«Κροκοδείλια δάκρυα» για τους εργαζομένους!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δεν έχει πια όρια το μέγεθος της υποκρισίας της Δημοτικής Αρχής  του κυρίου Ρούσση που θέλει και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο… χορτάτο. Αφού πρώτα αποφάσισε την ανάθεση αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτική εταιρεία τώρα «αγωνιά» για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου και παριστάνει πως στέκεται στο πλευρό τους.

Γνώριζαν όμως οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής από την αρχή πως εκ των πραγμάτων η απόφαση ιδιωτικοποίησης δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες όχι μόνο για να μην μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι υπάλληλοι στην καθαριότητα αλλά για να απολυθούν και οι μόνιμοι με την σταδιακή κατάργηση της Υπηρεσίας Καθαριότητας. Στη  ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας από την διοίκηση του κ. Ρούσση, που έγινε με προκλητικούς όρους και έκπτωση μόλις 2%,  στάθηκε απέναντι από την πρώτη στιγμή η «Δυναμική Πολιτεία» ζητώντας αναβάθμιση της ήδη υπάρχουσας Υπηρεσίας Καθαριότητας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτει τις πάγιες ανάγκες του Δήμου σ’ αυτόν τον τομέα.

Η μόνη πλέον ελπίδα για τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, να κρατήσουν και τον ιδιώτη και τους εργαζόμενους είναι η… αύξηση των δημοτικών τελών καθαριότητας που μάλιστα επικύρωσαν με την ψήφο τους στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης.  Και είμαστε μόνο στην αρχή  αφού οι επιλογές του κ. Ρούσση για την καθαριότητα φέρνουν με μαθηματική ακρίβεια απολύσεις και οικονομικές επιβαρύνσεις στους δημότες και τους πολίτες του Ωρωπού που θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη στο άμεσο μέλλον.

Δεν φτάνουν οι παραπάνω ενέργειες έρχεται και το αποκορύφωμα:  Αναφέρονται υποτιμητικά στους εργαζόμενους στην καθαριότητα ως «σκουπιδιάρηδες» έχοντας μάλιστα το θράσος να αναγράφουν το χαρακτηρισμό αυτό σε επίσημα έγγραφα που υπογράφει ο ίδιος ο δήμαρχος εκθέτοντας πανελλαδικά τον Δήμο Ωρωπού!

Ευτυχώς για τους πολίτες του Δήμου οι περιπέτειές τους τελειώνουν σύντομα με τις  παραπάνω θλιβερές μεθοδεύσεις της Δημοτικής Αρχής να παίρνουν τέλος μετά τις εκλογές τον ερχόμενο Μάιο.

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση