Απ’ ευθείας ανάθεση 1,5 εκατομμυρίου(!) διότι… το δίκτυο ύδρευσης του Βαρυκού(Χαλκούτσι) κάηκε από την φωτιά στον Κάλαμο!!!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Αν θέλετε να μάθετε ΠΩΣ ανοιχτός διαγωνισμός για έργο 1.5 εκατ. ευρώ μπορεί να γίνεται με… απευθείας ανάθεση, δεν έχετε παρά να ρωτήσετε τη δημοτική αρχή Ωρωπού! Θα έχει σίγουρα κάτι παραπάνω να σας πει, καθότι… καθηγήτρια των… απευθείας αναθέσεων!

Κατάφερε ακόμη και αυτό! Και ξέρετε γιατί;;; Γιατί όλοι ζήσαμε το δράμα στο Μάτι που ανέδειξε την φονική εγκατάλειψη, γιατί πήρε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φωτιά ο Κάλαμος και έκανε το crash test της η δημοτική λασποεπικοινωνία και γιατί τα λεφτά της περιφέρειας περισσότερο… «εξυπηρετούν»και λιγότερο προλαμβάνουν ή επουλώνουν πληγές!

Για να δούμε όμως τώρα και το πραγματικό γεγονός, το οποίο ανέδειξε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο Γιώργος Γιασημάκης και τοποθετήθηκαν ο Νώντας Δημητρίου, ο Άγγελος Χατζηιωάννου και ο Ανδρέας Γαζβινιάν.

 

 

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Από την προηγούμενη δημοτική αρχή έγινε μελέτη του έργου με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΒΑΡΥΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΩΠΟΥ», προϋπολογισμού 1.607.610,00€ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%), η οποία εγκρίθηκε από το τότε δημοτικό συμβούλιο με την υπ’ αριθμ 264/2011 απόφαση.

Το έργο αφορά την κατασκευή νέου δικτύου ύδρευσης στον οικισμό Βαρυκό του δήμου Ωρωπού, λόγω εκτεταμένων χρόνιων διαρροών. Το έργο δεν ήταν εφικτό να κατασκευαστεί μέχρι σήμερα, γιατί δεν είχαν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες πιστώσεις, οι οποίες σήμερα βρέθηκαν από την Περιφέρεια.

ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

Με την υπ’ αριθμ. 210/2017 απόφαση του σημερινού δημοτικού συμβουλίου λοιπόν, εγκρίθηκε η επικαιροποίηση της ανωτέρω μελέτης και με την υπ’ αριθμ. 186/2018 στις 17 Ιουλίου 2018 απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, εγκρίθηκε ως καθορισμός του τρόπου εκτέλεσης του έργου, η με ΑΝΟΙΚΤΗ διαδικασία επιλογή αναδόχου με κριτήριο κατακύρωσης την πλέον συμφέρουσα από οικονομική άποψη προσφορά με βάση την τιμή.

Ειχαμε όμως στις 23 Ιουλίου τις ΦΟΝΙΚΕΣ φωτιές, η κατακραυγή των οποίων οδήγησε την Περιφέρεια με το υπ’ αριθμ. 146513/24-07-2018 έγγραφο της Αυτοτελούς Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι δήμοι της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, για την αντιμετώπιση και την άμεση διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την 23η Ιουλίου 2018.

ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ!!! Βρέθηκε η «χρυσή ευκαιρία» της ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ!

 

 

Η δημοτική αρχή Ωρωπού, βρήκε και την ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ: «Λόγω του ότι τα δίκτυα ύδρευσης του δήμου έχουν επιβαρυνθεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή με αποτέλεσμα να είναι κατεπείγουσα η κατασκευή νέων δικτύων ύδρευσης»!!!

Ιδού τα επίμαχα αποσπάσματα από την χθεσινή εισήγηση (Θέμα 13ο Λήψη νέας απόφασης για τον καθορισμό τρόπου εκτέλεσης του έργου ύδρευσης Βαρικού-1) της δημοτικής αρχής:

ΞΕΧΑΣΑΝ που έγραφαν οι ίδιοι ότι θέλουν να αλλάξουν τους μεταλλικούς σωλήνες οι οποίοι έχουν διαβρωθεί λόγω του μεγάλου βάθους του δικτύου που φθάνει τα 2 μέτρα και θέλουν σωλήνες πολυαιθυλενίου που έχουν πολύ μεγαλύτερη αντοχή στην χημική διάβρωση από τους σωλήνες PVC και επιπλέον το βάθος τοποθέτησής τους να είναι αρκετά μικρότερο!!!

Και ΘΕΩΡΗΣΑΝ ότι την παραπάνω αιτιολογία, μπορούν να την χρησιμοποιήσουν και σε περιοχή ΧΩΡΙΣ ΦΩΤΙΑ και πολύ μακριά από τις φωτιές του Καλάμου! Αρκεί, αυτή η αιτιολογία να φέρει την… πολυπόθητη απευθείας ανάθεση! Γιατί η χωρίς προηγούμενη δημοσίευση διαδικασία εύρεσης εργολάβου με διαπραγμάτευση… ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ… σε κάποιον, πιθανόν, ημέτερο!

Έτσι λοιπόν οι άνθρωποι της σημερινής δημοτικής αρχής ΨΗΦΙΣΑΝ σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Κώστα Δέδε, 1,5 εκατ. ευρώ να δοθούν σε εργολάβο «με διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς προηγούμενη δημοσίευση σύμφωνα με το άρθρο 269 του βιβλίου ΙΙ του Ν.4412/2016 λόγω κατεπείγουσας ανάγκης οφειλόμενης σε γεγονότα απρόβλεπτα (πυρκαγιά 23-07-2018) για την αναθέτουσα αρχή καθώς δεν είναι δυνατή η τήρηση των προθεσμιών που προβλέπονται για τις ανοικτές, κλειστές ή ανταγωνιστικές διαδικασίες με διαπραγμάτευση».

 

Ποια ήταν η «κατεπείγουσα ανάγκη οφειλόμενη σε γεγονότα απρόβλεπτα», που έχει σχέση με το Βαρυκό;;;

Πηγή: Μάχιμη Πόλη

 

Απάντηση