Να ποιοι δεν θέλουν τα έργα!!! 3 μη αναμενόμενες απαντήσεις “των υποκριτών”.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Το πρωί αναρτήθηκε στο site του Παρατηρητή-φωτογράφου-εκπροσώπου Τύπου, ένα “εξαιρετικό άρθρο”, που για μια ακόμα φορά προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, προχώρησε σε τρεις “εμπνευσμένες ερωτήσεις”, που υποτίθεται θα έφερναν σε δύσκολη θέση την αντιπολίτευση και θα αποδείκνυαν πως τα όσα λέει δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τα λέει για εντυπωσιασμό και μόνο.
Καλή προσπάθεια, και διασκεδαστική. Μόνο που απέχει χιλιόμετρα από την πραγματικότητα.

Εμείς θα επιχειρήσουμε από μέρους μας να δώσουμε τρεις μη αναμενόμενες απαντήσεις, που εύκολα θα αποδείξουν πως για άλλη μια φορά το ανώνυμο Γραφείο Τύπου του Δημάρχου ψεύδεται και παραπλανεί.
Ας πάμε λοιπόν να δούμε τις Απαντήσεις.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 1η: Έξυπνο το ερώτημα, που αφορούσε το αν μια μεγάλη έκπτωση απαλλάσσει την Δημοτική Αρχή από τις κατηγορίες της Αντιπολίτευσης.
Έξυπνο γιατί ενώ φαίνεται απόλυτα λογικό, στο βάθος του κρύβει πονηριά και παρασκήνιο.
Και εξηγούμαστε.Όταν ο εργολάβος είναι ”δικός” σου και τον έχεις επιλέξει με απευθείας διαπραγμάτευση, με όρους και συμφωνίες που μόνο εσείς γνωρίζετε, έχει και την δυνατότητα να χρησιμοποιήσει διάφορα τεχνάσματα προκειμένου να μετριάσει, έως και αν εκμηδενίσει την όποια έκπτωση έχει δώσει.
Δηλαδή ένα απλό παράδειγμα, ο εργολάβος δεν θα χρησιμοποιεί 3Α και σωστά υλικά για το κλείσιμο της εκσκαφής, αλλά θα επαναχρησιμοποιεί τα ίδια τα μπάζα της εκσκαφής….θα μπορεί να κάνει την άσφαλτο σε πολύ μικρότερο πάχος και άλλα πολλά αφού θα γνωρίζει εκ των προτέρων πως δεν θα κινδυνεύει από κανέναν έλεγχό εκ μέρους της παραγγέλουσας Δημοτικής Αρχής.
Αυτή είναι μια βασική και ειδοποιός διαφορά του Ανοιχτού Διαγωνισμού, από την κατά παραγγελία ανάθεση.
Άρα λοιπόν το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης τίποτα δεν θα αποδείξει…παρά μόνο θα προσπαθήσει να καλύψει τη λαϊκή δυσφορία και τις αντιδράσεις και παράλληλα θα γίνει ένα έργο γεμάτο κακοτεχνίες γιατί ο εργολάβος θα προσπαθήσει να βγάλει κέρδος κάνοντας ”έκπτωση”στην ποιότητα του έργου !

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 2η: Στο δεύτερο ερώτημα, τέθηκε το θέμα της επιλογής εκ μέρους της Αντιπολίτευσης “γνωστών” της εργολάβων, προκειμένου να διεκδικήσουν την εκτέλεση του έργου.
Ένα ερώτημα που απαντήθηκε όμως άμεσα μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, από τον Γιώργο Γιασημάκη, ο οποίος άμεσα και χωρίς να το σκεφτεί καθόλου, απάντησε στον Δήμαρχο….
”Δεν έχουμε γνωστούς εργολάβους και δεν έχουμε σχέσεις με τέτοια κυκλώματα.
Κάντε ανοιχτό Διαγωνισμό κύριε Δήμαρχε, είπε ο κύριος Γιασημάκης, προκειμένου να συμμετάσχουν όσοι εργολάβοι θέλουν.”
Πολύ απλή, πολύ κατανοητή και ανθρώπινη λογική.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 3η:Φτάνουμε τώρα στην τρίτη προβοκατόρικη και κακόπιστη ερώτηση, που βάζοντας μπροστά τους κατοίκους του Βαρυκού, ρωτά τον Γιώργο Γιασημάκη, τι θα απαντήσει σε αυτούς τους ανθρώπους που ταλαιπωρούνται από το πρόβλημα του νερού,επειδή υποτίθεται πως ψήφισε Όχι στο έργο.
Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους γκαιμπελίσκους της Δημοτικής Αρχής πως στις 17/07/2018 όταν είχε έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο…. η ”Εκτέλεση του έργου με Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό”, η Δυναμική Πολιτεία και ο Γιώργος Γιασημάκης είχαν θερμά υποστηρίξει την διαδικασία και η έγκριση είχε παρθεί με ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ!

 

Μετά όμως από την φωτιά στον Κάλαμο και στο Μάτι, που “κηρύχθηκε σε έκτακτη ανάγκη” το Βαρυκό, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα μακρυά από τις πληγείσες περιοχές και εισήχθηκε ΄το θέμα ξανά εντελώς διαφορετικό και με την Διαδικασία της ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ,πέρα από κάθε λογική, δεν ήταν δυνατόν η Δυναμική Πολιτεία να συνηγορήσει και να γίνει συνένοχος σε μια τέτοια παράτυπη απόφαση.

Είναι δε απολύτως ξεκάθαρο πως η Δυναμική Πολιτεία δεν λέει όχι στο έργο, αλλά όχι στην καταδικασμένη διαδικασία της Απευθείας Ανάθεσης.
Έχει γίνει ξεκάθαρο, πως η Δημοτική Αρχή, διά του ανώνυμου-επώνυμου εξαπτέρυγου της επιχειρεί για άλλη μια φορά να συσκοτίσει και να αποπροσανατολίσει.

Ο Κόσμος όμως έχει πια αντιληφθεί πως αυτού του είδους οι μεθοδεύσεις είναι απόλυτα καταδικασμένες και πως τα όποια “κόλπα” της Δημοτικής Αρχής σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν ίδια και προσωπικά συμφέροντα.
Δεν πείθουν πια κανέναν και φεύγοντας βυθίζονται όλο και περισσότερο.
Ο Μάης είναι πια κοντά…

Η διαχειριστική ομάδα τουOropos Voice.

Απάντηση