Σύλλογος ΑμΕΑ Ωρωπού: Μια πραγματική “Δύναμη Ζωής”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια πολύ όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες 1η Απριλίου 2018 στις 11 το πρωί στο ΚΑΠΗ Νέων Παλατίων. Ο νεοσύστατος σύλλογος Α.Μ.Ε.Α «Δύναμη Ζωής» προσκάλεσε όλους τους συνδημότες μας σε μια συνάντηση γνωριμίας!

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Μάνος Μούρτος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, στάθηκε στην αναγκαιότητα της δημιουργίας του συλλόγου καλύπτοντας έτσι την ανάγκη οι συμπολίτες μας με κινητικές ή νοητικές δυσκολίες, να συμμετέχουν ενεργά στην τοπική κοινωνία μιας και οι κρατικές υπηρεσίες για τα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι σχεδόν μηδενικές!

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Βασίλης Βουβουσίρας, ένα ιδιαιτέρως ενεργητικό μέλος του Συλλόγου με πολυποίκιλη προσφορά, όπου μεταξύ άλλων τόνισε την ανάγκη οι επιχειρήσεις του Ωρωπού να γίνουν περισσότερο φιλικές στα άτομα με ιδιαιτερότητες εξασφαλίζοντας ράμπες για την εύκολη πρόσβαση καθώς και ειδικές τουαλέτες.

Παρών στην εκδήλωση ήταν  ο επικεφαλής της «Δυναμικής Πολιτείας»  Γιώργος Γιασημάκης ο οποίος , όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του συλλόγου κ.Μάνος Μούρτος,  ήταν ο πρώτος στον οποίο εκμυστηρεύτηκε το όραμα του και την σκέψη του για την δημιουργία του συλλόγου. Ο κ. Γιασημάκης ,ως Διευθυντής τότε της  Τοπικής Μονάδας Υγείας ΠΕΔΥ Ωρωπού, συνέβαλε τα μέγιστα στην δημιουργία του συλλόγου και δεσμεύτηκε να βοηθήσει με όλες τις δυνάμεις του προκειμένου να μπορέσουν όλα τα παιδιά αυτά με ιδιαιτερότητες να τολμήσουν να «βγουν από το σπίτι τους»  και να συμμετέχουν ενεργά σε όλες τις εκδηλώσεις του συλλόγου και  στην τοπική κοινωνία γενικότερα.

Την στήριξή του στη «Δύναμη Ζωής» επεσήμανε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ωρωπού Γιώργος Παναγόπουλος. Η Ομοσπονδία, στην οποία είναι μέλος ο Σύλλογος ΑΜΕΑ, θα προσπαθήσει να συμβάλει τα μέγιστα ώστε ο Σύλλογος να αποκτήσει όσο το δυνατόν περισσότερα μέλη στους κόλπους του. Ο κ. Παναγόπουλος τόνισε ότι η  Ομοσπονδία Συλλόγων Ωρωπού έχει προτείνει στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να ετοιμάσει δωρεάν μελέτη προκειμένου να δημιουργηθεί ένα μεγάλο σχολικό συγκρότημα στις Αφίδνες για τους μαθητές ΑΜΕΑ όλης της Βορειοανατολικής Αττικής ως την Θήβα. Ανακοίνωσε επίσης πως η Ομοσπονδία θα συνδράμει όλους τους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες να συμπληρώσουν τις αιτήσεις για το Κτηματολόγιο δωρεάν, χωρίς περιορισμούς, όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Μια αξιέπαινη πρόταση έκανε και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού & Εξωραϊστικού Συλλόγου της Νέας Πολιτείας κ. Χρήστος Μπακάρας παραχωρώντας την αίθουσα όπου εδρεύει ο Σύλλογος οποτεδήποτε του ζητηθεί, προκειμένου να διευκολύνει τον σύλλογο ΑμΕΑ σε οποιαδήποτε δράση, ημερίδα θελήσει να πραγματοποιήσει!

Ιδιαιτέρως αρνητικά σχολιάστηκε από τους παρευρισκόμενους τόσο η απουσία του Δημάρχου Ωρωπού όσο και του προέδρου του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού, σε μια τόσο συμβολική συνάντηση γνωριμίας!!!

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος και  αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ωρωπού Άγγελος Χατζηϊωάννου, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη του συλλόγου πως η επιχείρησή του είναι φιλική στα άτομα με ειδικές ανάγκες (διαθέτει ράμπα, τουαλέτες) σεβόμενος έμπρακτα τις ιδιαιτερότητες και πως παραμένει αρωγός σε οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει, ο Νίκος Λούπης  ο οποίος μεταξύ άλλων  είναι ιδρυτικό μέλος του συλλόγου ΑμΕΑ και ο πρόεδρος κ.Μούρτος τον ευχαρίστησε για την συνεισφορά του, στην εναρκτήρια ομιλία του, ο κ.Αλέξανδρος Ανδριώτης πολιτευτής με την Ένωση Κεντρώων στο Υπόλοιπο Αττικής, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκάλας Ωρωπού Βάσω Βλάχου, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γυναικών Μαρκοπούλου “Οι Καρυάτιδες” Μυρτώ Σπυριδάκη και πολλά μέλη και φίλοι του  Συλλόγου.

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση