Ιδού το βούλευμα: Για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων παραπέμπεται ο Μαρινάκης!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Το SDNA φέρνει στο φως το βούλευμα που περίμενε όλη η Ελλάδα: Για κακούργημα σε δίκη ο Μαρινάκης με κατηγορία για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελεσμάτων! ΣΟΚ: Πλήρη απαλλαγή πρότεινε ο Σταμαδιάνος!

Είναι πλέον επίσημο: Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, και άλλοι 27 παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι από το πρωί της Τετάρτης 8 Νοεμβρίου και επίσημα κατηγορούμενοι σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού.

Το SDNA φέρνει στο φως της δημοσιότητας το διατακτικό του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών, στο οποίο επιβεβαιώνονται πλήρως οι χθεσινές πληροφορίες:

  1. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, κατηγορείται για κακούργημα αλλοίωσης αποτελεσμάτων και για πλημμέλημα σύστασης συμμορίας.
  2. Η απόφαση που παραπέμπει σε δίκη τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και συνολικά 27 παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου, πάρθηκε με ψήφους 2-1, καθώς μειοψήφησε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εφετών κ. Σταμαδιάνος, ο οποίος εισηγήθηκε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων. Και το γεγονός αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς η μη ομοφωνία στην έκδοση μιας τόσο σοβαρής δικαστικής απόφασης αποτελεί σπάνιο αν όχι πρωτοφανές φαινόμενο στη νομική ιστορία της χώρας.

Επίσης, για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελεσμάτων ποδοσφαιρικών αγώνων παραπέμπονται στο ακροατήριο:

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής.

Και ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης.

Στο σκαμνί για σύσταση συμμορίας και αλλοίωση αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, θα καθίσουν επίσης:

Τα πρώην στελέχη της ΚΕΔ, Γιώργος Δούρος και Θανάσης Μπριάκος.

Τα πρώην μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ, Άρης Σταθόπουλος, Νίκος Προύντζος και Γιάννης Παπακωνσταντίνου.

Μόνο για το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνων, παραπέμπονται και οι:
Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης.

Ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός.

Οι πρώην διαιτητές Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Θανάσης Γιάχος, Απόστολος Αμπάρκιολης, Κώστας Ιωαννίδης και Γιάννης Κάμπαξης.

Ο πρώην μεγαλομέτοχος της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης.

Ο τεχνικός διευθυντής του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος και ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής.

Ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου, Ρικάρντο Σα Πίντο.

Οι ποδοσφαιριστές της Βέροιας, Καλογέρης, Μάνος, Σκαθαρούδης, Μπάρμπας, Ιωάννου, Παυλίδης, Αμαραντίδης και Γκιγιέρμο Πέρεθ.

Δείτε το διατακτικό βουλεύματος ΕΔΩ.

Αυτό είναι το διατακτικό του βουλεύματος, δηλαδή η απόφαση όπως έχει εκδοθεί σήμερα (8/11) το πρωί.

Αίσθηση προκαλεί όπως γίνεται ξεκάθαρο από το διατακτικό, η μειοψηφία του προέδρου Κωνσταντίνου Σταμαδιανού, ο οποίος προτείνει πλήρη απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Με την απόφαση αυτή δεν συμφωνεί η εισηγήτρια κ. Αριστέα Ρουσσέα καθώς και η εφέτης Αργυρώ Κανελλοπούλου. Έτσι με απόφαση 2-1, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν γλίτωσε την παραπομπή σε δική και αναπόφευκτα η κακουργηματική τιμωρία που του αποδίδεται, τον οδηγεί εκτός ποδοσφαίρου καθώς με βάση τον αθλητικό νόμο δεν μπορεί να είναι μέτοχος σε οποιαδήποτε ΠΑΕ, ΚΑΕ και Ερασιτεχνικό Σωματείο.

Σε επόμενο στάδιο αναμένεται να προσδιοριστεί δικάσιμος μέσα στο 2018 και μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου δεν μπορεί να έχει καμία εμπλοκή με τον Ολυμπιακό, ούτε εκείνος ούτε οποιοσδήποτε άλλος σε πρώτου βαθμού συγγένεια.

Πηγή: SDNA

 

Απάντηση