Μιχάλης Ντάσης… άλλο ένα «Μαύρο πρόβατο»

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάσαμε με απόλυτη έκπληξη την απόφαση διαγραφής από την παράταξη Πρώτα ο  Δημότης, του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καπανδριτίου Μιχάλη Ντάση. Έκπληξη που δεν έχει να κάνει βέβαια με την απόφαση αυτή καθ’ αυτή, αλλά με το μέγεθος του θράσους και της αλαζονείας που επιδεικνύει για άλλη μια φορά, αυτή η ομάδα εξουσίας, που ισοπεδώνοντας κάθε έννοια ηθικής προχωρά στην απομάκρυνση ενός αξιόλογου ανθρώπου, φορτώνοντας τον ταυτόχρονα με κατηγορίες που φυσικά καμιά σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο πως ακριβώς αντιλαμβάνεται τις διαδικασίες και την έννοια της άποψης, που ως γνωστόν είναι λέξη απαγορευτική για την “δημοκρατία”  που πρεσβεύει ο κύριος Δήμαρχος και η ηγετική του ομάδα.

Και είναι πραγματικά θλιβερό άνθρωποι σαν τον Μιχάλη Ντάση που υπηρετούν τον συμπολίτη και την δημοκρατία, να δέχονται σαν ανταμοιβή την πλήρη αποκαθήλωση τους, γιατί απλά “δεν συνεμορφώθησαν προς τας υποδείξεις”…

Είναι βέβαια γεγονός πως ο Μιχάλης Ντάσης από την πρώτη στιγμή έχει δείξει πως αλλιώς εννοεί την διοίκηση και την κατανομή των ρόλων της εξουσίας. Έχει δείξει πως στο δικό του μυαλό, δεν υπάρχουν διαχωρισμοί, ανάμεσα στους πολίτες, ανάλογα με το τι έχει ψηφίσει ο καθένας, ή με το πόσους ψηφοφόρους έχει η οικογένεια του. 

Έχει δείξει πως για τους νέους ανθρώπους με τις φρέσκιες Δημοκρατικές ιδέες δεν υπάρχουν αποκλεισμοί, ούτε δεύτερης κατηγορίας πολίτες. 

Έχει δείξει πως φαντάζεται και παλεύει για μια κοινωνία, ισονομίας, τιμιότητας και ανθρωπιάς.

Και μέσα σε αυτά τα πλαίσια πορεύθηκε από την πρώτη μέρα που ανέλαβε το πόστο στο οποίο τον επέλεξε ο λαός του Καπανδριτίου.

Όμως, επειδή κάποιοι άλλοι αλλιώς αντιλαμβάνονται την διοίκηση και την εξουσία, ήταν απολύτως φυσικό πολύ γρήγορα αυτές οι δύο εκ διαμέτρου διαφορετικές κοσμοθεωρίες να συγκρουστούν άμεσα και καταλυτικά.

Το γνωστό “παράκεντρο εξουσίας” του Καπανδριτίου, που διοικεί με παλαιοκομματικές ξεπερασμένες και καταδικασμένες νοοτροπίες, πολύ σύντομα αντιλήφθηκε πως ο Μιχάλης Ντάσης , είναι πολύ καθαρός για να συμπλεύσει σε αυτή την πορεία.

Μπήκε τότε άμεσα σε εφαρμογή το γνωστό σχέδιο που επιβάλλουν αυτού του είδους οι “μονάρχες”.

Διαβολή, υποβάθμιση, σπίλωση, απομόνωση, προσπάθεια γελοιοποίησης.

Ο κόσμος όμως του Καπανδριτίου που είχε αντιληφθεί από την πρώτη στιγμή την ποιότητα του ανθρώπου Μιχάλη Ντάση και την μεγάλη επιθυμία του για ανιδιοτελή προσφορά, τον αγκάλιασε , τον στήριξε και έθεσε στο περιθώριο τις προσπάθειες για την απομόνωση και τον αποκλεισμό του.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ορισμένες από τις ενέργειες, δράσεις του:

  • Εθελοντική ομάδα Αλληλεγγύης Καπανδριτίου Συνάνθρωπος με 27 ενεργά μέλη, η οποία δραστηριοποιείται σε καθημερινή βάση.
  • Περιβαλλοντική Ομάδα Καπανδριτίου η οποία έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 70 δράσεις καθαρισμού από το 2014 ως σήμερα.
  • Ομάδα Πεζοπορίας, με καθημερινές διαδρομές σε 500 και πλεόν διαφορετικές πορείες στο Καπανδρίτι και στα γύρω χωριά, αναδεικνύοντας την ομορφιά της φύσης της περιοχής μας.
  • Ομάδα  Ποδηλατοβόλτας, σε εβδομαδιαία βάση από το 2016 ως σήμερα.
  • Ίδρυση της Βιβλιοθήκης Καπανδριτίου από το 2017, όπου διοργανώνονται βραδιές Ιστορίας, Ψυχολογίας, Περιβαλλοντικές και Αγροτικές ενημερώσεις, πνευματικές συζητήσεις κ.α.
  • Ιδρυτής και πρόεδρος της ΚΟΙΝΣΕΠ «Φρυκτωρία Καπανδριτίου»

Γιατί αυτό δεν έχουν αντιληφθεί όλοι αυτοί, που “μεθυσμένοι” από το νέκταρ μια πρόσκαιρης εξουσίας, θεωρούν πως οι κοινωνίες και οι άνθρωποι, άγονται και φέρονται , χωρίς να έχουν την γνώση και την δύναμη να ορθώνουν το ανάστημα τους και να διατυπώνουν ελεύθερα την άποψη και τα πιστεύω τους.

Συγκεντρώθηκαν λοιπόν όλοι αυτοί οι προσωρινοί τοπάρχες και χωρίς μιλιά αποδέχτηκαν την πρόταση του Δημάρχου-ηγεμόνα και διέγραψαν τον Μιχάλη Ντάση, θεωρώντας πως έτσι καθάρισαν και τις όποιες φωνές διαφάνειας και ανθρωπιάς υπάρχουν.

Πλανώνται πλάνην οικτράν. 

Ο Μιχάλης Ντάσης με αυτή τους την ενέργεια βγαίνει απόλυτα ενισχυμένος και πολύ πιο δυνατός, μιας και χαρακτηρίζει πια την άλλη άποψη που έχει διαμορφωθεί στην μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών που είχαν κάνει το λάθος να πιστέψουν και να ψηφίσουν την παρούσα Δημοτική αρχή.

Ο Μιχάλης Ντάσης είναι απολύτως βέβαιο πως θα ανταμειφθεί όπως ακριβώς του ταιριάζει από τους πολίτες αυτού του τόπου.

Ο Μιχάλης Ντάσης θα αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα, για όλους αυτούς που επιλέγουν να κρατήσουν την αξιοπρέπεια την άποψη και τις ιδέες τους και να μην τις θυσιάσουν μπροστά σε καμιά σειρήνα Εξουσίας που θα βρουν στον δρόμο τους.

 

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση