Σχετικά με ευχαριστήρια επιστολή της συντονίστριας του ΚΥ στο Δήμαρχο Ωρωπού

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άγιοι Απόστολοι, 7/9/2017

Αφορμή για το παρόν σχόλιο – με σκοπό την αποκατάσταση της πραγματικότητας – αποτέλεσε η ευχαριστήρια επιστολή της κας Αικ. Πριμικύρη επιστημονικής συντονίστριας του ΚΥ Καπανδριτίου προς το Δήμαρχο Ωρωπού κ. Θ. Ρούσση για τα όσα προσέφερε στη δημόσια δομή του ΚΥ και δημοσιοποίησε ο “Παρατηρητής Ωρωπού” από το oroposnews.net  στις 26/8/2017 με εμπαθές και άστοχο σχόλιο του ιδίου.
 
Επιστολή που υπερβάλλει, αποκρύπτει γεγονότα και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και βέβαια εκθέτει την όλη αξιέπαινη καθημερινή προσπάθειά της, στην εναγώνια επιχείρηση του κατεστημένου μιντιακού συστήματος για κατασυκοφάντηση και παραπληροφόρηση σε βάρος της σημερινής κατάστασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και που αναμφίβολα δίνει το δικαίωμα στον “Παρατηρητή” να “αγιοποιήσει” το δήμαρχο και την ίδια.
 

Ο κ. Δήμαρχος μικρή σχέση έχει με τη δημόσια δομή του ΚΥ και είναι φυσικό και πρέπον  να βοηθά ηθικά και υλικά σε ό,τι αφορά την υγεία των δημοτών.

Για να γνωρίζουν οι δημότες μας, ο δωρητής εξεδήλωσε την επιθυμία και ανέλαβε την αναδιαμόρφωση, ανακαίνιση αλλά και τον πλήρη εξοπλισμό ισογείου κτίσματος ιδιοκτησίας Δήμου, με σκοπό τη δημιουργία δημόσιας δομής υγείας. 
 Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ωρωπού αποδέχεται τη δωρεά και την παραχωρεί στην αρμόδια 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ).Το έργο έχει τελειώσει και ήδη με εντολή της 1ης ΥΠΕ κλείνουν οι δομές ΙΚΑ-ΠΕΔΥ και Τοπικού Ιατρείου (ΤΙ) στον Ωρωπό και λειτουργούν πλέον από 24/7 στην ανακαινισμένη εκ βάθρων υγειονομική μονάδα. Με πρωτόγνωρη για τη Σκάλα Ωρωπού στελέχωση που διαθέτει 3 Γενικούς γιατρούς, Παιδίατρο, Παθολόγο, Γυναικολόγο, Γενικό Χειρουργό, Πνευμονολόγο, Οδοντίατρο, κάθε Τετάρτη Ορθοπεδικό και Αιμοληψίες ενώ έχει αποκτήσει Διοικητικό υπάλληλο, υπηρεσία καθαριότητας και το απαραίτητο βοηθητικό και παραιατρικό προσωπικό.
Το ευχαριστήριο της κας Πριμικύρη προς τον        κ. Δήμαρχο καταλήγει θυμίζοντάς μας ότι:
” μην ξεχνάμε ότι το ΚΥ Καπανδριτίου υπολειτουργούσε “.
Πότε όμως αλήθεια το ΚΥ υπολειτουργούσε;
Τον Απρίλη του 2014 μάθαμε όλοι ότι η υποστελέχωση δεν επέτρεπε την ολοήμερη εφημερία του ΚΥ. Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και οι υπουργοί Υγείας Γεωργιάδης και Βορίδης είχαν φροντίσει να μείνει το ΚΥ χωρίς γιατρούς και λοιπή στελέχωση ( 10 γιατροί ). Αυτή είναι ολόκληρη η αλήθεια.
Από το Γενάρη του 2015 και σε διάσημα 2,5 χρόνων διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και υπεύθυνη την υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κα Χρ. Κισκύρα,το ΚΥ Καπανδριτίου λειτουργεί άψογα.
Καλύπτει 13 ειδικότητες με 23 γιατρούς (6 γενικοί γιατροί, 3 παιδίατροι, 3 οδοντίατροι, 2 μικροβιολόγοι, καρδιολόγος, γυναικολόγος, δερματολόγος, ψυχίατρος, ορθοπεδικός, ακτινολόγος, οφθαλμίατρος, πνευμονολόγος, και κάθε Τετάρτη γενικός Χειρουργός) και λειτουργεί σαν ένα μικρό νοσοκομείο δίπλα στις πόρτες μας.
 Αυτή η αλλαγή έγινε κατορθωτή αποκλειστικά και μόνον από την προτεραιότητα που έδωσε η Κυβέρνηση στην Υγεία και από την καθημερινή με πάθος προσπάθεια της κας Χρ. Κισκύρα για ικανή στελέχωση του ΚΥ.
 
Κλείνουμε αυτή την παρέμβαση απευθυνόμενοι στον ” Παρατηρητή του Ωρωπού ” επαναλαμβάνοντας και επιστρέφοντας τις 15 τελευταίες λέξεις του σχολίου του: 
Όταν μιλούν τα γεγονότα και οι πραγματικοί πρωταγωνιστές, καλό είναι οι τεχνικοί σωτήρες να σιωπούν…….”.
 
 
 
Δημήτρης Αδαμόπουλος, 
μέλος του Συντονιστικού της Γραμματείας του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ 

Απάντηση