ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ: “Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι!”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Στο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 02.11.2017 (με πρόσκληση που επιδόθηκε 1 ημέρα πριν, ενώ το σχετικό έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής που ζητούσε τις απόψεις του Δ.Σ είχε εκδοθεί στις 26.10.2017), για ακόμη μία φορά ο κ.Ρούσσης προσπάθησε να αιφνιδιάσει το Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα της δημιουργίας Χωματερής (ΧΥΤΥ) στο λατομείο Ντουμάνη.

Χωματερή την δημιουργία της οποίας, ΖΗΤΗΣΕ ΚΡΥΦΑ με έγγραφο του ο ίδιος ο κ.Ρούσσης το 2015, χωρίς να ρωτήσει και χωρίς να ενημερώσει κανέναν.

Ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο, ούτε την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, ούτε την Επιτροπή Διαβούλευσης και πολύ περισσότερο χωρίς να ακολουθήσει τις διαδικασίες που όριζε ο οδηγός σύνταξης του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων.

Ένα θέμα το οποίο οι δημότες του Ωρωπού και οι δημοτικοί σύμβουλοι, το πληροφορήθηκαν από δημοσίευμα ηλεκτρονικής εφημερίδας το 2017 (διότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έγγραφα στέλνει ο κ.Ρούσσης) και με πρωτοβουλία συμβούλων της αντιπολίτευσης και κάποιων της συμπολίτευσης στις 28.03.2017 ήρθε προς συζήτηση στο Δ.Σ Ωρωπού.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτό, αποφασίστηκε η ανάκληση του εγγράφου του κ.Ρούσση καθώς επίσης και η έναρξη των νόμιμων διαδικασιών για την σύνταξη νέας πρότασης, στην οποία δεν θα υπήρχε η δημιουργία χωματερής στο Πολυδένδρι.

Απόφαση που δεν υλοποιήθηκε από τον κ.Ρούσση καθώς ποτέ δεν ξεκίνησε τις διαδικασίες για την σύνταξη νόμιμης μελέτης-πρότασης.

Ακολούθησε τον Αύγουστο του 2017 η απόφαση αποδοχής από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων της “μελέτης” που εκτός των άλλων προβλέπει την δημιουργία χωματερής στον Δήμο Ωρωπού.

Κατά της απόφασης αυτής ορισμένα μέλη της αντιπολίτευσης, προσέφυγαν στον Ελεγκτή Νομιμότητας και αναμένουμε το αποτέλεσμα της προσφυγής.

Και ξαφνικά ενώ μέχρι σήμερα ο κ.Ρούσσης και η Περιφέρεια Αττικής αποφάσιζαν ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και των δημοτών του Ωρωπού και γινόταν ΦΕΚ η δημιουργία χωματερής στο Πολυδένδρι, σκέφθηκαν να ζητήσουν την γνώμη των Δημοτικών Συμβούλων, δίνοντας τους τελεσίγραφο, εντός 24 ωρών να δώσουν προτάσεις.

Ποιός μπορεί να τους έχει εμπιστοσύνη πλέον με όλα αυτά που έχουν συμβεί;

Γιατί δεν ζήτησαν προτάσεις πριν ο κ.Ρούσσης στείλει το έγγραφο του και πριν η Περιφέρεια Αττικής στείλει την απόφασή της για να γίνει ΦΕΚ ;

Γνώριζαν καλά από έγγραφα του Υπ. Εσωτερικών και του Υπ.Περιβάλλοντος τι έπρεπε να κάνουν, αλλά δεν το έκαναν και έρχονται τώρα να ρίξουν στάχτη στα μάτια των δημοτών του Ωρωπού.
Επικαλείται τώρα ο κ.Ρούσσης τις πηγές της Μαυροσουβάλας και ότι το λατομείο Ντουμάνη είναι εντός της περιοχής ιδιαιτέρου φυσικού κάλους της Μαλακάσας (πολύ σωστά θα πούμε εμείς, όπως λέγαμε και από την αρχή), αλλά όταν ο ίδιος εν κρυπτώ πρότεινε την δημιουργία χωματερής δεν τα γνώριζε αυτά ;

Πως μπορούμε λοιπόν να τον πιστέψουμε τώρα ;
Ο ΜΟΝΟΣ τρόπος για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα γίνει η χωματερή, είναι να παρθεί ΝΕΑ απόφαση Περιφερειακού Συμβουλίου και να εκδοθεί ΝΕΟ ΦΕΚ.

Και αν τελικά, καταφέρουμε να μην γίνει αυτή η Χωματερή στον τόπο μας, αυτό θα οφείλεται στην Επιτροπή Αγώνα του Πολυδενδρίου, στα έγγραφα της ΕΥΔΑΠ σχετικά με τις πηγές της Μαυροσουβάλας, στις προσφυγές των Δημοτικών Συμβούλων της αντιπολίτευσης και των κατοίκων, στο γεγονός ότι είναι εντός του φυσικού κάλους της Μαλακάσας, σε αυτούς που το ανακάλυψαν και το δημοσίευσαν και σε καμία περίπτωση σε αυτόν που ΜΟΝΟΣ του, ΚΡΥΦΑ ΖΗΤΗΣΕ να γίνει η χωματερή και τώρα παρουσιάζεται ως “επαναστάτης” κατά της πρότασής του και “σωτήρας” του τόπου μας.

  Όλοι γνωρίζουμε, πως σήμερα δεν θα συζητούσαμε την για δημιουργία Χωματερής, εάν ο κ.Ρούσσης δεν είχε προτείνει να γίνει στο λατομείο Ντουμάνη.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ “ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ”

Απάντηση