Θυμάμαι τους εργαζόμενους του Δήμου το καλοκαίρι του ’14…

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με τη Δημοτική Αρχή του Θωμά Ρούσση, ο οποίος μας ζητούσε να του έχουμε και εμπιστοσύνη, ζούμε πραγματικά αλησμόνητες εποχές! Εποχές που σημαδεύουν την κατηφορική πορεία του Δήμου, απαξιώνοντας ακόμη και την λειτουργία του!

Θυμάμαι το καλοκαίρι του ’14 και μετά, όταν ανέλαβε Δήμαρχος ο κύριος Ρούσσης, πόσο επαινούσε τους υπαλλήλους καθαριότητας του Δήμου μας, για την τεράστια προσπάθεια που έκαναν να επαναφέρουν την καθαριότητα που είχε γίνει δηλητήριο για όλη την περιοχή! Όλοι θυμόμαστε την εποχή εκείνη. Όλοι θυμόμαστε τον υπέρ πάντων αγώνα που είχαν δώσει οι συνδημότες μας αυτοί! Τότε έπαιρναν τα συγχαρητήρια και τα «ευχαριστώ» του νικητή Δημάρχου.

Πως άλλαξαν όμως οι καιροί και τα δεδομένα. Σήμερα οι άνθρωποι αυτοί είναι τα «μαύρα πρόβατα» για την Αρχή Ρούσση, γιατί αγωνιούν για τις θέσεις εργασίας τους. Θέσεις εργασίας που κανείς δημότης δεν πιστεύει ότι δεν τις στήριξαν με τον καλύτερο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα όταν αυτό επιβεβαιώνεται και με την παρουσία του εργολάβου καθαριότητας, όταν πλέον ο Δήμος, άρχισε να ξαναζεί τις αλησμόνητες μέρες του καλοκαιριού του ’14.

Με μια μεγάλη όμως διαφορά. Την εποχή εκείνη, οι άνθρωποι αυτού του σκληρού επαγγέλματος, είχαν να παλέψουν με μια διοικητική αδιαφορία και με τους τόνους σκουπιδιών που μόλυναν τα πάντα. Σήμερα οι άνθρωποι αυτοί έχουν να παλέψουν με την απαξίωση με την οποία τους περιβάλει η Δημοτική Αρχή Ρούσση και για τις θέσεις εργασίας τους που κινδυνεύουν άμεσα και ύστερα από ακατανόητες δημοτικές αποφάσεις να χαθούν και να περάσουν και αυτοί στην ανεργία.

Εργολάβος στην αποκομιδή των απορριμμάτων, εργολάβος στο δημοτικό φωτισμό, εργολάβος αύριο να δούμε που.

Ποια πραγματικά ήταν η ανάγκη να περάσουν οι υπηρεσίες του Δήμου σε χέρια ιδιωτών; Τα χρηματοοικονομικά στοιχεία που μας δίνει η Αρχή Ρούσση, δεν πείθουν κανένα, αντιθέτως, θα μπορούσαμε να πούμε, ότι αδειάζουν τα ταμεία του δήμου και ροκανίζουν πολλές από τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν στο Δήμο. Γιατί αυτή η μανία ιδιωτικοποιήσεων; Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί; Πάντως από ό,τι φαίνεται, όχι των δημοτών!

Γιατί η Δημοτική Αρχή και με εισαγγελική παραγγελία μάλιστα, δεν δίνει στους εργαζόμενους τα έγγραφα που αφορούν την απόφαση για ιδιωτικοποίηση του οδοφωτισμού; Πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος να κλαπεί καμία πρωτοποριακή εφαρμογή, που δεν την γνωρίζουν οι άλλοι Δήμοι; Όχι βέβαια. Απλά, είναι η λογική αυτή η απόφαση να μην κωλύσει πουθενά και να πάει “τρένο” για την υπογραφή της παράδοσης. Επίσης είναι μέσα στην πολιτική της Αρχής Ρούσση, να μην “φωτίζει” τις κινήσεις της, ώστε να ελαχιστοποιεί την εικόνα της κάκιστης διαχείρισης που ακολουθεί!

Την πολιτική αυτή την γνωρίζουν πολύ καλά όσοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης, θέλουν να ελέγξουν τις πράξεις της. Και το παράδειγμα με την εισαγγελική εντολή που πήραν οι εργαζόμενοι και δεν “ίδρωσε” κανένα αυτί της Αρχής Ρούσση, τα λέει όλα!

Λέει τα πάντα, για το πως διοικείται τέσσερα χρόνια τώρα, ο Δήμος Ωρωπού!

Απάντηση