Οι νοητικές ακροβασίες του “Φευγάτου” αμπελοφιλόσοφου!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Καμιά φορά διαβάζουμε κάποια πράγματα και αναρωτιόμαστε αν αυτός που τα γράφει και κατ’ επέκταση αυτός που τον βάζει να τα γράφει, επικοινωνεί με την πραγματικότητα και αναγνωρίζει τα όρια της γελοιότητας, ή απλά επιχειρεί όλες αυτές τις ακατανόητες, νοητικές ακροβασίες, προκειμένου να πείσει και να αποπροσανατολίσει.

Και αν ισχύει το πρώτο καλώς, έχει το ακαταλόγιστο, άρα μπορεί να γράφει ότι θέλει, αν όμως ισχύει το δεύτερο οι άνθρωποι έχουν τεράστιο πρόβλημα, μιας και έχουν χάσει κάθε μέτρο και έχουν προσπεράσει κάθε έννοια λογικής.Τι γράφει λοιπόν ο Φευγάτος, σε αυτό το φανταστικά ακατάληπτο άρθρο του;

Γράφει πως οι ψηφοφόροι είναι αμνοερίφια τα οποία άγει και φέρει ο κάθε υποψήφιος, αφού έχει την ικανότητα να τα παίρνει από το ένα μαντρί και να τα πηγαίνει στο άλλο, χωρίς απώλειες και χωρίς καμιά διαμαρτυρία.

Περηφανεύεται μάλιστα λέγοντας πως οι εκλογές, είναι καθαρά προσθαφαίρεση κουκιών, χωρίς να λαμβάνονται υπ όψιν, ούτε οι συνδυασμοί, ούτε ο επικεφαλής, ούτε τα προγράμματα, ούτε οι συγκυρίες, ούτε βέβαια η κακοδιαχείριση που έχει προηγηθεί.

Τρομακτικά προωθημένη σκέψη, που αποδεικνύει όμως τον τρόπο που αντιλαμβάνεται αυτή η ομάδα, την διοίκηση, τις αρχές της, τον παράγοντα πολίτη, την προοπτική μιας άλλης μελλοντικής κοινωνίας, αλλά το κυριότερο την ανθρώπινη λογική και αξιοπρέπεια.

Προσθαφαιρεί λοιπόν ανθρώπινες ψυχές και υπολήψεις , τις κατατάσσει στο άρμα κάποιου υποψηφίου, που για δικούς του “υλικούς”  λόγους άλλαξε παράταξη, και καταλήγει στο συμπέρασμα, πως έχουμε ήδη πάρει το 40% και πάμε για το 50%.

Ξεχνά βέβαια με την ίδια λογική, την δικιά του, να βάλει στην εξίσωση τις δικές του απώλειες, που έχει φροντίσει βέβαια σε προηγούμενες αναρτήσεις του να απαξιώσει, λέγοντας πως όλοι αυτοί έχουν μόνο την δική τους(ψήφο).

  • Είναι δυνατόν οι ”προσαρτήσεις” σου (όπως τις αναφέρει) να μεταφέρουν μαζί, δεκάδες ψηφοφόρους και οι αποχωρήσεις σου να έχουν μόνο την δική τους(ψήφο);
  • Είναι δυνατόν με την δικιά σου λογική να υπάρχει μόνο πρόσθεση στα δικά σας, και μόνο αφαίρεση στα των άλλων ;

    Προφανώς όχι.

Απλά όταν ήσουν μαθητής, έκανες απουσίες και παρακολουθούσες τα μισά μαθήματα.Έτσι λοιπόν γνωρίζεις άριστα την πρόσθεση, αλλά έλειπες από το μάθημα της αφαίρεσης.

Και ας πάμε παρακάτω. Γνωρίζεις άραγε πως τα τελευταία χρόνια δύσκολα εκλέγεται για δεύτερη φορά κάποιος Δήμαρχος;

Θα μου πεις με την δικιά σου λογική, αυτά τα έκαναν οι άλλοι γιατί δεν ήταν ικανοί και δεν διοίκησαν με τον μαγικό και αναπτυξιακό τρόπο, που διοίκησε ο αγαπημένος σου εργοδότης. Τι θα σου κοστίσει άλλωστε να πεις άλλη μια ασυνάρτητη και υπερβατική αμπελοφιλοσοφία; Εδώ μετατρέπεις το κρέας σε ψάρι κάθε μέρα,χωρίς να νοιάζεσαι για το πόσο γέλιο προκαλείς.
Άκου λοιπόν ”αγαπητέ Φευγάτε”.Είναι ηλίου φαεινότερο πως οι πολίτες δεν άγονται και φέρονται από κανέναν υποψήφιο, ούτε προσθαφαιρούνται με την μέθοδο της αφαιρετικής υπερβατικής λογικής σου, στο άρμα κανενός Δημάρχου.
Οι πολίτες έχουν γνώμη, άποψη και κρίση και ψηφίζουν στην μεγάλη τους πλειοψηφία, μετρώντας πολλούς ποιοτικούς παράγοντες, που εσύ αρέσκεσαι να τους διαγράφεις και να μη τους λαμβάνεις υπ όψιν, γιατί και σε αυτόν τον τομέα δεν έχεις τίποτα να επιδείξεις, πέραν κάποιων δωρεών και έτοιμων έργων άλλων(προηγούμενες δημοτικές αρχές,Περιφέρεια κ.α) που διαφημίζεις σε ένα πανάκριβο φυλλάδιο , με στόχο και σκοπό να ρίξει μαύρο στην πραγματικότητα.
Διαγράφεις όλη αυτή την αλήθεια, προκειμένου να πας το θέμα στην δικιά σου λογική, που έχει να κάνει αυστηρά και μόνο, με αλισιβερίσια, εξυπηρετήσεις, ρουσφετάκια και εξαγορές.
Θέλεις με λίγα λόγια να πας το έργο στο δικό σου “γήπεδο” και να παίξεις με τις συνθήκες της λάσπης και της παραπλάνησης.
Είναι απόλυτα λογικό πως δεν θα σε ακολουθήσουμε.
Δεν είναι ούτε στις προθέσεις μας, ούτε στις προτεραιότητες, αλλά ούτε και στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τα κοινά και την πραγματικά χρηστή διοίκηση ενός τόπου.
Θα σε αφήσουμε μόνος σου, να αθροίζεις τα δικά σου και να αφαιρείς των άλλων, σε ένα παράλογο απάνθρωπο αριθμητάριο, παρηκμασμένης πολιτικής σκέψης άλλων θλιβερών εποχών.

Θα εξακολουθήσουμε να πιστεύουμε στην κοινωνία, στον άνθρωπο και στις αξίες του. Και σε αυτό το επίπεδο θα δώσουμε την δικιά μας μάχη. Με επιχειρήματα, με πλάνο, με ανοιχτή επαφή με τους πολίτες, με διάλογο με την κοινωνία, με όραμα και με ξεκάθαρες και καθαρές σκέψεις.
Είμαστε βέβαιοι πως σε αυτό το επίπεδο θα κινηθεί η επόμενη εκλογική αναμέτρηση και πως το αποτέλεσμα δεν θα έχει μόνο αριθμητική αλλά πρώτα απ’όλα ,ποιοτική λογική.
Και γιαυτό η ήττα σας θα είναι συντριπτική και θα σας στείλει στα “πολιτικά αζήτητα” αυτού του τόπου.
Κανένας δεν σας υπολήπτεται , κανένας δεν σας φοβάται, κανένας δεν περιμένει κάτι από εσάς.
Ταλαιπωρήσατε και υποβαθμίσατε έναν τόπο για 4,5 χρόνια και ήρθε η ώρα, ο τόπος να σας ανταποδώσει αυτή την καταστροφική σας συμπεριφορά.
Σας το έχουμε ξαναγράψει και θα σας το ξαναγράψουμε.
Φεύγετε αλλά διατηρείστε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια σας…

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση