Γ.Γιασημάκης: “Η αντιπολίτευση διεκδικεί … και οι “έμμισθοι” παραπληροφορούν!”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Γράφαμε πριν μερικούς μήνες και δυστυχώς καθημερινά μας επιβεβαιώνουν ότι:
“Τους χαλάτε τα σχέδια κύριοι της Δυναμικής Πολιτείας και θα σας βρίσουν ακόμη πιο πολύ.
Τους χαλάτε τα σχέδια κ.Γιασημάκη και θα ακούσετε πολλά ακόμα.
Είναι σίγουρο πως όσο τους ελέγχετε,τόσο θα ξαμολάνε τους “Παρατηρητές και τους Καρράδες” να γράφουν οτιδήποτε μπορεί να σας συκοφαντήσει κλπ.”Έτσι για να μας δικαιώσουν έγραψε ο “Έμμισθος τοποτηρητής”:-“Το γέλιο του Υπουργού προκάλεσε ο κ. Γιασημάκης, όταν τελείωσε την εισήγηση του για τα διόδια (που μόνο τα διόδια δεν αφορούσε), στην προχθεσινή εκδήλωση.Ο κ. Σπίρτζης έβαλε τα γέλια!!!, όταν κλήθηκε να απαντήσει στην

τρομακτική περιγραφή του κ. Γιασημάκη, που ούτε λίγο ούτε πολύ, περιέγραψε την περιοχή μας, με ότι χειρότερο μπορεί να συναντήσει άνθρωπος, ερχόμενος να επισκεφτεί τον τόπο μας.”

Και συνεχίζει ο “υπάλληλος πληροφόρησης”:
-“Επιβεβαιώνεις(εμάς τουλάχιστον), για άλλη μια φορά, πως ζεις σε μια εικονική πραγματικότητα, μακριά από κάθε τι όμορφο και συναρπαστικό προσφέρει ο όμορφος τόπος μας.”

-“Η καταστροφή, έχει ποτίσει τόσο πολύ τις ψυχές σας, που θανατώνετε την περιοχή μας, περιγράφοντάς την με τα χειρότερα λόγια.”

Άντε να δεχτούμε πως ο Υπουργός δεν γνωρίζει τα προβλήματα του Ωρωπού και “γέλασε”(γιατί αν γνώριζε μπορεί και να έκλαιγε), εσείς που τα γνωρίζεται μπορείτε να μας πείτε που βρίσκεται το αστείο στα όσα είπε ο Γιώργος Γιασημάκης να γελάσουμε και εμείς.

Γιατί το μοναδικό αστείο που βλέπουμε, αλλά δυστυχώς με αυτό κλαίμε, είναι η σημερινή δημοτική αρχή που κλείνει τα μάτια της στα προβλήματα και νομίζει πως αυτά θα λυθούν ως δια μαγείας.

Μια δημοτική αρχή που ενδιαφέρεται μόνο για:

 • πανηγυράκια,
 • απ’ευθείας αναθέσεις,
 • εικονικά τιμολόγια,
 • παγκόσμια ρεκόρ-στις εκπτώσεις των διαγωνισμών 0,005%-, να δίνει σε ιδιώτες εργολάβους με 6.500.000 ευρώ και έκπτωση 2% τα σκουπίδια (και σύντομα του ηλεκτροφωτισμoύ;),
 • να ζητά την δημιουργία “χωματερής” στο λατομείο Ντουμάνη,
 • να κάνει τεράστιες αυξήσεις στο τιμολόγιο του νερού,
 • να διορίζει στρατιές “δικών τους παιδιών”,
 • να αγοράζει με δεκάδες χιλιάδες ευρώ μηχανοκίνητες σκούπες που παραμένουν στις αποθήκες,
 • να ανακαλύπτει “θεομηνίες” που ποτέ δεν έγιναν,
 • να εξαφανίζονται εκατοντάδες κυβικά μπετού
 • να μην στέλνει δικηγόρο για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Δήμου απέναντι στη Νέα Οδό(διόδια) και να χάνεται η δίκη για 1.433.000 ευρώ και πολλά άλλα.«Δικαιώνεται» άραγε τώρα ο σύμβουλος επικοινωνίας του δημάρχου κ.Τόλιας Πάκης, όταν έγραφε, πριν διοριστεί βέβαια: «Συγχαρητήρια και στον επικεφαλή. Το χαλάκι φούσκωσε,δεν χωράει και πολλά από κάτω.Η βρώμα αρχίζει και ξεχειλίζει» ……….  ;;;

Πάμε όμως στο συγκεκριμένο θέμα για τα διόδια, ν’ακούσουμε τι είπε ο Γιώργος Γιασημάκης στην τοποθέτησή του, για να καταλάβουμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η παραπληροφόρηση από το “Έμμισθο όργανο”: 

 

 

Έχετε και το θράσος να λέτε πως ο Γ.Γιασημάκης δεν μίλησε καν για τα διόδια, όταν ήταν ο μοναδικός που “τόλμησε” να μιλήσει όχι μόνο για τα διόδια αλλά “εκμεταλλευόμενος” την παρουσία του υπουργού(και πιθανού υποψήφιου βουλευτή  στην περιφέρεια Αττικής) να θέσει πολλά από τα προβλήματα του Δήμου μας, την ώρα που ο κ. Ρούσσης παρακολουθούσε απαθής περιμένοντας να τελειώσει η ημερίδα για να φωτογραφηθεί με τον υπουργό.  

