Άγγελος Χατζηιωάννου:Στόχος μας είναι η ολική επαναφορά της τοπικής μας αξιοπρέπειας.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η 5ετία του «Πρώτα ο Εργολάβος» φτάνει στο τέλος της. Η ζωή του τόπου μας με όλα τα όλα τα ρεκόρ στις απευθείας αναθέσεις, γύρισε κάποιες δεκαετίες πίσω. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια! Είναι όταν το όνειρο γίνεται εφιάλτης!

Μερικά χρόνια πίσω, υπήρχε το όνειρο για το 2018, για την επόμενη μέρα του Δήμου μας. Σήμερα υπάρχουν μόνο οι υποχρεώσεις του! Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας καταστροφικής πολιτικής που ακολούθησε η διοικητική ομάδα του «Πρώτα ο Δημότης». Σήμερα υπάρχει μόνο ο εφιάλτης των χαμένων χρόνων και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο που κυριαρχεί στους συνδημότες μας η απόγνωση από την οικονομική κρίση και τα μνημόνια!

Η 5ετία του «Πρώτα ο Εργολάβος» φτάνει στο τέλος της και η ελπίδα αναζητείται μέσα από ανθρώπους που προσπάθησαν να της αφήσουν χώρο να υπάρχει. Και η «Δυναμική Πολιτεία» αυτό έκανε κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, όταν η δημοτική παραπληροφόρηση και η λάσπη κατά προσώπων, αντικατέστησαν τον πολιτικό αντίλογο της Δημοτικής Αρχής του κυρίου Θωμά Ρούσση.

Η «Δυναμική Πολιτεία» έδωσε χώρο στην ελπίδα. Η πολιτική της απαξίωσης θεσμών και αρχών από την ομάδα του δημάρχου, ήταν αυτονόητο ότι δεν θα βοηθούσε τον Ωρωπό. Και αποδείχθηκε σωστό.

Ο αγώνας που δώσαμε εναντίον αυτής της απαξίωσης, έδωσε χώρο στην ελπίδακαι δεν ήταν δυνατόν να θέλουμε να αλλάξουμε μια σκληρή σημερινή πραγματικότητα, κάνοντας συμβιβασμούς, με κάποια εύθραυστη ισορροπία μιας ετοιμόρροπου δημοτικής διοίκησης.

Όλοι μας γνωρίζουμε πως είναι μονόδρομος να διοικηθεί ο Δήμος μας με λυμένα χέρια. Γιατί μόνο τότε είναι δυνατόν να αλλάξουν όλα όσα πρέπει να αλλάξουν. Γι’ αυτό και δεν συμβιβαστήκαμε ποτέ με τα «θέλω» της σημερινής Δημοτικής Αρχής και κατηγορηθήκαμε πολύ γι’ αυτό.

Η ανανέωση της εμπιστοσύνης στην Αρχή Ρούσση, όσο και αν εναγωνίως την επιθυμούν οι απερχόμενοι, δεν είναι δυνατόν να γίνει πράξη.

Κανείς δεν πρόκειται να ξεχάσει πως όλα τα υψηλόβαθμα τουλάχιστον στελέχη του «Πρώτα ο Δημότης», στήριξαν όλες τις καταστροφικές επιλογές του αρχηγού τουςκαι είναι πια αργά για ήρωες.., αφού πρώτα ολοκλήρωσαν το καταστροφικό τους έργο και καταρράκωσαν την αξία του τόπου μας. Τώρα δεν μπορούν να επιστρέψουν τα «τριάντα αργύρια» για τους δικούς τους συμβιβασμούς.

Η «Δυναμική Πολιτεία» και ο Γιώργος Γιασημάκης, δεν πρόκειται να σταθούν δίπλα σε σκιές ξένων συμφερόντων, πόσο δε μάλλον να συνδιαλλαγούν και να συγκυβερνήσουν μ’ αυτές.

Στόχος πλέον είναι η ολική επαναφορά της τοπικής μας αξιοπρέπειας. Και η τοπική μας αξιοπρέπεια, πήρε οριστικό διαζύγιο με την σημερινή λογική της υποτέλειας.


ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ωρωπού

Απάντηση