Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα… (Μέρος 1ο)

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Διαβάσαμε με πολύ προσοχή τα άρθρα του εμπνευσμένου “Φευγάτου…Παρατηρητή” -άραγε από που έφυγε;- και πραγματικά αναρωτηθήκαμε αν αυτά που λέει τα πιστεύει ή απλά τα λέει και τα γράφει, επειδή έτσι του έχουν πει να λέει και να γράφει….ρητορικό το ερώτημα,διότι όλοι γνωρίζουμε τι συμβαίνει.

Και είναι απορίας άξιο το γεγονός, πως στην προσπάθεια του να υποτιμήσει και να υποβαθμίσει την Δυναμική Πολιτεία και τον Γιώργο Γιασημάκη, φτάνει στο σημείο να ξεχνάει να γράψει έστω και μία αλήθεια, ξεχνώντας βέβαια πως οι εκλογές θα γίνουν με Απλή Αναλογική και ότι ο Θωμάς Ρούσσης, δεν έχει καμιά απολύτως ελπίδα να έχει παραπάνω από 12 Δημοτικούς Συμβούλους μαζί του ….και όλους τους άλλους απέναντι.

Και λέει και άλλα ευτράπελα και φαιδρά, που βασίζονται φυσικά στην φαντασία του, αλλά και στους ευσεβείς του πόθους.
Και κάνει και κάτι άλλο ο “συμπαθής” Φευγάτος, κάτι που ναι μεν δεν θέλει να φανεί, αλλά κάνει τόση φασαρία, που το καταλαβαίνουν όλοι.
Προσπαθεί για μια ακόμα φορά να αποπροσανατολίσει και να κρύψει τις έριδες και τα “συντροφικά” μαχαιρώματα, που λαμβάνουν χώρα, στα εσωτερικά “διαμερίσματα” του “Πρώτα ο Δημότης”, με απροσδιόριστες συνέπειες και με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Συγκρούσεις και πισώπλατα χτυπήματα, στο βωμό της εξασφάλισης της καρέκλας, για την επόμενη μέρα, μιας και τα κουκιά πια είναι λίγα και η επερχόμενη ήττα στις εκλογές του Μαίου 2019 είναι πια αναμενόμενη και κάτι παραπάνω από σίγουρη.

Για πάμε λίγο να αποκρυπτογραφήσουμε την κατάσταση, από χωριό σε χωριό και να δούμε αν όντως η κατάσταση είναι όπως την παρουσιάζει ο ”Φευγάτος-Παρατηρητής”, ή αν τα πράγματα κινούνται σε ακριβώς αντίθετους ρυθμούς.
Αυλώνα: Ο Συνδυασμός του Δημάρχου απλά δεν υπάρχει.Σε ένα χωριό που έχει εγκαταλειφθεί εκδικητικά και χωρίς καμιά ντροπή, επί 4,5 χρόνια, χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό. Ακόμα και από τους εκλεγμένους Δημοτικούς του Συμβούλους , υπενθυμίζουμε πως έχουν αποχωρίσει, καταγγέλοντας, τα δύο σημαντικά του στελέχη ταξιδεύοντας προς άλλα λιμάνια ,και έχει απομείνει ένας απίστευτος Αντιδήμαρχος, που αναλίσκεται μεταξύ Γραφείου και Καφενείου, σε συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων, χωρίς να έχει προσφέρει το παραμικρό στον τόπο του.
Μάταια ο Δήμαρχος και οι επιτελείς του προσφέρουν γη και ύδωρ, προκειμένου να προσελκύσουν νέους υποψηφίους επιπέδου.Ο Συνδυασμός παραμένει ανύπαρκτος και ο φόβος της πανωλεθρίας μοιάζει βέβαιος,όσους ”γάμους ” και να τάζει.

Κάλαμος: Εδώ συντελείται ένα ακόμη δράμα-ίσως και το μεγαλύτερο- του Δημάρχου.Το  μεγάλο ”αφεντικό” του Καλάμου και της δημοτικής αρχής Ρούσση δεν έχει πατήσει πάνω από 5 φορές το τελευταίο εξάμηνο στο δημαρχείο και οι φήμες λένε πως έχει ήδη ”χαιρετήσει” τον κ. Ρούσση. Βέβαια ο κατ’ ευφημισμόν αρχηγός του συνδυασμού, διαλαλεί παντού πως έχει ante portas τον αντικαταστάτη του και παρακαλάει να φύγει το ”βαρίδι”,όπως τον αποκαλεί σε συζητήσεις του.