Ο πολιτικός τους χρόνος τελειώνει και σύντομα θα είναι μια δημοτική αρχή που όχι μόνο έκλεισε την θητεία της με έργο ένα μεγάλο μηδενικό, αλλά και που ποτέ δεν διεκδίκησε !

Ακολουθεί το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της ομιλίας του Γιώργου Γιασημάκη:

 

Καλημέρα φίλες  και  φίλοι

Καλημέρα Υπουργέ

Να σε καλωσορίσω στον Δήμο μας. Αισθάνομαι την ανάγκη να ξεκαθαρίσω από την αρχή κάποια πράγματα, για να μπορέσουμε να κατανοήσει ο ένας τον άλλον.

Παρευρίσκομαι σήμερα εδώ με την ιδιότητά μου ως Δημοτικός Σύμβουλος Ωρωπού. Είμαι εδώ για να διεκδικήσω και να υπερασπιστώ τα συμφέροντα του Δήμου μας και των Δημοτών μας.

Θα αφήσω λοιπόν στην άκρη το ποιος φταίει και φτάσαμε ως εδώ:

 • Ποιος έβαλε τα διόδια;
 • Ποιος υπέγραψε τις αποικιοκρατικές Ληστρικές συμβάσεις
 • Τι μας τάξατε

ΟΧΙ  γιατί  δεν  έχουν σημασία ,ΟΧΙ  γιατί   θέλω  να αποφύγω  κάτι,  αλλά γιατί  ‘’Αν αρχίσουμε να τσακωνόμαστε για το παρελθόν, θα  ανακαλύψουμε ξαφνικά ότι χάνουμε το μέλλον’’.

Άλλωστε οι ευθύνες και τα εύσημα του καθενός θα αποδοθούν όταν έρθει η ώρα.

Όπως πολύ καλά γνωρίζεται στον Δήμο Ωρωπού λειτουργούν 8 σταθμοί διοδίων!!!

Ο σταθμός που έχει την μεγαλύτερη χρήση και αποτελεί το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους δημότες του Ωρωπού, είναι ο μετωπικός σταθμός διοδίων των Αφιδνών.

Οι πλευρικοί  σταθμοί είναι πρόβλημα για τους Δημότες μας αλλά δεν είναι το βασικό μας πρόβλημα.

Συνεπώς με αυτά που εξαγγέλθηκαν, δεν λύνεται το πρόβλημα για εμάς.

Οι εξαγγελίες αυτές ‘’ Δεν είναι η αρχή του τέλους. Δεν είναι καν το  τέλος  της αρχής.’’

Ο Δήμος Ωρωπού, είναι ένας Δήμος με τεράστια προβλήματα. Η οικονομία του βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στους επισκέπτες του και παρόλα αυτά κάποιοι μας αντιμετωπίζουν ως την ‘’πίσω αυλή της Αθήνας’’.

Δεν αρκούν τα  προβλήματα που είχαμε μας έβαλαν και πανάκριβα διόδια.

Ερχόμενος λοιπόν κάποιος από την Αθήνα για Ωρωπό το πρώτο πράγμα που θα συναντήσει είναι τα Διόδια των Αφιδνών στα οποία θα πρέπει να πληρώσει 3,25 ευρώ. Το αμέσως επόμενο που σκέφτεται  είναι ότι θα πρέπει να ξαναπληρώσει στον γυρισμό.

Συνεχίζοντας εάν επιλέξει την έξοδο για Μαρκόπουλο θα συναντήσει το λατομείο Ντουμάνη, το οποίο πρόσφατα με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής και έκδοση Φ.Ε.Κ. χαρακτηρίστηκε ως  χώρος  στον οποίο θα μπορούσε να γίνει χωματερή.

Πηγαίνοντας πιο κάτω και μέχρι την παραλία ,ο δρόμος είναι στο απόλυτο σκοτάδι.

Το ίδιο συμβαίνει στον δρόμο από Μαλακάσα ή στον δρόμο Αυλώνα- Συκάμινο.

Οι κάτοικοι του Πολυδενδρίου- Καπανδριτίου-  Αφιδνών -Καλάμου- και Αγ.Αποστόλων- (ο μισός Δήμος Ωρωπού) βγαίνοντας στην Εθνική οδό για Αθήνα, διανύουν μόλις 800 μέτρα μέχρι να συναντήσουν τα μετωπικά διόδια και θα πρέπει να πληρώσουν 3,25 ευρώ για 800 μέτρα.

