Ο Δήμος Ωρωπού δεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά του ενάντια στην εταιρεία των διοδίων!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τα… ανυπεράσπιστα συμφέροντα του δήμου, αντί απαντήσεων στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο από τη δημοτική αρχή, έτυχαν … διακοπών της συνεδρίασης!!!Αυτή φαίνεται πως είναι η νέα στρατηγική που θα ακολουθεί η διοίκηση του δήμου, όταν θα έχει απέναντί της καταγγελίες που «φωτογραφίζουν» επιλογές της, οι οποίες είναι αντίθετες με τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών!

Στην χθεσινή συνεδρίαση, ο Γιώργος Γιασημάκης έφερε δύο θέματα με κοινό παρανομαστή! Αυτός ήταν η ολιγωρία(;;;) στο να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα του δήμου σε δικαστικές υποθέσεις, με το να μην παραστέκονται δικηγόροι για να υπερασπισθούν τις θέσεις του δήμου.

Η κυριότερη υπόθεση από τις δύο αναφερόμενες ήταν η ΑΠΟΥΣΙΑ του δήμου από την εκδίκαση στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (19-10-2016), της προσφυγής της εταιρείας «ΝΕΑ ΟΔΟΣ» για επιστροφή σε αυτήν περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ! Η εταιρεία παραστάθηκε και υπερασπίσθηκε τις θέσεις της, ενώ ο δήμος Ωρωπού… έλαμψε διά της ΑΠΟΥΣΙΑΣ του και το δικαστήριο έκανε ΔΕΚΤΗ την προσφυγή με απόφαση η οποία δημοσιεύτηκε στις 27 Απριλίου 2017.

Το άλλο… «δείγμα» ολιγωρίας είναι η υποχρέωση του δήμου να καταβάλει σε εργολάβο για έργο στο Μαρκόπουλο το 2007-8, τόκους υπερημερίας ένεκα καθυστερήσεων σε εξοφλήσεις τιμολογίων, οι οποίες όμως ήταν λίγων ημερών ή καθόλου και μάλιστα ένα τιμολόγιο εξ αυτών, πληρώθηκε… 2 ημέρες πριν κοπεί!!! Ο δήμος δεν παρέστει στη δίκη και το ταμείο του έχασε περίπου 9.000 ευρώ!

Η δικαιολογία του δημάρχου για το θέμα των υπερημεριών αυτών ήταν, με το να ρίξει την ευθύνη στην προηγούμενη δημοτική αρχή του Γιάννη Οικονομάκου, γιατί όπως είπε, δεν τους παρέδωσε φακέλους με δικαστικές υποθέσεις!

 

Και στην απόφαση όμως αυτή, ο Γιώργος Γιασημάκης κατήγγειλε ότι ο δήμος την ΓΝΩΡΙΖΕ γιατί είχε στείλει γραπτώς… απόψεις και αυτό αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση!

Για το θέμα της «ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ» ο κ. Γιασημάκης κατήγγειλε πάλι, ότι, μετά από 3 αναβολές της δίκης, ο δήμος στην 4η εκδίκαση δεν παρέστει και έχασε τη δίκη!

Ο Νώντας Δημητρίου αναρωτήθηκε, γιατί δεν πήγε στο δικαστήριο ο δήμος, ώστε να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στο 1,5 εκατομμύριο που έχασε! Και όπως χαρακτηριστικά είπε τα λόγια περιττεύουν!

Ο Παναγιώτης Χασιώτης αναρωτήθηκε αν υπήρχε κάποια σκοπιμότητα ή ήταν απλώς… σφάλμα!

Ο Ανδρέας Γαζβινιάν έθεσε δύο ερωτήσεις. Η πρώτη ήταν γιατί δεν είχαν ενημερωθεί για την απόφαση αυτή της «ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ» και γιατί χρειάζεται να ξαναοριστεί και να πληρωθεί η συγκεκριμένη δικηγορική εταιρεία από το δήμο για να παραστεί στο Σ.τ.Ε. στην αναίρεση του δήμου, αφού είναι αυτή που χειρίζεται την υπόθεση της «ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ» και πληρώνεται με ποσόστωση.

Ο δήμαρχος Θωμάς Ρούσσης επανήλθε στην απόφαση για τις υπερημερίες και από εκεί που «δεν βρήκαν δικαστικές υποθέσεις από τους προηγούμενους» απαντά στον κ. Γιασημάκη ότι… έστειλαν απόψεις και αυτό συνεπάγεται ότι… παραστάθηκαν!!! (Για το θέμα αυτό απαντά παρακάτω ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος Παναγιώτης Χασιώτης, την θέση του οποίου ζήτησε ο δήμαρχος). Ο Γιώργος Γιασημάκης μετά από αυτήν την… «στροφή» του δημάρχου, του ζήτησε να… «κόψει το παραμύθι»! Ο Νώντας Δημητρίου ζήτησε να δοθεί η απάντηση του κ. Χασιώτη, προκλήθηκε ένταση και έγινε η πρώτη διακοπή της συνεδρίασης!

