τους, κάνουν την κατάσταση του Δήμου μας, πραγματικά τραγική, αφού οι άνθρωποι που τον διοικούν έχουν απολέσει κάθε ίχνος σοβαρότητας και κάθε αίσθημα ευθύνης.
Εννοείτε βέβαια πως για αυτή την κατάσταση, “φταίει” αποκλειστικά και μόνο η “κακή” Αντιπολίτευση, που έχει το θράσος να ελέγχει και να αποκαλύπτει, ενώ θα έπρεπε κατά αυτούς, να σιωπά και να συγκαλύπτει.

Φταίνε αυτοί που ζητούν τα αυτονόητα, τα νόμιμα και τα σωστά και όχι αυτοί που καθημερινά ασχημονούν και παραβιάζουν και την λογική και την διαφάνεια και τους κανόνες της Δημοκρατικής Διοίκησης.
Φταίνε αυτοί που υπηρετούν με σαφήνεια και απόλυτα φυσιολογικό τρόπο το καθήκον το οποίο τους ανέθεσε ο λαός του Ωρωπού, με την ψήφο του, να ελέγχουν δηλαδή, αν όλα γίνονται με βάση το νόμο και αν όλα επιτελούνται με τις διαδικασίες που προβλέπονται και απαιτούνται για τα συμφέροντα του τόπου και όχι αυτοί που διοικούν με την λογική του “Ετσι θέλω εγώ”  και με ξεπερασμένο τρόπο που θυμίζει κοινοτάρχη της δεκαετίας του 1950.

Τα μηνύματα που έρχονται από όλες τις πλευρές δεν είναι αισιόδοξα για την κατάληξη των δημοτικών πραγμάτων.
Είναι βέβαιο πως οι εκκρεμότητες και οι παραλείψεις, έχουν ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα και είναι πραγματικά δύσκολο να ξεπεραστεί αυτός ο φαύλος κύκλος και να ξεφύγει ο Δήμος μας, από την πιθανή χρεωκοπία.

Απαιτείται σοβαρότητα και υγιής σκέψη, προκειμένου τα πράγματα να πάνε όπως πρέπει και να μην ξεφύγουμε σε ακραία σημεία,που θα κάνουν την κατάσταση, πραγματικά μη αναστρέψιμη.
Το μόνο που λειτουργεί υπέρ των Δημοτών και του τόπου μας, είναι ότι ο πολιτικός τους χρόνος εξαντλείται και φτάνει στο τέλος.
Είναι βέβαιο πως με την αποχώρηση τους θα αφήσουν πίσω τους την απόλυτη καταστροφή και θα χρειαστεί συμμετοχική προσπάθεια για να γίνει η αναγκαία επανεκκίνηση και να μπει ο Δήμος στην σωστή πορεία.

Όπως επίσης είναι βέβαιο πως θα αποκαλυφθεί τότε ο τρόπος που διοίκησαν για  5 χρόνια σε όλο του το μεγαλείο και θα έρθουν στην επιφάνεια στοιχεία και αποφάσεις, που θα κάνουν όσους ασχολούνται με τα κοινά, να αναρωτιούνται, αν όλες αυτές οι απίστευτες ενέργειες, οφείλονται στην  άγνοια τους ή σε ανικανότητα ή έγιναν σκόπιμα .

Σε κάθε περίπτωση αυτή η θλιβερή και επικίνδυνη παρένθεση θα μείνει στα πολιτικά πράγματα της περιοχής μας, σαν σημείο αναφοράς, όχι για τα θετικά του στοιχεία και για τα όσα πρόσφερε, αλλά για την πολιτική του απόλυτου τίποτα, που υπηρέτησε και για τα δεινά που συσσώρευσε, εναντίον των πολιτών του Δήμου Ωρωπού.

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση