Αντιφασιστική συγκέντρωση: Έξω οι Φασίστες από τον Ωρωπό!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Δυναμική αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στον Ωρωπό, πραγματοποίησαν, απόψε, Σάββατο 7 Ιουλίου, δημοκράτες πολίτες και εκπρόσωποι αντιφασιστικών οργανώσεων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο Σκάλας Ωρωπού Γεώργιου Δροσίνη, όπου οι συγκεντρωμένοι βροντοφώναξαν ότι η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι ανεπιθύμητη στα προσφυγικά Νέα Παλάτια, στην πόλη που έκτισαν πριν από 100 χρόνια οι ξεριζωμένοι Μικρασιάτες.

Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι  «οι Φασίστες και οι Νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στον τόπο που την περίοδο της δικτατορίας μαρτύρησαν στις πολιτικές Φυλακές Ωρωπού εκατοντάδες αγωνιστές της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας και δεν χωρούν χουντικοί και ρατσιστές!».

Και κατέληξαν λέγοντας ότι «Όλος ο λαός του Ωρωπού λέει ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ!»

Στην αντιφασιστική συγκέντρωση μίλησαν ο Νίκος Ξαρχάκος, εκ μέρους της Επιτροπής Αγώνα Ωρωπού, η κα Μάνια Μπαρσέφσκι, εκ μέρους του ΛΑΕ, ο Γιάννης Σηφαντάκης, εκ μέρους του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο Μάνος Νικολάου, εκ μέρους του ΚΕΕΡΦΑ και η Αφροδίτη Φράγκου, εκ μέρους της Αντιφασιστικής Επιτροπής Βορείων Προαστίων.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παρέστη και ο πρώην Δήμαρχος Ωρωπού και Επικεφαλής της Κίνησης Πολιτών κ. Γιώργος Γαβριήλ και ο πρώην Αντιδήμαρχος Αυλώνα κ. Βασίλης Μυλωνάς.

Από νωρίς το απόγευμα μέλη των αντιφασιστικών οργανώσεων  μοίραζαν φυλλάδια ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή.

Μερικά μέτρα πιο πέρα στη πλατεία Ηρώων, υπό δρακόντεια μέτρα δύο διμοιριών των ΜΑΤ και ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην οποία μίλησαν ο Πρόεδρος της κ. Νίκος Μιχαλολιάκος και οι Βουλευτές  κ. Ηλίας Κασιδιάρης και κ. Βαγγέλης Καρακώστας.

Πηγή: Άποψη Τώρα

Απάντηση