Καπανδρίτι:Εκεί που τα πράγματα φαίνονταν απόλυτα ήρεμα και υπό έλεγχο, και όλοι έπιναν νερό στο όνομα του ετέρου πρωτοπαλίκαρου, ήρθε η Απλή Αναλογική και η αποχώρηση του ιδιαίτερα αγαπητού και δημοφιλούς Προέδρου της κοινότητας για να τους “χαλάσει το γλυκό” και να τους ανοίξει νέα μέτωπα που θα οδηγήσουν σε διάσπαση μη αναμενόμενη.
Δύο συνεπώνυμοι  Δημοτικοί Σύμβουλοι, λόγω του ότι με την εκλογή ενός και μόνο Δημοτικού Συμβούλου, είναι βέβαιο πως θα μείνουν έξω, ετοιμάζουν “τις βαλίτσες τους” για άλλες πολιτείες.

Αν εδώ συνυπολογίσουμε και την παντελή ανυπαρξία του Συνδυασμού “Πρώτα ο Δημότης”,στο Πολυδένδρι ,με την ανεξαρτητοποίηση του πρώτου δημοτικού συμβούλου και την χωροθέτηση της χωματερής ,αντιλαμβάνεστε πως η πρώην ιδιαίτερα φιλική περιοχή προς τον Δήμαρχο, καθίσταται προβληματική και άκρως ανησυχητική.

Αφίδνες:Και εδώ η Απλή Αναλογική φέρνει φουρτούνες.Ένας θα είναι ο εκλεκτός που θα μπει στο Δημοτικό Συμβούλιο της επόμενης μέρας.Διαλυτικές τάσεις και πολλά παράπονα από πλευράς των εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων, για μεροληπτική συμπεριφορά εκ μέρους του Δημάρχου, υπέρ του νυν αντιδημάρχου και κατηγορίες πως πριμοδοτείται εις βάρος των υπολοίπων.Και εδώ τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα και οι πονοκέφαλοι του Δημάρχου αυξάνονται και ενοχλούν έντονα και με δεδομένη την σιωπηλή αποχώρηση του προέδρου του τοπικού και την αναμενόμενη ”φυγή” του γιατρού προς περιφέρεια τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα αφού οι μεταγραφές δεν μπορούν να καλύψουν στο ελάχιστο τις απώλειες.

Πρώην Δήμος Ωρωπίων.Εδώ το παιχνίδι έχει “χοντρύνει” επικίνδυνα και απειλεί να τινάξει τον σχεδιασμό του Δημάρχου στον αέρα. Προσπαθώντας να καλύψει το πολύ μεγάλο κενό(και αριθμητικό και ποιοτικό), που δημιουργήθηκε μετά την αποχώρηση του Ανδρέα Γαζβινιάν, ο κύριος Ρούσσης προσέγγισε πολλούς πολίτες, τάζοντας σε όλους τα ίδια ,προσπαθώντας έτσι να κερδίσει την στήριξη και την συμμετοχή τους.
Έλα όμως που ο καθένας από αυτούς θέλει και μια θεσούλα .Αν και πολλά ακούγονται στην παραλία για ”περίεργα” νταραβέρια,με ονόματα και αριθμούς . Έτσι αυτή την στιγμή εμφανίζονται να κυκλοφορούν 2-3 Υποψήφιοι Πρόεδροι για τις Δημοτικές Κοινότητες Σκάλας Ωρωπού, Ωρωπού και Χαλκουτσίου. Στα Νέα Παλάτια απλά η δημοτική αρχή δεν υπάρχει στον χάρτη.
Και όλοι αυτοί έχουν  λάβει από τον Δήμαρχο την υπόσχεση πως αυτοί και μόνο αυτοί θα είναι υποψήφιοι για Πρόεδροι…

Είναι βέβαια γνωστό πως μπορείς να “δουλεύεις” λίγους για πολύ καιρό, αλλά όχι πολλούς για πολύ καιρό.
Έτσι η “φούσκα” έσκασε και οι “μαχαιριές” άρχισαν να “πέφτουν βροχή”, συνοδευόμενες, από την φυσιολογική απειλή της αποχώρησης και από την φράση “ή εγώ ή αυτός”.
Πως να τα φέρει βόλτα τώρα ο Δήμαρχος;
Πως να τους ικανοποιήσει όλους;

Αφού το αντικείμενο του πόθου τους, είναι ακριβώς το ίδιο, είναι φυσικό πως ένας μπορεί να το κερδίσει. Και οι υπόλοιποι;Οι υπόλοιποι έχουν βγει ήδη “στα κάγκελα” και βάλουν “επί δικαίων και αδίκων” ετοιμάζοντας την αποχώρηση τους και την επικείμενη προσχώρηση τους σε κάποιο άλλο “τραίνο”.

Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε σε ονοματολογία, αλλά θεωρούμε πως σε αυτή την φάση δεν θα πρόσθετε απολύτως τίποτα, στα ίδια τα γεγονότα που φωνάζουν από μόνα τους.

Εδώ θα πρέπει επίσης να αναφερθούμε και στην απουσία του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ω Στέφανου Δάβρη, από τις όποιες διεργασίες. Μια απουσία που από όσο γνωρίζουμε μόνο τυχαία δεν είναι και έχει να κάνει , τόσο με τους προβληματισμούς του, για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας από πλευράς του Δημάρχου,όσο και από την απόφαση που έχει λάβει να μην ανακοινώσει τόσο γρήγορα το τι σκοπεύει να κάνει την επόμενη μέρα.

Μαρκόπουλο.Ένα χωριό στο οποίο έχει μείνει μόνος ο τρίτος σε σειρά τοπικός σύμβουλος .Οι υπόλοιποι εκλεγμένοι και μη έχουν ”χαιρετήσει” και περιμένουν την στιγμή να τιμωρήσουν την αλαζονεία με την οποία τους αντιμετώπισαν όλα αυτά τα χρόνια .

Μαλακάσα-Μήλεσι.Έχει απομείνει ο αντιδήμαρχος να προσπαθεί να εξηγήσει στους κατοίκους γιατί το στρατόπεδο έγινε ”γκέτο” και ο εκλεγμένος τοπικός σύμβουλος του κ.Ρούσση να ”πετάει” πέτρες από άλλη παράταξη στους πρώην ”συντρόφους” του.

Συκάμινο.Απίστευτο και όμως αληθινό…η παντοκρατορία Ρούσση τελείωσε. Γενική άρνηση συμμετοχής στο ψηφοδέλτιο…από τον πρόεδρο του τοπικού, ο οποίος όπως λέει ντρέπεται να ξαναζητήσει ψήφο, έως τους πρώην υποψήφιους που δεν συζητούν καν την εκ νέου υποψηφιότητα.

Το έργο πλέον έχει πολύ “ζουμί” και το αποτέλεσμα κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει.Μέχρι και εκτός δεύτερης Κυριακής βλέπουν κάποιοι τον κ.Ρούσση .
 Άτακτη φυγή λοιπόν μπροστά σε αυτό τον άλυτο γρίφο και σε αυτό τον “εμφύλιο πόλεμο” και προσπάθεια να μαζευτούν τα ασυμμάζευτα.
Όλα αυτά λοιπόν και πάρα πολλά άλλα, προσπάθησε να καλύψει ο συμπαθής Φευγάτος , με την επιστημονική του προσέγγιση στον χώρο της Αντιπολίτευσης.Και θα μπορούσε κάποιος να πει πως στο χώρο της Αντιπολίτευσης που καλύπτει όπως όλοι γνωρίζουν το 70% των πολιτών του Δήμου μας, είναι λογικό να αναπτύσσονται διεργασίες και ζυμώσεις, μιας και ναι μεν ο αντίπαλος και το κακό για τον τόπο, είναι ένα και κοινό, η κακοδιοίκηση Ρούσση, αλλά από την άλλη θα πρέπει να διαμορφωθούν και να δημιουργηθούν και οι όποιες ομάδες πιστεύουν πως μπορούν να βοηθήσουν τον τόπο, στα πλαίσια των αρχών που επιτάσσει και προβλέπει το Δημοκρατικό Πολίτευμα και η δημοκρατική λογική.

Δεν είναι όμως καθόλου λογικό σε μια υποτίθεται επιτυχημένη Διοίκηση, όπως υποστηρίζει ο ”Φευγάτος και Παρατηρητής”, να συμβαίνουν όλα αυτά τα παρατράγουδα και οι απίστευτες “μάχες”. ερχόμενες μάλιστα σαν συνέχεια μια μακριάς σειράς αποχωρήσεων πρωτοκλασάτων στελεχών, που είχαν βοηθήσει τον κύριο Ρούσση να εκλεγεί.

Κάτι δεν μας λένε σωστά οι αγαπητοί αναλυτές.
Εμείς λοιπόν τους απαντάμε με μια παράφραση μιας γνωστής φράσης:
Όχι αγαπητοί δεν είναι στραβός ο γιαλός, εσείς στραβά αρμενίζετε…
Και σύντομα θα πέσετε στην “ξέρα” που με σοφία και σύνεση θα στήσει μπροστά σας ο λαός του Δήμου Ωρωπού.

*Μέρος 1ο. Ακολουθεί άρθρο για τις μετεγγραφές και το κόστος…

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση