Ανταρσία στη Δημοτική ομάδα του Θωμά !!!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Αφορμή για την ρήξη, η πρόταση Ρούσση (μετά από συμβουλή – πίεση Δ.Βελτανιώτη; ) για διαγραφή του Προέδρου Καπανδριτίου Μιχάλη Ντάση, από την παράταξη Πρώτα ο Δημότης .

Οι αιτίες πολύ βαθύτερες και οι διαφορές τεράστιες !!!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή .
Την νύχτα της περασμένης Τρίτης 26 Σεπτεμβρίου, ο Θωμάς συγκάλεσε προ-συμβούλιο για να εξασφαλίσει τις θετικές ψήφους των δημοτικών συμβούλων του, στα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης 27 Σεπτεμβρίου και λόγω της αναταραχής που έχει δημιουργηθεί με τις πολλαπλές απ’ευθείας αναθέσεις σε συγκεκριμένο εργολάβο !!!

Παρά το γεγονός ότι δεν πήγαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, ο Θωμάς, πιθανώς πιεζόμενος από τον αντιδήμαρχο Δ.Βελτανιώτη, προχώρησε σε πρόταση διαγραφής του Προέδρου Καπανδριτίου Μιχάλη Ντάση.

Το κλίμα ήταν φορτισμένο από την αρχή λόγω των απ’ευθείας αναθέσεων και η πρόταση αυτή, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της ομάδας των δημοτικών συμβούλων που είναι απέναντι στον Δ.Βελτανιώτη, καθώς και της ομάδας κατά των απ’ευθείας αναθέσεων (ναι ,είναι γεγονός, υπάρχει και τέτοια ομάδα στη δημοτική αρχή Ρούσση ,έστω και μικρή).

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες και ακούστηκαν εκφράσεις που δεν μπορούμε να σας μεταφέρουμε !!!

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, ο Θωμάς αναγκάστηκε σε αναδίπλωση και απέσυρε την πρόταση του για διαγραφή του Προέδρου Καπανδριτίου, λέγοντας όμως ότι θα συγκαλέσει την δημοτική ομάδα των 22  συμβούλων και θα επαναφέρει την πρόταση διαγραφής.

Εκεί ξεκινά ο δεύτερος γύρος αντεγκλήσεων, λόγω της άρνησης του δήμαρχου Θωμά να τους πει ποιος είναι ο τρίτος δημοτικός σύμβουλος που έχει αποχωρήσει από την παράταξη του(μετά τον Ανδρέα Γαζβινιάν και τον Νίκο Τζεβελέκο) με δεδομένο, ότι η δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας είχε 25 συμβούλους όταν ξεκίνησε .

Αυτή την φορά οι ”πυροσβεστικές ”προσπάθειες των ψυχραιμοτέρων δεν απέδωσαν με αποτέλεσμα κάπου εκεί να τελειώσει και το προ-συμβούλιο ανάμεσα σε κραυγές και απειλές, χωρίς να συζητηθεί κανένα θέμα του Δ.Σ, αφού πλέον είχε χαθεί κάθε έλεγχος και υπήρχε φόβος για χειρότερα πράγματα !

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση αυτή που επικρατεί στη δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας, κάθε άλλο παρά ευχάριστη είναι για τον δήμο Ωρωπού και τους πολίτες του και θα ήταν καλό να πέσουν οι τόνοι, ώστε να βρουν χρόνο να ασχοληθούν με τα προβλήματα του δήμου, αφήνοντας στην άκρη την εξυπηρέτηση προσωπικών πολιτικών.

Η διαχειριστική ομάδα του Oropos Voice.

Απάντηση