Υπό απόλυση δημοτικός υπάλληλος γιατί αρνήθηκε να οδηγήσει επικίνδυνο μηχάνημα.

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Προπηλακισμό εργαζόμενου που έχει προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση μέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης Τάσου Μυλωνόπουλου, καταγγέλουν οι εργαζόμενοι.

Όπως τονίζουν στην aftodioikisi.gr χθες ο αντιδήμαρχος ζήτησε από τον εργαζόμενο να πάει στο συνεργείο και να πάρει αγροτικό μηχάνημα και όταν εκείνος τον ρώτησε αν “συνεχίζει να μην έχει όπισθεν ταχύτητα”, ο κ. Μυλωνόπουλος του επιτέθηκε φραστικά με ακατανόμαστες ύβρεις. Αποτέλεσμα, οι δύο άντρες παραλίγο να έρθουν στα χέρια και ο αντιδήμαρχος να υποβάλλει μήνυση κατά του εργαζόμενου και να ζητά την απόλυση του!

Ο ίδιος ο (συριακής καταγωγής) δήμαρχος  Ναμπίλ Ιωσήφ Μοράντ σε επικοινωνία του με τους εκπροσώπους των εργαζομένων τόνισε ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο, αφήνοντας, ωστόσο, ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και απόλυσης του.

Να σημειωθεί ότι, όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, το συγκεκριμένο αγροτικό μηχάνημα δεν διαθέτει όπισθεν, με αποτέλεσμα στο παρελθόν να έχει ανατραπεί πολλές φορές και να κινδυνεύσει η ζωή του συγκεκριμένου εργαζόμενου. Mάλιστα, είχε σταλεί σε συνεργείο για να επισκευαστεί αλλά αυτό δεν έγινε, καθώς ο δήμος δεν διέθεσε τις απαραίτητες πιστώσεις. Xρειάστηκε να γίνει το χθεσινό περιστατικό, προκειμένου το τρακτέρ να σταλθεί σε νέο συνεργείο ώστε να επισκευαστεί το επόμενο διάστημα.

Επιπλέον, όπως καταγγέλουν, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος αντιδήμαρχος επιδεικνύει επιθετική και αυταρχική συμπεριφορά απέναντι σε εργαζόμενους του δήμου. Πέρυσι, τον Ιούνιο είχε υβρίσει και στη συνέχεια σπάσει γραφείο (!) εργαζόμενης στο δήμο, με αποτέλεσμα εκείνη να του υποβάλλει μήνυση η οποία έχει προσδιοριστεί να εκδικαστεί τον Δεκέμβριο.


Πηγή: aftodioikisi

Απάντηση