Μπαζώνουν τον Ασωπό! Ποιος έχει την κύρια ευθύνη;

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αν πούμε ότι κάποιοι βρίσκουν τον Ασωπό ως πρόσφορο μέρος για να πετούν υλικά κατεδαφίσεων, εκσκαφών κ.ά., ασφαλώς θα το καταδικάζαμε. Αν πούμε ότι αυτό μπορεί να γίνεται από τοπικούς εκλεγμένους που έχουν την τύχη αυτού του τόπου στα χέρια τους, εκτός από το να το καταδικάσουμε, τι άλλο θα μπορούσαμε να σκεφτούμε; Η απάντηση είναι απλή, πολύ απλή! Ότι κάναμε ένα τραγικό λάθος στην εμπιστοσύνη που δείξαμε!

Και το θέμα δεν είναι κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο βέβαια γνωρίζουμε. Το θέμα είναι ότι αυτό το πρόσωπο νοιώθει την ευκολία που προσδίδει η θέση της εξουσίας που συμμετέχει και την έχει… λοξοδρομήσει! Δηλαδή, μια εξουσία που να μην υπολογίζει τι σημαίνει αυτό που κάνει και αν αυτό βλάπτει τον τόπο και τους πολίτες του!

Αισθάνεται αυτή τη δύναμη της εξουσίας και την αισθάνεται γιατί κάποιοι του το έχουν επιτρέψει! Και φυσικά αυτοί που του το έχουν επιτρέψει, είναι αυτοί που έχουν σε ολόκληρο το δήμο διάσπαρτες χωματερές, χωρίς να αναλογίζονται τις ευθύνες τους.

Ο Ασωπός, το άλυτο μελανό πρόβλημα του Ωρωπού, ο σημαιοφόρος στους αγώνες για ένα καθαρότερο και καλύτερο αύριο, είναι μια πρωταρχική ευθύνη όχι μόνο για κάθε δημοτική αρχή, αλλά και για κάθε δημότη. Πόσα δεν έχουν γίνει και πόσα δεν έχουν ειπωθεί. Πόσοι σέβονται όμως το τεράστιο αυτό πρόβλημα και πόσοι όχι;

Και είναι απολύτως γελοίο κάποιοι εκλεγμένοι να λένε ότι γνωρίζουν δημότες που μπαζώνουν τον Ασωπό και αντί να τον προστατέψουν απ’ αυτούς… κάνουν τα στραβά μάτια! Και φυσικά σιωπούν γιατί το κάνουν και οι ίδιοι! Το θεωρούν βέβαια… ως άλλοθί τους!

ΘΑΥΜΑΣΤΕ!!!

Πηγή: Μάχιμη Πόλη

Απάντηση