Μεγάλες οι ανάγκες του Δήμου μας. Χρειαζόμαστε πολλά στον Ωρωπό.

Απαιτούμε, όχι ιδιαίτερη αντιμετώπιση αλλά ισότιμη.

Δεν θέλουμε χάρες, θέλουμε την ίδια αντιμετώπιση με τις υπόλοιπες πόλεις της Αττικής.

 

Ζητάμε λοιπόν

 1. Την απαλλαγή των Δημοτών του Ωρωπού από την καταβολή διοδίων.
 2. Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής διοδίων για τους εργαζόμενους στα όρια του Δήμου μας.(Δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί)
 3. Αναλογική χρέωση για τους επισκέπτες (χιλιομετροχρέωση)
 4. Ανακατασκευή του παράδρομου σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.
 5. Απαλλαγή από τα πρόστιμα που έχουν επιδικαστεί σε όσους περνούσαν χωρίς να καταβάλουν το αντίτιμο.
 6. Ελεύθερη διέλευση των φορτηγών οχημάτων ιδιοκτησίας δημοτών και μόνιμων κατοίκων και
 7. Ακύρωση του άρθρου 13 του ν.4337/2015 περί μη επιβολής δημοτικών τελών στη Νέα οδό.

Πριν από δύο μήνες το Δημοτικό συμβούλιο Ωρωπού αποδέχθηκε χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών αλλά τα χρήματα αυτά δεν πήγαν σε έργα υποδομών πρώτης γραμμής. Και τι εννοώ ως έργα πρώτης ανάγκης :

Αναφέρω ενδεικτικά:

 • Έχουμε τμήμα του παραλιακού δρόμου στο Χαλκούτσι που από το 2006 κινδυνεύει με κατάρρευση και αν περνάνε αυτοκίνητα θα έχουμε και θύματα.
 • Δεν έχουμε βιολογικούς καθαρισμούς
 • Οι δρόμοι που συνδέουν την Εθνική οδό με τα χωριά μας είναι στο απόλυτο σκοτάδι
 • Δεν υπάρχει συγκοινωνιακή σύνδεση με τους σταθμούς του τρένου και οι οποίοι χρειάζονται λειτουργικές παρεμβάσεις
 • Γήπεδα ασυντήρητα και στάδιο εγκαταλελειμμένο ατελείωτο το οποίο έχει μόνο ταρτάν
 • Οι υπηρεσίες η μια μετά την άλλη φεύγουν ΟΤΕ-ΔΕΗ-Αστυνομία
 • Πλήρη απουσία περιφερειακών δρόμων
 • Προβλήματα με τον Ασωπό και τον υδροφόρο ορίζοντα, οι αγρότες μας στις λαϊκές που πάνε διστάζουν να αναφέρουν ότι είναι από τον Ωρωπό
 • Με 25.000 μόνιμους κατοίκους και 100.000 από Μάιο έως Σεπτέμβριο στα Ωρωποχώρια δεν εφημερεύει η μονάδα υγείας.

Παρά την μεγάλη βοήθεια της Υποδ. κα.Κισκήρα η οποία τα έχει στελεχώσει με προσωπικό. Αυτά είναι μερικά από τα προβλήματα μας, στα οποία προστέθηκε η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής για χωματερή στο λατομείο Ντουμάνη και όλα αυτά σε συνδυασμό με τα διόδια και την απόσταση από την Αθήνα καθιστούν τον Ωρωπό ως ένα μη ελκυστικό προορισμό.

Όπως  εύκολα γίνεται αντιληπτό δεν είναι το ίδιο ο Ωρωπός με τους άλλους Δήμους. Εδώ τα προβλήματα είναι τεράστια.

Οι κάτοικοι του Ωρωπού πληρώνουν πολλά χρόνια τώρα τα διόδια και ζουν στο πετσί τους το πρόβλημα, σε αντίθεση με άλλους Δήμους που απλά ακούν ότι μπορεί να πληρώσουν.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι επικροτούμε την δημιουργία διοδίων στον αστικό ιστό. Περιμένουμε λοιπόν γενναίες αποφάσεις και θαρραλέα αντιμετώπιση των προβλημάτων από την πολιτεία.

Δεν μας καλύπτουν οι εξαγγελίες όσο και αν θέλουμε να αναγνωρίσουμε στο πρόσωπό σου υπουργέ καλές προθέσεις.

 • Για μας ο αγώνας δεν τελείωσε,τις απαραίτητες ανάσες πήραμε και θα συνεχίσουμε.

 

Τους Δημότες του Ωρωπού τους ενώνουν τα κοινά προβλήματα.

Ευχαριστώ

 

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση