Γ.ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ-Π.ΧΑΣΙΩΤΗΣ-Ε.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: “Εμείς το θέμα των διοδίων δεν το αφήσαμε ποτέ!”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Τις τελευταίες ημέρες έρχεται ξανά στην επικαιρότητα το θέμα των διοδίων,λόγω των προστίμων που έρχονται και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν να έρχονται σε συνδημότες μας.

Για κάποιους όμως το θέμα των διοδίων δεν βγήκε ποτέ από την ημερήσια διάταξη,για κάποιους δεν σταμάτησε η προσπάθεια με την λήξη της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών του 2014 .Κάποιοι παραμένοντας πιστοί στα όσα έλεγαν όλα αυτά τα χρόνια συνέχισαν να επιδιώκουν με όποιο τρόπο μπορούσαν την λύση του προβλήματος .

Ο Δήμος Ωρωπού και οι κάτοικοί του έχουν αδικηθεί κατάφορα πολλά χρόνια τώρα από την αντιμετώπιση της πολιτείας απέναντί μας στο θέμα των διοδίων και ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Πρέπει επιτέλους να δοθεί λύση σε αυτό το τεράστιο θέμα για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Ωρωπού.Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της.

(Αναδημοσιεύουμε το δελτίο τύπου μετά την επίσκεψή μας στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών το Νοέμβριο του 2016 )

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ωρωπός , 5-Δεκεμβρίου-2016

Την Τρίτη 29 /11/ 2016 οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Δυναμική Πολιτεία», «Ενεργός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», «Συνεργασία Πολιτών για Δημοκρατική Μαχητική Αυτοδιοίκηση», Γιώργος Γιασημάκης, Επαμεινώνδας Δημητρίου και Παναγιώτης Χασιώτης, είχαν συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε, τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Σταύρο Καραγκούνη και το Νομικό Σύμβουλο του Υπουργού κ. Γιώργο Κακουλάκη στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Θέμα της συνάντησης το μεγάλο πρόβλημα των Διοδίων και η σύνδεση των σταθμών του τρένου με το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ωρωπού. Συγκεκριμένα από τους επικεφαλής των παρατάξεων τέθηκαν τα παρακάτω ζητήματα:

 1. Η απαλλαγή των Δημοτών του Ωρωπού από την υποχρέωση καταβολής διοδίων.
 2. Η απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής διοδίων για αυτούς που εργάζονται στα όρια του Δήμου και κατοικούν εκτός Δήμου, ( δάσκαλοι, καθηγητές, γιατροί, εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κτλ.) ώστε να είναι επιλέξιμος ο Ωρωπός ως τόπος εργασίας .
 3. Η αναλογική χρέωση για τους επισκέπτες του Δήμου Ωρωπού (χιλιομετροχρέωση).
 4. Η άμεση ανακατασκευή του παράδρομου σύμφωνα με Ευρωπαϊκά Πρότυπα.
 5. Η απαλλαγή από τις ποινικές και αστικές διώξεις πολιτών που αγωνίστηκαν κατά των διοδίων .
 6. Η απαλλαγή από τα πρόστιμα που έχουν επιδικαστεί σε όσους περνούσαν δίχως να καταβάλουν το αντίτιμο.
 7. Η ελεύθερη χρήση του παράδρομου για τα φορτηγά που έχουν έδρα στον Δήμο Ωρωπού ή διενεργούν παράδοση – παραλαβή στα όρια του Δήμου καθώς επίσης έκπτωση στο αντίτιμο των διοδίων εάν επιλέξουν να κινηθούν στην Εθνική Οδό.
 8. Η σύνδεση με τακτική αστική συγκοινωνία των σταθμών του τρένου Αφίδνες- Σφενδάλης (Μαλακάσα) – Αυλώνα με το σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Ωρωπού.

Αιτήματα για τα οποία με τη θερμή υποστήριξη του Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού κ. Καραγκούνη Σταύρου φάνηκε να υπάρχει ανταπόκριση. Μένει όμως να τα δούμε και στην πράξη.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν είναι ότι:

 1. Η απαλλαγή των Δημοτών του Ωρωπού από την καταβολή διοδίων εγκρίθηκε από την Διυπουργική Επιτροπή.
 2. Η απαλλαγή από τα Διόδια όσων εργάζονται στον Δήμο Ωρωπού και δεν είναι δημότες τίθεται για πρώτη φορά ως θέμα και θα εξεταστεί.
 3. Η αναλογική χρέωση(χιλιομετροχρέωση) θα γίνει πράξη μέσα στο 2019.
 4. Για την ανακατασκευή του παράδρομου εγκρίθηκε η Μελέτη από την Διυπουργική Επιτροπή .
 5. Για την παύση των ποινικών και αστικών διώξεων , το Υπουργείο θα είναι δίπλα στου Δημότες και ήδη για τη δίκη στις 09 Δεκεμβρίου 2016 ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ωρωπού ότι η υπόθεση κατέβηκε από το πινάκιο του Δικαστηρίου.
 6. Για την απαλλαγή από τα πρόστιμα που έχουν επιδικαστεί τονίστηκε ότι το θέμα εμπλέκεται και το Υπουργείο Οικονομικών.
 7. Για την ελεύθερη χρήση του παράδρομου από τα φορτηγά με έδρα τον Ωρωπό ότι εγκρίθηκε και σε ότι αφορά στην έκπτωση των διοδίων ότι είναι υπό συζήτηση.
 8. Για τη σύνδεση με τακτική συγκοινωνία των σταθμών με το σύνολο του Δήμου Ωρωπού κατατέθηκε αίτημα στο Γραφείο Υπουργού κ. Σπίρτζη μέσω του Διευθυντή του Γραφείου κ. Σταύρου Καραγκούνη.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ να αγωνιζόμαστε μέχρι την οριστική λύση των προβλημάτων του τόπου μας και για να μην μείνουν στα χαρτιά και στα λόγια τα όσα συζητήθηκαν. Αυτό είναι ένα πρώτο θετικό βήμα στην ικανοποίηση αιτημάτων των δημοτών του Ωρωπού.


Απάντηση