“Το Δαρμένο σκυλί” στον Αυλώνα!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τίποτα δεν προμήνυε αυτό που θα γινόταν το ήσυχο απόγευμα της προηγούμενης Πέμπτης 26.01,όταν σε μια κρίση ειλικρίνειας -σπάνια του συμβαίνει αυτό- ο ”τοποτηρητής” είπε και μια αλήθεια. Έγραφε τότε:

Πολύ καλή δουλειά, έχει κάνει ο Δήμαρχος και σε στελέχη μικρότερης δυναμικότητας σχεδόν σε όλες τις ενότητες του Δήμου, εξαιρουμένου της δημοτικής ενότητας Αυλώνα, που παραμένει ένα αγκάθι, για τον ίδιο.

Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους της Δημοτικής αρχής, προκειμένου να δημιουργηθεί μια αξιόμαχη ομάδα ιδανικών στελεχών, προκείμενου να διεκδικήσει με αξιώσεις και σε αυτήν την ενότητα.

Μια αλήθεια όμως που καθόλου δεν άρεσε στο “αφεντικό” και το τι έγινε δεν περιγράφεται.Οι φωνές ακούστηκαν μέχρι τον Αυλώνα, μιας που για αυτόν γίνεται λόγος.

Ο “τοποτηρητής” κρυμμένος κάτω από το τραπέζι και το “αφεντικό”  σε έξαλλη κατάσταση, εκτός εαυτού να χτυπά τα έπιπλα και να φωνάζει.

-Που ξέρεις εσύ ρε άσχετε τι γίνεται στον Αυλώνα;

-Ποιος σε έβαλε να γράψεις, αυτά που έγραψες;

-Θα σε στείλω σπίτι σου .
-Δεν σε αντέχει πια κανένας.

-Όλο μ@@@@ες γράφεις…..Τελείωσες….Μάζεψε τα και φύγε τώρα….

Είναι λίγα από αυτά που ακούστηκαν και το “αφεντικό” αποχώρησε εκνευρισμένος.

Την επόμενη ημέρα αυτόπτες μάρτυρες περιέγραφαν τον “τοποτηρητή” ως “δαρμένο σκυλί”, που η μόνη του επιλογή ήταν να γράψει ότι του έλεγαν, όπως έκανε πάντα.

Έτσι άφησε να περάσουν 2-3 ημέρες και με ένα “άρθρο”, στο οποίο περιγράφει πως σε ένα Σαββατόβραδο άλλαξαν όλα στον Αυλώνα και όλοι φωνάζουν “Θωμά, μόνο Θωμά δεν υπάρχει τίποτα άλλο”, κατά το γνωστό:

 

Γελάνε ακόμα και τα μπετά που ”χάθηκαν” στο βουνό και το γέλιο τους ακούγεται μέχρι το Βουργένι.

Όλοι γνωρίζουν στον Δήμο Ωρωπού πως ο Αυλώνας είναι το χωριό που ούτε να ακούσει δεν θέλει για την σημερινή δημοτική αρχή.

Αυτό το ξέρει και η δημοτική αρχή και γι’αυτό τον λόγο δεν ασχολείται καθόλου με τον Αυλώνα, αφήνοντας τον Χρήστο Σιδέρη να “παίζει” μόνος του, κάνοντας τον αντιδήμαρχο και να παρουσιάζει την αλλαγή της λάμπας και το μάζεμα των σκουπιδιών,ως έργα.

Το κεφαλοχώρι του δήμου Ωρωπού βρίσκεται στο περιθώριο,ως αποτέλεσμα της ανικανότητας αυτών που διαχειρίζονται την τύχη του.

Είναι κάτι που δεν αξίζει στον Αυλώνα και οι Αυλωνίτες το γνωρίζουν καλά αυτό.

Αν πραγματικά κάποιος θέλει να δει τι συμβαίνει εκεί δεν έχει παρά να ρωτήσει τι άλλαξε τα τελευταία χρόνια.Να ρωτήσει εάν έγινε έστω ένα έργο.

Κλείνοντας θέλουμε να επισημάνουμε πως αντί η δημοτική αρχή να κάνει επικοινωνιακά ”τρικ”, υποτιμώντας την νοημοσύνη των δημοτών και παίζοντας με την υπομονή τους,να κάνει έστω και τώρα μια προσπάθεια να “βάλει μία πέτρα πάνω στην άλλη”.

Έχουν περάσει 3,5 χρόνια από την ημέρα που ανέλαβε αυτή η δημοτική αρχή τις τύχες του τόπου μας και το μόνο που έχει να δείξει είναι ένα τεράστιο ΜΗΔΕΝΙΚΟ και τα παραμύθια του “τοποτηρητή” και του “Καρρά”.  

Υ.Γ..Είναι περήφανος λέει ο “τοποτηρητής”, ό,τι το άρθρο του για τον Αυλώνα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις .

Μάλλον τις αντιδράσεις που περιγράφουμε πιο πάνω εννοεί, αλλά αυτοί που ήταν παρόντες δεν τον είδαν και τόσο γελαστό τότε. Ίσως γιατί κρυβόταν κάτω από το τραπέζι.

Απάντηση