Οι αποκαλύψεις Γιασημάκη για την αποκομιδή του εργολάβου… έφεραν τον πανικό!!!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου χθες (21-2-2018), με κυρίαρχο θέμα την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 27956/2017 σύμβασης για την αποκομιδή – μεταφορά οικιακών απορριμμάτων, σάρωση οδών, οδοκαθαρισμών κλπ. του δήμου, για μετάθεση του χρόνου έναρξης αυτής.

Την εισήγηση της δημοτικής αρχής ακολούθησαν πολλά ερωτηματικά και ενστάσεις από την αντιπολίτευση, τα οποία αφ’ ενός μεν δεν απαντήθηκαν και αφ’ ετέρου οι αποκαλύψεις που έγιναν από τον επικεφαλή της «Δυναμικής Πολιτείας» Γιώργο Γιασημάκη, οδήγησαν σε διακοπή της συνεδρίασης, λόγω πανικού της έδρας του δημοτικού συμβουλίου! Στην συνέχιση της συνεδρίασης, η έδρα ζήτησε την ψηφοφορία του θέματος χωρίς να συνεχίσει την συζήτηση, η οποία ύστερα από αίτημα της αντιπολίτευσης έγινε ονομαστική.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκε από τον Γιώργο Γιασημάκη παράτυπη έναρξη των εργασιών αποκομιδής από τον εργολάβο, όπως επίσης και το πρώτο τιμολόγιο του εργολάβου αποκομιδής, ύψους 173.000 ευρώ. Σε αυτό σύμφωνα με απάντηση σε ερώτημα του κ. Γιασημάκη, η επιτροπή παραλαβής του έργου για να πληρωθεί το τιμολόγιο, παρέλαβε μόνο αποκομιδή οικιακών και όχι μεταφορά, σάρωση οδών και οδοκαθαρισμούς όπως αναφέρει η σύμβαση! Οι 173 χιλιάδες λοιπόν είναι και για όλες τις αναφερόμενες εργασίες, που όμως δεν παρελήφθησαν από την επιτροπή παραλαβής!

 

Οι τόνοι για το θέμα αυτό υψώθηκαν ακόμη περισσότερο, όταν ο Γιώργος Γιασημάκηςέθεσε το ερώτημα, αν θα απολυθούν από το δήμο οι συμβασιούχοι της καθαριότητας στις 31 Μαρτίου 2018. Η απάντηση του δημάρχου ήταν πως στις 31 Μαρτίου θα προσληφθούν ΜΟΝΟ όσοι θα βρίσκονται μέσα στους προσωρινούς πίνακες μετά την εξέταση των αιτήσεών τους από το ΑΣΕΠ.

Η απάντηση αυτή έρχεται σε αντίθεση με έγγραφο του δημάρχου προς το Ελεγκτικό Συνέδριο με το οποίο -για να περάσει η σύμβαση με τον εργολάβο καθαριότητας- ενημερώνει ότι, οι προσλήψεις των συμβασιούχων, στην καλύτερη περίπτωση, θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019! Πάνω στην αποκάλυψη αυτή, ακολούθησε έντονος διάλογος και με άλλες σχετικές αποκαλύψεις από τον Γιώργο Γιασημάκη, ο οποίος οδήγησε τελικά και στη διακοπή, δείχνοντας τον… πανικό της έδρας!

Πηγή: Μάχιμη Πόλη

 

Απάντηση