Ποιοι ετοιμάζουν επίλεκτη μονάδα… αποκεφαλισμού του Κιμ Γιονγκ Ουν!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μια σημαντική αποκάλυψη κάνουν οι New York Times, καθώς αναφέρουν ότι η Νότια Κορέα ετοιμάζει μια ειδική μονάδα για την εξόντωση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, μάλιστα θα είναι έτοιμη έως το τέλος του χρόνου.

Μία ημέρα αφότου η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε την έκτη πυρηνική της δοκιμή, ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας, Σονγκ Υιουνγκ-μο, δήλωσε σε βουλευτές στη Σεούλ, ότι μία «μονάδα αποκεφαλισμού» θα είναι έτοιμη στο τέλος του χρόνου.

Η μονάδα αναμένεται να έχει το μέγεθος μεραρχίας, η οποία θα απαρτίζεται από 1.500 έως 3.000 ειδικά εκπαιδευμένους στρατιώτες και θα είναι έτοιμη να δράσει στα τέλη του 2017, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας

Την τελευταία φορά που έγινε γνωστό ότι η Νότια Κορέα επιχείρησε να δολοφονήσει βορειοκορεάτη ηγέτη, τίποτα δεν πήγε όπως σχεδιάστηκε.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1960 βορειοκορεάτες κομάντο προσπάθησαν να επέμβουν στο προεδρικό μέγαρο στη Σεούλ, καθώς η Νότια Κορέα είχε επιστρατεύσει ειδικά εκπαιδευμένα άτομα -τα οποία είχε στρατολογήσει από φυλακές κυρίως- για να αποκεφαλίσουν τον τότε ηγέτη Κιμ Ιλ -σουνγκ. Όταν η αποστολή απέτυχε, οι άντρες επέλεξαν την αποστασία.

Σκότωσαν τους εκπαιδευτές τους και πολέμησαν στη Σεούλ προτού ανατιναχτούν, ένα επεισόδιο που η κυβέρνηση απέκρυπτε για δεκαετίες.

Τώρα, ενώ ο εγγονός του Σουνγκ, Κιμ Γιονγκ Ουν, επιταχύνει το πυρηνικό πυραυλικό του πρόγραμμα, η Νότια Κορέα ετοιμάζεται ξανά να βάλει στόχο την ηγεσία των Βορείων.

Σπανίως η κυβέρνηση ανακοινώνει στρατηγική δολοφονιάς αρχηγού κράτους, ωστόσο η Νότια Κορέα θέλει να κρατήσει την Βόρεια ανήσυχη και τον ηγέτη της υπό το φόβο της εξόντωσης, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να συμμορφωθεί με το διεθνές δίκαιο.

Ωστόσο, πολλοί αμφιβάλλουν αν όλες αυτές οι απειλές πτοήσουν τον Κιμ Γιον Ουν. Η ισορροπία της τρομοκρατίας εξάλλου, είναι η συντομότερη μείωση στην αποθάρρυνση του πολέμου, όπως δήλωσε την περασμένη Τρίτη ο Γουν Σανγκ-χιουν, συντηρητικός νομοθέτης της αντιπολίτευσης στη Νότια Κορέα.

Πηγή: economy365

Απάντηση