Γυναίκα και Πολιτική στον Ωρωπό.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018, σε γνωστό χώρο εκδηλώσεων της παραλίας Ωρωπού με θέμα “Γυναίκα και Πολιτική”. Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν Η Ένωση Επιστημόνων Αττικής σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού παρευρέθηκαν η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής  Εύη Χριστοφιλοπούλου, η πρώην αντιδήμαρχος Δήμου Ωρωπίων Τζούλη Κούτσουρη, η Μαρία Ματοπούλου, φιλόλογος, ενώ, χαιρετισμό απηύθυνε μέσω video η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάννα Καλογήρου η οποία δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν τα προβλήματα ανισότητας -ως προς τη συμμετοχή στην πολιτική σκηνή- ανδρών και γυναικών, ο κοινωνικός ρόλος της γυναίκας σήμερα και οι θέσεις εξουσίας που διεκδικεί, τα οφέλη από τη συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική αλλά και η ανάγκη ενασχόλησης των γυναικών ενεργά με τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Ωρωπού:  O επικεφαλής της παράταξης “Πρώτα ο Δημότης” και νυν Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης, ο επικεφαλής της “Δυναμικής Πολιτείας” Γιώργος Γιασημάκης μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Άγγελο Χατζηιωάννου, ο Διονύσης Καμπιώτης, ο Βαγγέλης Ηλιάσκος και ο Κωνσταντίνος Λίτσας.

Παρόντες ήταν, επίσης, ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού Γιάννης Οικονομάκος και ο εκπρόσωπος της Ένωσης ΚεντρώωνΑλέξανδρος Ανδριώτης. Το παρόν έδωσαν μέλη Συλλόγων του Δήμου μας, διακεκριμένοι συμπολίτες μας και επιστήμονες της περιοχής μας. Παρακάτω στιγμιότυπα από την εκδήλωση.

Πηγή: Ο Φάρος της Βόρειας Αττικής

Απάντηση