ΠΕΤΡΟΣ ΔΕΔΕΣ: Η μεγάλη πυρκαγιά στον Κάλαμο!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η προσπάθεια του Εντεταλμένου Σύμβουλου Πολιτικής Προστασίας, να προστατέψει Πολιτικά την Δημοτική Αρχή!

Με κατάπληξη διαβάσαμε σήμερα την επιστολή του Εντεταλμένου Σύμβουλου Πολιτικής Προστασίας κ. Λέκκα ,ο οποίος στην προσπάθεια του να προστατέψει την Δημοτική Αρχή του κ.Ρούσση, αλλάζει ρόλο και ασκεί κριτική σε όσους τόλμησαν να μιλήσουν για την φωτιά στον Κάλαμο, το Καπανδρίτι και το Πολυδένδρι στις 13-14-15 Αυγούστου!!!

Επίσης, κάνει συστάσεις στην αντιπολίτευση για το πως θα ασκήσει τα καθήκοντά της και το μόνο που δεν λέει είναι ότι φταίει η αντιπολίτευση που κάηκαν τα χωριά μας!!!

Ο κ.Λέκκας Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δημάρχου Ωρωπού ούτε λίγο ,ούτε πολύ μας λέει ότι ο Δήμος Ωρωπού τα έκανε όλα τέλεια και δεν έχει καμία ευθύνη! Μας λέει επίσης ότι ”Οι Δασικές Πυρκαγιές υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν και στο μέλλον σε μεγαλύτερο και πιο καταστροφικό ρυθμό λόγω των κλιματικών αλλαγών και διαφόρων άλλων παραγόντων ” και μας διαβεβαιώνει ότι θα ξανακαούμε, επισημαίνοντάς μας, ότι παρά τα όσα ακούγονται ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι έκαναν καλά την δουλειά τους!!!

Δηλαδή αν δεν την είχαν κάνει καλά τι θα είχε γίνει;

Ακολουθούν στην επιστολή του νόμοι, διατάξεις και εγκύκλιοι,τις οποίες προφανώς δεν γνώριζε η πυρκαγιά και δεν σταμάταγε!!!
Αυτό που δεν μας λέει όμως ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δημάρχου Ωρωπού, είναι το τι έκανε η δημοτική αρχή στον τομέα της πρόληψης της πυρκαγιάς ;

Αν καθαρίστηκαν οι δασικοί και αγροτικοί δρόμοι,αν υπήρχαν ζώνες πυρασφάλειας;

Που δόθηκαν οι 700.000 ευρώ τα τελευταία 3 χρόνια που πήρε ο δήμος ως έκτακτη επιχορήγηση για δράσεις πυροπροστασίας;

Γιατί οι πυροσβεστικοί κρουνοί στον Κάλαμο έμειναν από νερό μετά την διακοπή ρεύματος;

Γιατί δεν υπήρχαν γεννήτριες στα αντλιοστάσια ;

Και επιτέλους σταματήστε να λέτε ότι δεν τραυματίστηκε κανείς!

Σεβαστείτε τον συμπολίτη μας που ακόμη ταλαιπωρείται από τα εγκαύματα που υπέστη στις 13 Αυγούστου στον Κάλαμο!!!

Πέτρος Δ. Δέδες
Δημοτικός Σύμβουλος

Απάντηση