ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: Ο Κάλαμος βουλιάζει από την ανευθυνότητα που χαρακτηρίζει την Αρχή του κυρίου Ρούσση!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Κάποτε ο κύριος Ρούσσης, για να πάρει την καρέκλα του Δημάρχου, μας έλεγε ότι ο πρωταρχικός στόχο της διοίκησής του θα ήταν οι αυξημένες αρμοδιότητες των Τοπικών Συμβουλίων, εκεί δηλαδή που χτυπά η καρδιά κάθε Κοινότητας, εκεί που ο Δήμος έρχεται σε άμεση επαφή με τους δημότες και τα προβλήματα τους! Μάλιστα κατηγορούσε την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ότι δεν επέτρεψε στις τοπικές κοινωνίες να έχουν λόγο και ρόλο και τους επιφύλαξε μόνο την απαξίωση.

Λόγια, λόγια, μεγάλα λόγια και έργο μηδέν! Ακόμη και υπό του μηδενός, έχω κάθε δικαίωμα να πω, γιατί ο κύριος Δήμαρχος όχι απλά απαξίωσε τα Τοπικά Συμβούλια και τον ρόλο και λόγο των τοπικών κοινωνιών, αλλά επί της ουσίας τα κατήργησε, αν αναλογιστεί κανείς ότι στον Κάλαμο που είμαι Τοπικός Σύμβουλος, έχουμε να κάνουμε συμβούλιο πριν από τις φωτιές του Αυγούστου! Φαίνεται ότι μετά τις φωτιές που μας κατέστρεψαν, λύσαμε και όλα τα τοπικά μας προβλήματα.

Ποιος όμως θα περίμενε και κάτι άλλο από τον κύριο Ρούσση, όταν από την αρχή της δημοτικής του θητείας, το Τοπικό Συμβούλιο Καλάμου έχει συνεδριάσει ολόκληρο το 2017 μόνο τέσσερις φορές και φυσικά το 2018 καμία! Δεν μπορεί να μην το γνωρίζει, αλλά, δυστυχώς για τον τόπο, αυτό βολεύει τη διοίκησή του και φυσικά αυτό συμβαίνει με τις ευλογίες του! Ποιος όμως θα φανταζόταν ακόμη ότι, ο συντοπίτης μας Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου, Δημήτρης Χορμοβίτης, θα ήταν τόσο άξιος εκφραστής μιας τόσο απαξιωτικής, μηδενιστικής πολιτικής για τον τόπο μας; Δυστυχώς, μας αποδεικνύει καθημερινά ο κύριος Πρόεδρος, ότι το μόνο που δεν έχει επιλέξει στην θητεία του, είναι τα συμφέροντα της κοινωνίας του Καλάμου!

Για να επανέλθω όμως στον κύριο Ρούσση, αυτός είναι ο σημερινός Δήμαρχος που προεκλογικά το 2014 δήλωνε, ότι ήθελε τις τοπικές κοινωνίες που είναι η πηγή ζωής για την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, συμμέτοχες, αλληλέγγυες, με ενεργές δράσεις και πρωτοπορίες, τις οποίες έπαιρνε όρκο ότι θα στηρίζανε.

Τα λόγια όμως παρέμειναν λόγια εύκολα, για να τα ξαναχρησιμοποιήσει, οι υποσχέσεις παρέμειναν υποσχέσεις, για να τις ξαναδώσει και ο Κάλαμος όπως και η κοινωνία του δεν έχει κανέναν ρόλο και λόγο, όπως άλλωστε και ολόκληρος ο Δήμος, με αποτέλεσμα να βουλιάζει από την ανευθυνότητα που χαρακτηρίζει την Δημοτική Αρχή του κυρίου Ρούσση!

*O ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ είναι Τοπικός Σύμβουλος Καλάμου

Πηγή: Μάχιμη Πόλη

Απάντηση