“Εμείς δεν ζούμε από το δήμο”

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
2487,0,1,0,365,256,365,4,0,66,48,0,0,100,72,2221,2209,2242,1302776

Είναι πλέον «νομοθετημένη» από τη δημοτική αρχή η απαξίωση της υποχρέωσης του ελέγχου των δημοτικών πράξεων από την αντιπολίτευση. Σήμερα σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής… ξεδιπλώθηκε εντελώς προκλητικά αυτή η πραγματικότητα!

Σήμερα, όπως συχνά συμβαίνει, οι εισηγήσεις των θεμάτων προς έγκριση στάλθηκαν 2 με 3 ώρες (10:14 π.μ.) πριν τη συνεδρίαση (14:00 μ.μ.), με πρώτο θέμα την έγκριση όρων διακήρυξης για την προμήθεια πυροσβεστικού οχήματος και μηχανημάτων έργου για την πυροπροστασία, αξίας πάνω από 382 χιλιάδες ευρώ… Χωρίς τους όρους διακήρυξης για τους οποίους εζητήτο η έγκριση!!! Δικαιολογία του προέδρου της επιτροπής και δημάρχου ήταν ότι… “είχαν πολύ δουλεια”!

Τα τρία μέλη της αντιπολίτευσης (Γιώργος Γιασημάκης, Νώντας Δημητρίου, Άγγελος Χατζηιωάννου), διεκδικώντας την υποχρέωσή τους στον έλεγχο, δέχθηκαν το ξαναειπωμένο από το δήμαρχο, αφού έχουν δουλειές και δεν μπορούν να μελετήσουν τις εισηγήσεις όποτε τους τις δίνουν, να παραιτηθούν από σύμβουλοι!!!

Ακριβώς αυτό που θα βόλευε τη δημοτική αρχή και τον εύκολο δρόμο που της «έστρωσε» η αλαζονεία της, θα τον έκανε ευκολότερο! Θέλουν δηλαδή απέναντί τους ανθρώπους άνεργους και εύκολα εξαρτόμενους; Δεν θέλουν επιστήμονες και επιχειρηματίες που δεν συντηρούνται από τα δημοτικά χρήματα! Αυτό είπε και ο Άγγελος Χατζηιωάννου: “Εμείς δεν ζούμε από το δήμο”.

Γιατί τώρα παρέμειναν άφαντοι οι όροι της διακήρυξης; Μήπως επειδή, όπως είπε ο Γιώργος Γιασημάκης, υπήρχαν όροι “φωτογραφικοί” που δεν έπρεπε να δουν πριν τους εγκρίνουν; Αυτό είναι ένα σοβαρό ερώτημα που για σήμερα δεν είχε απάντηση.

Φυσικά το θέμα δεν ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση και για έναν ακόμη λόγο. Τον λόγο αυτόν τον ανέπτυξε ο Νώντας Δημητρίου που έχει αφιερώσει πολλά χρόνια από τη ζωή του στην πυρόσβεση και έχει αρκετή εμπειρία στα θέματα αυτά. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Δημητρίου, είναι “κλοπή” τα χρήματα για την πυρόσβεση να πηγαίνουν σε προμήθειες μηχανημάτων που εξυπηρετούν άλλες υπηρεσίες του δήμου, όπως οι τρεις τσάπες προς αγορά, που δεν συμβάλλουν σε μια κατάσβεση αλλά σε έργα καθημερινότητας, όπως και η αγορά ενός μικρού πυροσβεστικού (500 λίτρων νερού), που χρησιμοποιείται περισσότερο για… ΙΧ! Ένα τέτοιο πυροσβεστικό δεν μπορεί να σβήσει καμιά φωτιά όπως του Καλάμου, ανέφερε ο Νώντας Δημητρίου. Επίσης τόνισε, πως μια τέτοια λογική στις προμήθειες για πυρόσβεση με χρήματα που είναι ορισμένα για να προφυλάξουν τον τόπο από τέτοιες καταστροφές, καθιστούν αδύνατη την πυρόσβεση!

Μετά την καταψήφιση του πρώτου θέματος, τα τρία μέλη της αντιπολίτευσης αποχώρησαν!

 

Πηγή: Μάχιμη Πόλη

Απάντηση