Πως ένας διαγωνισμός 2.270.000 ευρώ γίνεται -με «θαύμα»- απευθείας ανάθεση!!!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
2487,0,1,0,344,256,450,1,0,49,48,0,0,100,0,1955,1947,2156,579233

Στη χθεσινή (7-8-2018) δεύτερη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (γιατί έγινε και πρώτη με ένα κακοφτιαγμένο show για το οποίο θα αναφερθούμε σε επόμενη ανάρτησή μας), ο Γιώργος Γιασημάκης κλείνοντας την τοποθέτησή του για την αποδοχή 2.270.000 ευρώ από το υπουργείο Υποδομών, ανέφερε τα εξής: “Αυτά για να καταλάβουμε πως φτάσαμε σαν χώρα σε αυτήν την κατάσταση. Οι περικοπές στις συντάξεις, οι μειώσεις στους μισθούς, οι φόροι μας, ο ΕΜΦΙΑ που με κόπο εκπληρώνονται, δίνονται στον κάθε κύριο Ρούσση για να τα μοιράσει με απευθείας αναθέσεις και με διαδικασία διαπραγμάτευσης σε εργολάβους… Οι χρηματοδοτήσεις αυτές κύριοι είναι από εθνικούς πόρους, είναι από τις συντάξεις των γονιών σας, είναι από τους μισθούς σας, είναι από τους φόρους. Δεν μπορείτε να ξοδεύετε τα χρήματα αυτά όπου θέλετε… ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ “ΝΑΙ”στην χρηματοδότηση υπό τον όρο να γίνουν με ανοιχτό διαγωνισμό και όχι με τον τρόπο που μεθοδεύετε να τα δώσετε”!

Γιατί τα είπε όλα αυτά ο κ. Γιασημάκης, ο οποίος στην αποδοχή των 2.270.000 είπε “ναι” και διαφώνησε έντονα, μόνο με τον τρόπο που αυτά θα διατεθούν από τη δημοτική αρχή! Για τον λόγο, ότι, η επιλογή του εργολάβου θα γίνει με διαπραγμάτευση χωρίς να δημοσιοποιηθεί!!!

 

Παρακάτω θα δείτε δύο (2) έγγραφα του υπουργείο Υποδομών, αφού πρώτα πούμε ότι το έργο είναι “Αποδοχή ποσού 2.270.000,00€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση-Ανακατασκευή – Αναβάθμιση και θωράκιση οδοποιίας Δ.Ε Καλάμου και Δ.Ε Καπανδριτίου Δήμου Ωρωπού που επλήγη από την πυρκαγιά της 13-15 Αυγούστου 2017», σύμφωνα με την υπ.αριθμ. πρωτ. ΔΟΥ/3791/03-08-2018 απόφαση του Υπουργού Υποδομών”.

Αξίζει να παρατηρήσουμε ότι ο δήμος ζητά την συγκεκριμένη χρηματοδότηση στις 5 Ιουλίου 2018, δηλαδή ένα χρόνο μετά τις φωτιές στον Κάλαμο και το Καπανδρίτι και η κατάσταση έκτακτης ανάγκης του δήμου λήγει μετά από παράταση στις 13 Αυγούστου 2018, δηλαδή σε λίγες μέρες!!!

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου, στις 10.11΄ αναρτάται στο Διαύγεια του υπουργείου η απόφαση χρηματοδότησης του υπουργείου η οποία λέει ότι η δημοπράτηση πρέπει να γίνει με διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση. Η ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Μεσολαβεί το Σαββατοκύριακο και όπως λέει ο κ. Γιασημάκης συμβαίνει… θαύμα! Την δευτέρα 6 Αυγούστου η απόφαση αυτή κατεβαίνει από το Διαύγεια και μια νέα απόφαση με ίδιο αριθμό πρωτοκόλλου παίρνει τη θέση της… και έχει αφαιρεθεί απ’ αυτήν ο όρος της δημοπράτησης με διαγωνισμό!!! Η ΔΙΟΡΘΩΜΕΝΗ

ΑΥΤΗ Η ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΣ… ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ:

Για να δικαιολογήσουν μάλλον την αλλαγή αυτή, αλλάζουν και υποσημειώνουν πληθυντικό στην απόφαση και από “υλοποίηση ΤΟΥ έργου” το κάνουν “υλοποίηση ΤΩΝ έργων…”!!!

Ο Νώντας Δημητρίου δήλωσε ότι, εδώ είναι που λέμε κάποιος γελάει μέσα από την καταστροφή, όπως γελάει και λοιδωρεί ο κύριος δήμαρχος όση ώρα μιλάμε εδώ μέσα! Τα γελάκια είναι γιατί του έδωσαν να διαχειριστεί τα 2.270.000 αύριο, χωρίς καθόλου συστολή χωρίς καθόλου σοβαρότητα! Είναι στα γέλια τα μεγάλα σήμερα…”!

 

 

Ο Άγγελος Χατζηιωάννου ανέφερε ότι και πέρυσι γέλαγαν όταν είχαν καεί οι Άγιοι Απόστολοι γιατί έδιναν τα λεφτά στον “κουμπάρο” εργολάβο… «Τώρα πάλι ο “κουμπάρος” φαντάζομαι ότι θα πάρει πάλι τις απευθείας αναθέσεις», τόνισε και αναρωτήθηκε ο κ. Χατζηιωάννου! Ο λόγος του στη συνέχεια προς τους “άφωνους” μεν αλλά υποστηριχτές όλων ανεξαιρέτως των αποφάσεων της δημοτικής αρχής, έφερε και την πρώτη, συνηθισμένη πλέον, διακοπή της συνεδρίασης.

Στη διάρκεια της τοποθέτησης του δημάρχου, μία αναφορά του στο έργο της πεζοδρόμησης που «έρχεται», δικαίωσε το λόγο του Άγγελου Χατζηιωάννου, μια και το έργο αυτό… το πήρε ο… «κουμπάρος«!!!

 

ΕΔΩ να θυμηθούμε τι είχε δηλώσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 27-9-2017 ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Κώστας Δέδες ότι από την περιοχή μας ΔΕΝ υπάρχει εργολάβος που να πληροί τις προϋποθέσεις να αναλάβει κάποιο έργο!

Θα επανέλθουμε και με άλλες τοποθετήσεις για το μείζον αυτό θέμα.

Πηγή: Μάχιμη Πόλη

 

Απάντηση