Η εξουσία σε παρακμή… τα αδερφάκια… και οι παραιτήσεις …

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Είναι πραγματικά λυπηρό το φαινόμενο μιας εξουσίας που καταρρέοντας  προσπαθεί να σώσει ότι μπορεί χρησιμοποιώντας μεθόδους καταδικασμένες, άλλης εποχής.
Όλα τα “ολοκληρωτικά καθεστώτα” όταν κατέρρεαν “επιστράτευαν” ανθρώπους λαοφιλείς από όλους τους τομείς της ζωής, είτε από τον αθλητισμό, είτε από τον καλλιτεχνικό χώρο, είτε από τις επιστήμες, προκειμένου να αλλάξουν την εικόνα τους, να εξωραϊστούν και να δείχνουν άλλο πρόσωπο από εκείνο που πραγματικά είχαν.

Γεμάτη η παγκόσμια ιστορία με τέτοια παραδείγματα…και πάντα μα πάντα όλες αυτές οι πολιτικές αλχημείες, είχαν το ίδιο αποτέλεσμα…κάλυπταν για λίγο τα προβλήματα , αλλά μετά επιτάχυναν την αναμενόμενη καταστροφή.

Η δικιά μας Δημοτική Αρχή, πιστή στις “αρχές” της… που βασίζονται στο ότι κάνουν τα πάντα προκειμένου να κρατηθούν στην εξουσία, επέλεξε δύο νέα παιδιά από τον χώρο του αθλητισμού… με σκοπό βάζοντας τα μπροστά, να αποπροσανατολίσει και να καλύψει τα προβλήματα και την ανεπάρκεια της.

Μια εξουσία που ενώ τώρα -μετά από 4 χρόνια στη διοίκηση του Δήμου- θα έπρεπε να προβάλει το έργο της και να προωθεί τα δημιουργήματα της, επειδή αυτά δεν υπάρχουν… παλεύει να καλύψει τα ακάλυπτα, κρυπτόμενη πίσω από την εμφάνιση δύο νέων ανθρώπων και επιχειρεί να κρύψει τα όσα δεινά συσσώρευσε στις πλάτες των δημοτών, σκορπώντας μια ολόκληρη πενταετία, σε εξυπηρετήσεις των δικών της ανθρώπων, με ίδιον και μόνο όφελος.

Μια εξουσία που ενώ θα έπρεπε να αποδεικνύει καθημερινά πως τα χρόνια που πέρασαν πάλεψε για να κάνει τον τόπο καλύτερο, μηχανεύεται καθημερινά πολιτικάντικα κόλπα, προκειμένου να κερδίσει χρόνο, αναμένοντας άραγε τι ;;;

Και δεν είναι τυχαίο πως επιχειρεί αυτές τις κινήσεις αυτή ακριβώς την στιγμή…
Επιχειρεί αυτές τις κινήσεις αυτή τη δεδομένη στιγμή, γιατί ταλανίζεται στην κυριολεξία, από μια μεγάλη κρίση που απειλεί να τινάξει στον αέρα τον όποιο σχεδιασμό είχε επιχειρήσει ο Δήμαρχος και οι στενοί του συνεργάτες.

Είναι πια γνωστό πως πρωτοκλασάτος Αντιδήμαρχος επικεφαλής ολόκληρης της Δημοτικής ομάδας, παραλιακού διαμερίσματος του Δήμου μας, που έπαιξε και παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα του ”Πρώτα ο Δημότης” θέματα, τόσο προεκλογικά, όσο και μέχρι σήμερα στην νομή της εξουσίας,έχει θέσει ευθέως στον Δήμαρχο, το δίλημμα ή εμείς ή  οι αδερφοί Τόλια… μιας και οι παλινωδίες με τον παιδικό σταθμό Καλάμου, τα εικονικά τιμολόγια και τα ψεύτικα προφίλ… έφτασαν την κατάσταση στο απροχώρητο .

Και όπως χωρίς καμιά προφύλαξη λένε όλα τα μέλη της ομάδας των “αντιφρονούντων¨” δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω αν ο Δήμαρχος δεν αποκαταστήσει την τάξη και δεν αποβάλλει από την Δημοτική Ομάδα, τόσο τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Πολιτισμού, όσο και τον ανώνυμο-επώνυμο επικοινωνιακό του Σύμβουλο.

Μεγάλο πραγματικά το ρήγμα, αλλά και μεγάλο το δίλημμα για τον Δήμαρχο…διότι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Αντιδήμαρχος -και όχι μόνο αυτός- έχει υποβάλει ήδη την παραίτησή του από την θέση του αντιδημάρχου μετά από έντονο καβγά με εκφράσεις που δεν μπορούν να γραφούν… αλλά όχι και από αυτή του δημοτικού συμβούλου… 

Καθημερινές οι συσκέψεις με τα όσα στελέχη του έχουν απομείνει, με προσθέσεις και αφαιρέσεις, για το τι κερδίζει από την μια απόφαση και το τι χάνει από την άλλη.
Διαδοχικές και αντικρουόμενες οι αποφάσεις που λαμβάνονται και κανείς δεν γνωρίζει που “θα κάτσει η μπίλια” και ποιος τελικά θα κερδίσει, στέλνοντας την άλλη πλευρά στα τάρταρα και την παράταξη τους, στο γκρεμό…

Γιατί είναι απολύτως σαφές, πως ότι και να επιλέξει ο Δήμαρχος, αφού το χάσμα είναι αγεφύρωτο, θα χάσει την μια από τις δυο πλευρές, με ανάλογες παράπλευρες απώλειες.

Οι τελευταίες κινήσεις του κ.Ρούσση …δεν έπεισαν κανέναν ούτε καν τους εαυτούς τους.
Για μια ακόμα φορά ευτέλισαν και υποβάθμισαν, δίχασαν και σκόρπισαν απογοήτευση, πιστοί στην απόλυτη αντίληψη του  “τα δίνω όλα προκειμένου να παραμείνω”.
Ποιος ξέρει τι άλλο θα σκεφτούν.

Η κοινωνία τους έχει γυρίσει την πλάτη μια για πάντα.

Η προτροπή μας να προσπαθήσουν φεύγοντας,να κρατήσουν τουλάχιστον την αξιοπρέπεια τους, θα γίνεται καθημερινά πιο επίκαιρη και πιο αληθινή.

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

 

Απάντηση