Μετά την διακοπή, ο δήμαρχος που ίσως είχε πρόβλημα ενημέρωσης, αποκάλεσε τον κ. Γιασημάκη συκοφάντη και λασπολόγο γιατί όπως είπε, για το θέμα των υπερημεριών είχαν κατατεθεί προτάσεις από την προηγούμενη δημοτική αρχή και δεν το ανέφερε! (Παρακάτω βέβαια, βρισκόμενος σε αδυναμία, το πήρε πίσω). Στη συνέχεια του λόγου του ο δήμαρχος, παραδέχθηκε ότι δεν γνώριζε αν οι προτάσεις αυτές ήταν από την προηγούμενη δημοτική αρχή ή από τη δική του!!! Ζητώντας ο Γιώργος Γιασημάκης να απαντήσει στις κατηγορίες του δημάρχου, γίνεται η δεύτερη διακοπή της συνεδρίασης!!!

 

Στην επανάληψη της συνεδρίασης ο κ. Γιασημάκης ζητά από τον κ. Ρούσση να ανακαλέσει, λέγοντάς του ότι ο ίδιος μίλησε για το ότι δεν παρέστει ο δήμος στη δίκη και όχι ότι δεν είχε στείλει απόψεις! Μάλιστα του τόνισε, ότι, αν οι απόψεις αυτές είχαν σταλεί από τη δική του δημοτική αρχή, θα ήταν δύο φορές υπόλογος, γιατί… ανακάλυψαν υπερημερίες εκεί που δεν υπήρχαν! Ο δήμαρχος ανακάλεσε τις κατηγορίες προς τον κ. Γιασημάκη.

Στη συνέχεια επανήλθε ο Γιώργος Γιασημάκης στο ερώτημα γιατί ο δήμος δεν παρέστει στην προσφυγή της «ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ» για το 1,5 εκατομμύριο, για να πάρει την απάντηση του δημάρχου ότι… η δικηγορική εταιρεία… ΕΧΑΣΕ το φαξ που της έστειλε!!!

Στο σημείο αυτό ο κ. Γιασημάκης ρωτά αν η συγκεκριμένη δικηγορική εταιρεία είχε από την αρχή την υπόθεση αυτή, για να πάρει καταφατική απάντηση από το δήμαρχο. Ο κ. Γιασημάκης όμως ενημερώνει το δημοτικό συμβούλιο ότι στις 27 Ιανουαρίου του 2016 ήταν η δίκη και στις 13 Ιανουαρίου του 2016 ο κύριος δήμαρχος με την υπ’ αριθ. 8 ΑΠΟΦΑΣΗ του ορίζει ΑΛΛΟΝ δικηγόρο για να χειριστεί την υπόθεση και συμπληρώνει ότι, όπως αναφέρει ο νόμος, αυτό είναι δικαίωμά του όταν κρίνει ότι κινδυνεύουν τα συμφέροντα του δήμου. Αλλά πρέπει, στην αμέσως συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου να νομιμοποιήσει την απόφασή του. Κάτι όμως που ΔΕΝ έγινε, γιατί ενώ ήταν ως θέμα στην επιτροπή… το θέμα ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ από το δήμαρχο και μένει ο δήμος στη δίκη… ΧΩΡΙΣ δικηγόρο!!! Αυτό για τον κ. Γιασημάκη όπως είπε, είναι παράβαση καθήκοντος του δημάρχου και σε περίπτωση που πάρει τα χρήματα η «ΝΕΑ ΟΔΟΣ» θα είναι και ΑΠΙΣΤΙΑ!!!

 

Παρεμβαίνοντας στις αποκαλύψεις αυτές ο Νώντας Δημητρίου δήλωσε ότι άκουσαν ΑΠΙΘΑΝΕΣ δικαιολογίες και ρώτησε ποιος μπορεί να τις πιστέψει! ΕΠΙΣΗΣ τόνισε ότι ο δήμος καταρρέει και αυτή είναι η ουσία, όταν ό,τι χάνεται από τη διοίκηση της σημερινής δημοτικής αρχής, το πληρώνει ο δημότης!

Τέλος απαντώνας ο Παναγιώτης Χασιώτης στον κ. Ρούσση σχετικά με τις απόψεις και την παράσταση στο δικαστήριο, είπε ότι, η αποστολή απόψεων από μια δημόσια υπηρεσία στα διοικητικά δικαστήρια, είναι διαδικαστικό προαπαιτούμενο για να προχωρήσει η συζήτηση της υπόθεσης και αν δεν σταλούν δεν προχωρά η υπόθεση. Από εκεί και πέρα όμως, σύμφωνα με τον κ. Χασιώτη, υπάρχει η εκδίκαση της υπόθεσης και ο δήμος όφειλε να παρασταθεί για να καταθέσει νέο υπόμνημα με το οποίο να αντιπαρατεθεί στους ισχυρισμούς της «ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ»!

Πηγή: Μάχιμη Πόλη

 

Απάντηση