Άγγελος Χατζηιωάννου: Μια απάντηση στον μονόλογο του κυρίου Δημάρχου

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνέντευξη που προκαλεί την νοημοσύνη των δημοτών του Ωρωπού, έδωσε πρόσφατα ο Δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης, για να δικαιολογήσει τα όσα αδικαιολόγητα και βλαβερά για το Δήμο, πράττει ο ίδιος και η Δημοτική του Αρχή. Στη συνέντευξη-μονόλογο αυτόν, αναφέρθηκε στα μεγάλα θέματα που σημαδεύουν τη θητεία του, δηλαδή, την παράδοση του οδοφωτισμού και της καθαριότητας σε ιδιώτες και τα μεγάλα δημοτικά έργα, που κανένας δημότης δεν βλέπει τέσσερα χρόνια τώρα!

Κύριε Δήμαρχε, έργο της Αντιπολίτευσης είναι ο έλεγχος των πράξεών σας και για να έχετε έναν επικοδομητικό διάλογομαζί της, απαιτείται να της παρέχετε και τα στοιχεία εκείνα που θα βοηθούν τον έλεγχό της και όχι να της αφαιρείτε αυτή τη δυνατότητα με τις πολιτικές σας αλχημείες και να ζητάτε μονόλογο αντί διαλόγου! Να γνωρίζετε ακόμη ότι, όταν οι καταγγελίες της Αντιπολίτευσης για τα ελεγχόμενα έργα σας, τίθενται στα αρχεία λόγω… «έλλειψης υπαλλήλων»(!!!) από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ελέγχου, χωρίς να εξετάζονται(!!!) -και το έχετε κάνει «καραμέλα» αυτό-, σίγουρα δεν είναι προς τιμή σας και προς όφελος του Δήμου και των δημοτών του. Ο έλεγχος δημιουργεί, η έλλειψή του μηδενίζει!


Κύριε Ρούσση ας αναφερθούμε πρώτα στην αναβάθμιση του οδοφωτισμού που αποφασίσατε να γίνει με ανάδοχο τον οποίο θα κρίνετε, όχι από την οικονομικότερη προσφορά, αλλά από τις τεχνικές προδιαγραφές των λαμπτήρων που θα σας προσφέρει!!! Αναφέρεστε σε μια οικονομοτεχνική μελέτη, που θα προβλέπει τεχνικές προδιαγραφές του κάθε λαμπτήρα που θα αλλάξει και είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να είναι οι άριστες, αλλά, άκουσον-άκουσον, δεν θα ζητάτε την συμφερότερη τιμή από τον κάθε συμμετέχοντα στον διαγωνισμό! Πρωτάκουστο! Ο Δήμος δηλαδή θα ζητά συγκεκριμένο προϊόν και δεν θα τον ενδιαφέρει η καλύτερη τιμή του!!! Είναι μια «πρωτοποριακή» πρόσκληση στην οποία απαξιώνεται το κέρδος του Δήμου και υπάρχει μόνο το κέρδος του εργολάβου! Και εύλογα μπορεί να ρωτήσει κάποιος το Δήμαρχο: Αφού το στοίχημά σας είναι η ποιότητα και η μακροχρόνια ζωή του λαμπτήρα και αυτά υποτίθεται θα προβλέπονται από την μελέτη, γιατί να μην είναι βασικό κριτήριο η οικονομικότερη τιμή;Δεν υπάρχει, αφύσικα, καθαρή και κατανοητή απάντηση!

Βεβαίως κύριε Δήμαρχε σε όλα τα προεκλογικά φυλλάδια μπορεί να υπήρχε η ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου, αλλά όχι με διαδικασίες και όρους που αφήνουν εύλογα και αναπάντητα ερωτηματικά. Μήπως είναι κανείς που να πιστεύει ότι υπάρχει ιδιώτης επιχειρηματίας που δεν αναζητά το μεγαλύτερο κέρδος και να χαρίζεται στην κάθε σύμβαση έργου που υπογράφει; Ασφαλώς όχι! Γιατί λοιπόν τα συμφέροντά του να μην υπονομεύουν τα συμφέροντα των δημοτών του Ωρωπού, όταν η σημερινή Δημοτική Αρχή δίνει ένα έργο χωρίς να την ενδιαφέρει η τιμή που θα κοστίσει; Ο εργολάβος έχει το ελεύθερο, να φτάσει το κέρδος του στην υψηλότερη τιμή του!

Επειδή λοιπόν κύριε Δήμαρχε δεν μπορείτε να απαντήσετε επί της ουσίας και οι μύθοι σας δεν γίνονται πιστευτοί σε όσους σας «ψάχνουν», γι’ αυτό και λέτε ότι δεν σας αφορά τι καταγγέλει η Αντιπολίτευση. Οι «μύθοι» σας σε λίγο θα βρίσκονται στα περιεχόμενα του αυτοδιοικητικού «Αισώπου»! Στους μύθους αυτούς περιέχονται και όσα αναφέρατε για αναδόχους από την Αντιπολίτευση(!!!), για την επιλογή της πιστοληπτικής ικανότητας των συμμετεχόντων και το πόσους μηχανολόγους θα διαθέτουν!

