Δεν τρώνε “σανό” στον Κάλαμο !

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πανηγυρίζει η δημοτική αρχή του κ.Ρούσση γιατί το πόρισμα της πυροσβεστικής λέει πως η “Η ΔΕΗ έκαψε τον Κάλαμο” και ο “ΕΜΜΙΣΘΟΣ” προπαγανδιστής απαιτεί συγγνώμη από κάποιους γιατί δήθεν δικαιώθηκε η δημοτική αρχή.

Επειδή μας είναι δύσκολο πραγματικά να παρακολουθήσουμε τα “νοητικά άλματα” του “επικοινωνιολόγου-τοποτηρητή”, απλά θα θυμίσουμε κάποιες επιστολές που λάβαμε τότε και τις δηλώσεις των πυροσβεστών.

Οι Καλαμιώτες και οι Δημότες του Ωρωπού δεν τρώνε “σανό”.

Όσο και να το ξαναζεσταίνετε,όσο και να προσπαθείτε να μας το σερβίρετε,το μόνο που καταφέρνετε είναι να προκαλείτε γέλιο.

Ο πυρονόμος Γιάννης Κούτλας και αντιπρόεδρος της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Αττικής οργισμένος τονίζει στην «Εφ.Συν.» πως «η Περιφέρεια καθώς και οι δήμοι δεν έπραξαν τίποτε από αυτά που προβλέπει η αντιπυρική προστασία στο επίπεδο της πρόληψης. Ούτε δρόμοι είχαν διανοιχτεί ούτε καθαριστεί ούτε τίποτε. Στηρίζονται στο φιλότιμο των πυροσβεστών για την κατάσβεση όταν δεν πράττουν αυτά που οφείλουν να πράξουν!

Για τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρη Σταθόπουλο
“Όταν έχουν μεσολαβήσει καύσωνες, παρατεταμένη ξηρασία, όταν δεν έχεις καθαρίσει και δεν έχεις διανοίξει δρόμους είναι στατιστικά δεδομένο ότι θα εκδηλωθεί πυρκαγιά είτε από αμέλεια είτε σκόπιμα από εμπρησμό» Μάλιστα, κάνει λόγο «για αλυσίδα ευθυνών» σημειώνοντας πως «όλοι φέρουν ευθύνες γι’ αυτή την τραγωδία. Σε ορισμένους αναλογούν μεγαλύτερες και σε άλλους μικρότερες.”
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.

ΠΕΤΡΟΣ ΔΕΔΕΣ: Δημοτικός Σύμβουλος Καλάμου

“Αυτό που δεν μας λένε είναι το τι έκανε η δημοτική αρχή στον τομέα της πρόληψης της πυρκαγιάς ;

Αν καθαρίστηκαν οι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι,αν υπήρχαν ζώνες πυρασφάλειας;

Που δόθηκαν οι 700.000 ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια που πήρε ο δήμος ως έκτακτη επιχορήγηση για δράσεις πυροπροστασίας;

Γιατί οι πυροσβεστικοί κρουνοί στον Κάλαμο έμειναν από νερό μετά την διακοπή ρεύματος;

Γιατί δεν υπήρχαν γεννήτριες στα αντλιοστάσια ;

Και επιτέλους σταματήστε να λέτε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς!

Σεβαστείτε τον συμπολίτη μας που ακόμη ταλαιπωρείται από τα εγκαύματα που υπέστη στις 13 Αυγούστου στον Κάλαμο!!!”
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ: Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Καλάμου

“Όλοι γνωρίζετε τι προηγήθηκε της φωτιάς (ακαθάριστοι δρόμοι , στενοί που δεν πέρναγε πυροσβεστικό εύκολα , χωρίς ζώνες πυροπροστασίας και καμία πρόβλεψη για διακοπή ρεύματος), όπως και όλοι γνωρίζετε τι έγινε όταν πήρε φωτιά (έμεινε το δίκτυο από νερό και τα πυροσβεστικά δεν μπορούσαν να γεμίσουν από τους κρουνούς γιατί δεν είχε προβλέψει κανείς να υπάρχει γεννήτρια , το Κοινοτικό κατάστημα ήταν κλειστό μέχρι τις 11.30 το βράδυ και ο κόσμος είχε ενημέρωση από την τηλεόραση, εκκένωσαν τους οικισμούς χωρίς σχέδιο και μέσα στον πανικό δημιούργησαν μεγαλύτερο πρόβλημα μπλοκάροντας τους δρόμους κλπ).”
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ.

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση