Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω…………

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πριν ένα περίπου χρόνο εμφανίστηκε με στόμφο και με μεγαλοστομίες.
Ήρθε από το πουθένα , “αυθόρμητα”, όπως έλεγε, για να “διορθώσει” τα κακώς κείμενα και για να “αλλάξει” το κατεστημένο της ενημέρωσης στον Δήμο Ωρωπού.
Και ήρθε “με ποίηση, με ρομαντισμό, με ευγενικά μεγάλα μηνύματα και με δημοκρατικές απόψεις”.
Και προανήγγειλε την ύπαρξη μιας ομάδας δυνατής που βρίσκεται πίσω του ,μιας ομάδας που με το πέρασμα του χρόνου θα βγει μπροστά και θα διεκδικήσει την επόμενη μέρα του Δήμου μας.
Και έκανε πραγματικά μεγάλη εντύπωση στους αδαείς περί των δημοτικών.
Πέτυχε τον σκοπό του , στην αρχή.
Ο κόσμος παραπλανήθηκε και πίστεψε,προς στιγμή, πως πραγματικά γεννήθηκε κάτι καινούργιο.
Και γι’αυτό παρακολούθησε με περιέργεια , αλλά και “ελπίδα” τα βήματα του.
Για καιρό, υπήρχε το ερώτημα: Άραγε που το πάει αυτός ο Παρατηρητής ;
Ώσπου κάποια στιγμή, οι μάσκες άρχισαν να πέφτουν.
Οι “νέες” ιδέες άρχισαν σιγά σιγά να ξεθωριάζουν και να δίνουν την θέση τους, σε ένα ελαφρύ στην αρχή,λιβάνισμα της Δημοτικής Αρχής και σε μια λυσσώδη προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στην συνέχεια.
Η “Πεφωτισμένη” ομάδα που υποτίθεται υπήρχε πίσω του εξαφανίστηκε και στην θέση της εμφανίστηκαν σε μια ατέλειωτη σειρά, σαν τους παλιάτσους του Τσίρκου, όλα τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας, που βρίσκοντας βήμα, άρχισαν ξαφνικά να μεταβάλλονται σε συγγραφείς υπέροχων άρθρων και σε καταπληκτικούς απαντητές φανταστικών ερωτήσεων, που τις ρωτούσε και τις απαντούσε το ίδιο χέρι…………….
Ο Παρατηρητής έβγαζε σιγά σιγά την μάσκα και άρχισε να γίνεται το άλλο πλευρό του Γραφείου Τύπου του Δημάρχου. Το ανώνυμο……..
Τι δεν διαβάσαμε;
Για το Κλειστό των Νέων Παλατίων, που ξαναγίνεται Παλάτι(περάσαμε προχθές και είναι πιο χάλια από ποτέ)………….
Για το όνειρο των Καλαμιωτών που γίνεται πράξη, με την δημιουργία του Πολιτιστικού Κέντρου Καλάμου, στο παλιό ελαιοτριβείο(περάσαμε προχθές και είναι πιο χάλια από ποτέ)……..
Για τον εκπληκτικό πεζόδρομο που θα ενώνει την Σκάλα Ωρωπού, με την παραλία Μαρκοπούλου και θα μετατρέψει τον Ωρωπό σε Νίκαια (κάτι σαν τον περίπατο των Άγγλων δηλαδή), με αποτέλεσμα να έρχονται από παντού επισκέπτες για να περπατήσουν , σε αυτό το περίφημο δημιούργημα(περάσαμε προχθές και δεν είδαμε τίποτα απολύτως)………..
Για τις ανακατασκευασμένες Παιδικές Χαρές του Δήμου μας, που σε χρόνο ρεκόρ θα γίνονταν στολίδια και χώρος χαράς και παιχνιδιού για τα παιδιά του Δήμου μας(περάσαμε προχθές από μερικές και συναντήσαμε σκόνη και θρύψαλα)……………
Για τον νέο τάπητα του Γηπέδου του ΠΑΣ Ωρωπού, του Αυλώνα και των άλλων ομάδων του Δήμου μας, που θα γινόταν άμεσα και θα προφύλασσαν τα παιδιά των ομάδων μας, από πιθανούς τραυματισμούς(περάσαμε προχθές και είναι πιο χάλια από ποτέ και οι Πρόεδροι των ομάδων, ακόμα “κλαίνε” για τους πολλούς τραυματισμούς των αθλητών τους)………..
Για το ξεκίνημα του έργου της αποχέτευσης των Ωρωποχωρίων, του Αυλώνα και του Μαρκοπούλου,που θα άλλαζε την καθημερινότητα μας και θα αναβάθμιζε την ποιότητα ζωής μας.(Ψάχνουμε από προχθές να δούμε κάπου, κάτι, ή έστω να ακούσουμε και δεν ακούμε τίποτα)….
Για την οριστική λύση στην παροχέτευση των λυμάτων σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Μικροχώρι και Αφίδνες (Ψάχνουμε να βρούμε κάτι που να δείχνει πως κάτι έχει πάει, έστω λίγο παρακάτω, και φυσικά δεν υπάρχει πουθενά)…….
Και τόσα άλλα “παραμύθια” που αν αρχίσουμε και τα καταμετράμε, δεν θα μας φτάσουν ημέρες ολόκληρες.

Μεγάλα ψεύτικα λόγια, περιτυλιγμένα με λαμπρή κορδέλα και καλυπτόμενα πίσω από τη προπαγάνδα και την πολιτική “απάτη”.
Και φυσικά στο τέλος ήρθε και η άλλη όψη του νομίσματος.
Η σπίλωση, η εξύβριση, τα υποτιμητικά λόγια, οι εκβιασμοί, οι απροκάλυπτοι υπαινιγμοί χωρίς απόδειξη και λογική και η συνεχής ύβρεις προς όποιον έχει το θάρρος να βλέπει και να ακούει και το κυριότερο να μιλάει.
Παλιές όμως είναι αυτές οι μέθοδοι. Ξεπερασμένες. Καταδικασμένες.
Η Τακτική του ολίγον από Γκαίμπελς , λίγο από “Αυριανή”, ούτε πείθει, ούτε φοβίζει πια.
Ίσα-ίσα που φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.
Ο κόσμος αργά ή γρήγορα απαντά……Με τον δικό του τρόπο…….Σοφά και ακριβοδίκαια…………..
Όλα τα σφάζει πια και όλα τα μαχαιρώνει, ή άλλη πλευρά του Γραφείου Τύπου του Δημάρχου……Η “Ανώνυμη”………..
Και ο Παρατηρητής;
Οι “νέες” ιδέες που θα έφερνε;
Τα “ευγενικά” μηνύματα που εκπροσωπούσε;
Η ομάδα που ήταν πίσω του και που θα έβγαινε μπροστά για να συντρίψει τα κατεστημένα;
Ξεχάστηκε προφανώς, όπως ξεχάστηκαν και τα αρχικά συνθήματα του……
Και αφέθηκε, άνευρος πια και χωρίς ουσία στα χέρια, του εκπροσώπου και του αφεντικού, να σκορπά θλίψη και μόνο θλίψη, για τα όσα σκέφτονται όλοι αυτοί που ζουν για την Εξουσία και τα όσα αποφέρει, προκειμένου να παραμείνουν στον αφρό και προκειμένου να καταφέρνουν μια ζωή να επιβιώνουν, εις βάρος της κοινωνίας και των πολιτών του Ωρωπού………
Μα δυστυχώς γιαυτούς ο Πολιτικός τους χρόνος τελειώνει……

 

Απάντηση