Δώστε εσείς τα δεκαπέντε εκατομμύρια στον ιδιώτη, υποθηκεύστε τα έσοδα του Δήμου από τα δημοτικά τέλη για δώδεκα χρόνια και συνεχίστε την πορεία πτώχευσης και καταστροφής του Ωρωπού!


Η παράδοση τώρα του οδοφωτισμού σε εργολάβο, έρχεται σαν συνέχεια της παράδοσης της αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων σε εργολάβο. Για την παράδοση αυτή έχουμε και τα πρώτα αποτελέσματα κοιτώντας το Δήμο γύρω μας! Απαξιώσατε κύριε Δήμαρχε μια δημοτική υπηρεσία που έκανε φιλότιμη προσπάθεια, την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου και δώσατε τη θέση της σε αμφιλεγόμενες υπηρεσίες, χωρίς να γνωρίζει πραγματικά κανείς δημότης ποιος και τι καθαρίζει! Εσείς μας λέτε ότι το προσωπικό του Δήμου ασχολείται με τα ογκώδη, με τα πράσινα και την ανακύκλωση και όμως στην πράξη, όλοι έχουμε δει ότι άλλα γίνονται! Όπως για παράδειγμα ο οδοκαθαρισμός, που ενώ είναι υποχρέωση του εργολάβου, γίνεται από δημοτικούς υπαλλήλους! Έχει χαθεί η μπάλα, μαζί και η ανακύκλωση και άλλα πολλά που έχουν σχέση με την καθαριότητα και όχι μόνο!

Όταν κύριε Δήμαρχε μας λέτε ότι σας πιάνουν δημότες στο δρόμο και σας δίνουν συγχαρητήρια για την καθαριότητα, τότε ποιο ήταν το νόημα να επικαλεστείτε γκάλοπ, όπως είπατε, για το αποτέλεσμα της απόφασής σας αυτής; Χρειαζόταν να επιβεβαιώσετε την αποτυχία σας;;; Πιστεύετε ότι με το οριακό 51% της αποδοχής του έργου του εργολάβου, που όπως εσείς αναφέρατε και εμείς δεν γνωρίζουμε (ίσως και κανένας άλλος δημότης), θα πείσετε κανέναν ότι ο Ωρωπός έγινε πιο καθαρός; Η καθαριότητα κύριε Ρούσση φαίνεται αν υπάρχει στο Δήμο ή όχι και δεν μπορεί να κρυφτεί η εγκατάλειψή της. Και για να πείτε 51%, αφήστε μας να φανταστούμε πόσο πραγματικά θα είναι μικρότερο το νούμερο αυτό!

Η Αντιπολίτευση κύριε Ρούσση, δεν κάνει προσβλητικά σχόλια. Η αδιαφάνεια με την οποία διοικείτε το Δήμο μας και η αλαζονεία της εξουσίας που σας κατέχει, προσβάλουν τους δημότες που πριν από τέσσερα χρόνια σας έδωσαν την εμπιστοσύνη τους και εσείς την πετάξατε στο καλάθι των αχρήστων σας! Η Αντιπολίτευση, όσοι δηλαδή σας αντιστέκονται και σας ελέγχουν, προσπαθεί να διατηρήσει ζωντανή την ελπίδα των συνδημοτών της για ένα αύριο με όραμα και προοπτικές ανάπτυξης, το οποίο εσείς, το έχετε πνίξει με τους εργολάβους σας, με τις κρυφές προτάσεις σας και με την υποταγή των αποφάσεών σας σε συμφέροντα που εναντιώνονται στα συμφέροντα του Δήμου μας.

Κύριε Δήμαρχε ο «κατήφορος» βέβαια της διοίκησής σας που σας προσάπτει η Αντιπολίτευση, δεν σας αφορά, όπως λέτε, γιατί δεν επιλέξατε τον ανηφορικό δρόμο των δημοτικών έργων για πραγματική και όχι εικονική ανάπτυξη στο Δήμο μας, αλλά, φυγόπονα, τον ανταλλάξατε με όργιο απευθείας αναθέσεων, για να ωφεληθείτε, τουλάχιστον, από εντυπώσεις και ψήφους!

Φυσικά κύριε Ρούσση, όλοι μας θα κριθούμε. Ο συνδημότης μας ευτυχώς και βλέπει και ακούει! Γι’ αυτό, σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά την ανάληψη της θητείας σας, μην μας λέτε ότι έχετε εντάξει δεκαπέντε μεγάλα έργα της τάξεως των τριανταπέντε εκατομμυρίων ευρώ και συνεχίζετε… Πείτε μας καλύτερα ποιο από όλα τα έργα αυτά είναι πραγματικά δικό σας, εκτός από την τεράστια αύξηση στο νερό και τον σκουπιδότοπο που έρχεται στο Πολυδένδρι;

Απάντηση