Προσυμβούλιο ή “Σικελικός Εσπερινός” ;

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τίποτα δεν έδειχνε πως ένα απλό προσυμβούλιο, θα κατέληγε σε “τραγωδία” για τον Δήμαρχο.
Άλλωστε απλή ρουτίνα ήταν, συνηθισμένη τυπική διαδικασία.
Μέχρι τώρα μαζευόντουσαν, άκουγαν τις περισσότερες φορές αμίλητοι τον Δήμαρχο να μονολογεί και να εξιστορεί τα κατορθώματα του και μετά από λίγο σκόρπιζαν προς διαφορετικές κατευθύνσεις, ξεχνώντας ακόμα και οι ίδιοι τα όσα ο αρχηγός είχε αναμασήσει.
Όλα έδειχναν πως και αυτό το προσυμβούλιο έτσι θα πήγαινε.
Μονότονο, αδιάφορο σχεδόν βαρετό.
Έλα όμως που τα πράγματα δεν έγιναν έτσι.
Ομάδα συμβούλων, με επικεφαλής παλαιό και πολύ δυνατό στέλεχος του Συνδυασμού, είχαν προετοιμάσει προφανώς την αντίδραση τους, αρνούμενοι να συνεχίσουν να παίζουν τον ρόλο του παθητικού δέκτη και του “συνένοχο” στα “παραληρήματα” και στις υβριστικές εκρήξεις του Δημάρχου, κάθε φορά που κάποιος είχε το ”θράσος” να αμφισβητήσει τα λεγόμενα του και ακόμα χειρότερα να του θέσει κάποια ερώτηση.
Από πολύ νωρίς φάνηκε πως η νύχτα θα έχει ενδιαφέρον.
Κάποιοι υπακούοντας στην φωνή της λογικής και της σοβαρότητας, αποφάσισαν να τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια του Δημάρχου(προφανώς ο Δήμαρχος και ο επικοινωνιακός του Σύμβουλος δεν πρέπει να τα πηγαίνουν καλά με τα χαλιά…).
Έθεσαν ευθέως , με σαφήνεια και με απόλυτη ακρίβεια το θέμα στην σωστή του βάση και ούτε λίγο, ούτε πολύ, κάλεσαν τον Δήμαρχο, να προσγειωθεί, να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα και στην σοβαρότητα του ρόλου που πρέπει να έχει και να σταματήσει να προκαλεί τους πολίτες και την κοινωνία, χρησιμοποιώντας μεθόδους ξεπερασμένες και συστήματα καταδικασμένα προκειμένου να παραμείνει στο απυρόβλητο.
Το σήμα κινδύνου είχε σταλεί.
Οι καμπάνες άρχισαν να χτυπούν.
Ο Δήμαρχος αιφνιδιασμένος κατέρρευσε.
Δεν περίμενε σε καμιά περίπτωση, μια τέτοια εξέλιξη.
Θεωρούσε προφανώς, πως θα συνεχίσει για καιρό να εκμεταλλεύεται και να χρησιμοποιεί την ομάδα του, χωρίς να χρειαστεί ποτέ να απολογηθεί ή να δικαιολογήσει το παραμικρό.
Για αυτό και η έκπληξη του ήταν μεγάλη.
Η Ομάδα των Συμβούλων που πρωτοστάτησαν, ήταν μεγάλη, δυναμική και”πλούσια” σε ψήφους και τελικά επέβαλε την άποψη της.
Το αποτέλεσμα φάνηκε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος, καταπονημένος και χωρίς ”σφυγμό”, ήταν παρών-απών και δεν θύμισε σε τίποτα τον απόλυτο “ηγεμόνα” του προηγούμενου καιρού, ούτε τον ισχυρό άνδρα, που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του.
Μαζί με αυτόν, από κοντά και ο επικοινωνιακός του Σύμβουλος, που με την λήξη του Συμβουλίου αποφάσισε να συγγράψει ένα ακόμα εμπνευσμένο ”πόνημα”, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι και μεταθέτοντας το πρόβλημα, από την “αυλή” του Δημάρχου, στις τάξεις της Αντιπολίτευσης.
Άδικος κόπος.
Τώρα πια και οι πλέον δύσπιστοι έχουν πεισθεί.
Ο Δήμαρχος απώλεσε την ”δεδηλωμένη” ακόμα και μέσα στην στενή του ομάδα και λίαν συντόμως το μπαμ που θα ακουστεί θα είναι τεράστιο, καθοριστικό και οριστικό.

Σε “νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου”, εξελίχθηκε λοιπόν το προχθεσινό Προσυμβούλιο της Δημοτικής Ομάδας, και λίαν συντόμως αναμένεται και η “Νύχτα των μεγάλων μαχαιριών”, μιας και όταν αρχίσει η κατηφόρα, τίποτα δεν σταματά την κατρακύλα και το αποτέλεσμα είναι πάντα καταστροφικό και πολύ θορυβώδες.
Ο κύριος Δήμαρχος αρχίζει με βεβαιότητα, να θερίζει τις θύελλες που τόσο καιρό, απερίσκεπτα και χωρίς αιδώ έσπερνε…

Η διαχειριστική ομάδα του oropos Voice.

Απάντηση