Τα “Παπαγαλάκια” και οι Δημοσκοπήσεις…

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Θα επανέλθουμε για μια ακόμα φορά στο θέμα της δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στο Δήμο μας, πριν λίγες μέρες, προκειμένου να αναζητήσουμε και να βγάλουμε μαζί κάποια συμπεράσματα.
Το πρώτο συμπέρασμα το οποίο εύκολα προκύπτει, είναι πως την δημοσκόπηση την έχει παραγγείλει η Δημοτική Αρχή.

Ο λόγος που το αρνείται προφανώς έχει να κάνει με το ότι, τα όσα προέκυψαν από την δημοσκόπηση, δεν την συμφέρουν και προφανώς την κάνουν να μην τολμά να τα δημοσιεύσει.
Και αυτό αποκαλύπτεται και από ένα άλλο καθοριστικό και αδιαμφισβήτητο στοιχείο.

Αρχικά αφέθηκε να πλανάται και να γράφεται ένα αποτέλεσμα που έφερε τον Δήμαρχο στο 28% και τους υπόλοιπους να ακολουθούν.
Στην συνέχεια και επειδή εμείς επισημάναμε πως ακόμα και αν δεχτούμε αυτό το αποτέλεσμα σαν πραγματικό, δημιουργείται μεγάλο θέμα για τον Δήμαρχο, μιας και έχει απέναντι του ένα ποσοστό 72% και μάλιστα με σύστημα απλής αναλογικής, η Δημοτική Αρχή με τα γνωστά – άγνωστα ”παπαγαλάκια” της άρχισε να διαρρέει άλλες φήμες. Φήμες που μιλούσαν για υπερδιπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο.

Εν τω μεταξύ στον χώρο του διαδικτύου είδαμε να εμφανίζονται διάφορα ανώνυμα blogs -αμφιβόλου ποιότητας και προέλευσης- που μιλούσαν για εντελώς διαφορετικά αποτελέσματα της δημοσκόπησης, με διαφορετικό νικητή το καθένα και διεκδικούσαν μάλιστα την αυθεντικότητα και την αλήθεια της δικιάς τους άποψης.

Τότε και αφού υπήρξε και μια ακόμα παρέμβαση, από δημοσιογράφο του διαδικτυακού χώρου και όχι μόνο, που μίλησε για μεγάλες διαφορές μεταξύ των συμμετεχόντων, χωρίς να μιλά για ονόματα, αλλά αφήνοντας να εννοηθεί πως προηγείται άνετα ο Δήμαρχος, επενέβη ο γνωρίζων εκ των έσω κριτής των πάντων ”ανώνυμος αεροπόρος”, λέγε με ”Giorgos Karras”, που μίλησε για 48,6% υπέρ του Δημάρχου, μοιράζοντας στους υπόλοιπους ποσοστά από 7,6 και κάτω.

Το πράγμα έχει φτάσει λοιπόν στα όρια της γελοιότητας και τείνει να αναδειχτεί σε μπούμερανγκ για την Δημοτική Αρχή, μιας και μέσα από τις παλινωδίες της, βρίσκεται αναγκασμένη εκ των πραγμάτων να καταθέσει τα επίσημα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, προκειμένου και τους αντιπάλους της να αποστομώσει και να κερδίσει σε αξιοπιστία και σε υπευθυνότητα.
Το να κάνει κάποιος μια έρευνα, δεν είναι κακό και εννοείτε πως στις μέρες μας επιβάλλεται, προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες που θα δώσουν στον παραγγέλοντα την δυνατότητα να αλλάξει τα κακά και να δυναμώσει τα καλά.

Το να αφήνεις όμως να διαρρέουν κάθε λογής φήμες, που γεμίζουν τους πολίτες αμφιβολίες και ερωτηματικά και υποβιβάζουν το επίπεδο του πολιτικού λόγου και της πολιτικής ηθικής, είναι απόλυτα καταδικαστέο και δείχνει αν μη τι άλλο, πανικό, κακόβουλες προθέσεις και υστεροβουλία.
Εμείς καλούμε την Δημοτική Αρχή  να δημοσιεύσει άμεσα τα πλήρη στοιχεία της, συνοδευόμενα από τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και από τα ρεαλιστικά στοιχεία που εγγυάται η έρευνα, προκειμένου να δει ο κόσμος του Ωρωπού τι ακριβώς ισχύει.

Διαφορετικά γίνεται για μια ακόμα φορά, έρμαιο των ”ΠαρατηρητόΚαρράδων”, που ασχημονούν, καθυβρίζουν και ”σπεκουλάρουν”, αψηφώντας και την ηθική και τον σεβασμό προς τον αντίπαλο και παραπέμπουν την πολιτική αντιπαράθεση, σε πεζοδρομιακού επιπέδου αντιπαραθέσεις, που η κοινωνία μας τις έχει καταδικάσει και τις έχει αποβάλλει.
Ο κόσμος περιμένει έστω και την ύστατη ώρα, μια ένδειξη ότι αυτοί που μας διοικούν έχουν το ελάχιστο της αξιοπρέπειας που απαιτείται προκειμένου να συνεχίσουμε να λειτουργούμε σαν άνθρωποι και σαν πολίτες…

Κύριοι ο πολιτικός σας χρόνος τελειώνει…
Η κλεψύδρα αδειάζει…
Φεύγοντας, σώστε τουλάχιστον την αξιοπρέπεια σας…

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση