Σε δίκη πρώην και νυν δήμαρχος για διαγραφές δημοτικών τελών!

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο, ότι οι αποφάσεις των Δημοτικών Συμβούλων τους ακολουθούν για χρόνια. Εάν είναι σωστές τους ακολουθούν ως εύσημα στη ζωή τους, εάν όμως οι αποφάσεις αυτές είναι λάθος, τους ακολουθούν για χρόνια με όλες τις συνέπειες που μπορεί να έχουν νομικά ή ηθικά.

Τον δρόμο για τη δικαστική αίθουσα παίρνει υπόθεση διαγραφής βεβαιωμένων τελών -ύψους 220.000 ευρώ- που βάρυναν, το 2006, κατοίκους του πρώην καποδιστριακού Δήμου Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, με βούλευμα που δημοσιεύτηκε, παραπέμπει σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, τον τότε δήμαρχο και δέκα δημοτικούς συμβούλους της ίδιας περιόδου. Οι τελευταίοι, ανάμεσά τους και ο σημερινός δήμαρχος του νέου (καλλικρατικού) Δήμου Νέας Προποντίδας, κατηγορούνται για απιστία, ενώ ο πρώην δήμαρχος για ηθική αυτουργία στην απιστία.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, επρόκειτο για τέλη ύδρευσης, αποχέτευσης κ.ά., τα οποία καλούνταν να πληρώσουν κάτοικοι της περιοχής. Με αποφάσεις, όμως, του δημοτικού συμβουλίου Νέων Μουδανιών, οι οφειλές αυτές διαγράφηκαν, ζημιώνοντας τα ταμεία του δήμου. Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από τη Δικαιοσύνη κατόπιν καταγγελίας κατοίκου της περιοχής.

Πηγή: aftodioikisi

Απάντηση