Διόδια 2018 :Οι πολίτες διαμαρτύρονται για τα πρόστιμα!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μία ακόμη προσπάθεια κατά των διοδίων ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Απριλίου, στο χώρο των παλαιών φυλακών Ωρωπού όπου και πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατοίκων με   βασικό διοργανωτή της συγκέντρωσης τον Στέφανο Ζαφείρη, τον Πολ Γραμμένο και την επιτροπή που σχηματίστηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Αφορμή για την νέα αυτή προσπάθεια, έδωσε η κίνηση της Νέας Οδού να στείλει με δικαστικό κλητήρα επιστολές σε πολίτες  για απλήρωτα τέλη διοδίων.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν  ο δήμαρχος Ωρωπού, οι δημοτικοί σύμβουλοι Άγγελος Χατζηιωάννου και Γιώργος Αρμυριώτης (εκπροσωπώντας και τον επικεφαλής της Δυναμικής Πολιτείας  Γιώργο Γιασημάκη, ο οποίος βρισκόταν σε εφημερία στο Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου),οι Γ.Οικονομάκος, Δ.Βελτανιώτης, Α.Γαζβινιάν, ο πρώην αντιδήμαρχος Β.Ηλιάσκος, τα μέλη του ΔΛΤΩ  Α.Μπαλόκας και Δ.Καμπιώτης, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Θ.Γιουρούκος, ο πρόεδρος του Κοινόν Ωρωπίων Θανάσης Γραμμένος, ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Κ.Λίτσας, ο πρώην αντιδήμαρχος Αυλώνα Β.Μυλωνάς και ο επιλ. βουλευτής Αττικής της Ένωσης Κεντρώων Αλέξανδρος Ανδριώτης, ο οποίος είναι παρών σε κάθε θέμα που αφορά τον Ωρωπό.

Οι προτάσεις του Σ.Ζαφείρη ήταν οι εξής :

1)    Κατάργηση των πληρωμών των Διοδίων για τους κατοίκους του Δήμου στα μετωπικά διόδια Αφιδνών.

2)    Εφαρμογή της χιλιομετρικής χρέωσης για όλους τους υπόλοιπους επισκέπτες.

3)    Απαλλαγή από τα πρόστιμα και τις λοιπές χρεώσεις για την μη πληρωμή Διοδίων σε δημότες, κατοίκους του Ωρωπού. Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, όσοι δεν πληρώσουν το ποσό που ζητά η Εταιρεία μέσα σε 15 μέρες, αυτό 20πλασιάζεται με αποτέλεσμα δεκάδες και εκατοντάδες συμπολίτες μας να βρεθούν χρεωμένοι με δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Σημειώνουμε εδώ πως οι προτάσεις αυτές ταυτίζονται με αυτές που εκτός των άλλων οι επικεφαλής τριών παρατάξεων-Γιώργος Γιασημάκης,Παναγιώτης Χασιώτης,Νώντας Δημητρίου- είχαν κάνει στο υπουργείο τον Νοέμβριο του 2016 μετά από συσκέψεις με τον Γ.Γ του υπουργείου κ. Δέδε, τον Διευθυντή του γραφείου του υπουργού κ.Καραγκούνη και τον Νομικό Σύμβουλο του υπουργού κ. Κακουλάκη.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε σε όλους το γεγονός πως ο κ. Ρούσσης ζήτησε  να τοποθετηθεί στο τέλος και αφού είχαν μιλήσει όλοι οι υπόλοιποι, προφανώς για να ακούσει και έπειτα να διαμορφώσει την πρόταση του σύμφωνα με τις υπόλοιπες τοποθετήσεις, ώστε να μην είναι «εκτός κλίματος».


Η εικόνα αυτή ενός ”άτολμου και φοβικού” Δήμαρχου σχολιάστηκε τόσο από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θεόδωρο Γιουρούκο , ο οποίος ζήτησε από τον Δήμαρχο να βγει μπροστά και να ενημερώσει,

 

όσο και από τον Δημοτικό Σύμβουλο Άγγελο Χατζηιωάννου ο οποίος μεταξύ άλλων είπε :”Ο Δήμος θα έπρεπε να είναι μπροστάρης σε αυτούς τους αγώνες και σ’ αυτές τις μάχες»  και συνέχισε απευθυνόμενος στο Δήμαρχο. “Δήμαρχε με απογοήτευσες” και έκλεισε λέγοντας χαρακτηριστικά  “Ο Δήμαρχος επιμένει να μένει πίσω και θα τον αφήσουμε πίσω”.

Σε επόμενο άρθρο όλες οι τοποθετήσεις των ομιλητών.

Απάντηση