Δεν ορίζει την τύχη της η Ελλάδα – Τα σενάρια για τη θέση του μπαράζ

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Η ήττα από το Βέλγιο και η (ευρεία) νίκη της Βοσνίας έφεραν σε δύσκολη θέση την Ελλάδα για τη δεύτερη θέση. Το sport-fm.gr αναλύει τα δεδομένα και το πώς η Εθνική μπορεί να μπει στα μπαράζ.

Δεδομένο πρώτο: Το Βέλγιο είναι και μαθηματικά πρώτο, άρα και με εξασφαλισμένη παρουσία στην τελική φάση του Μουντιάλ.

Δεδομένο δεύτερο: Η Εθνική, μετά την αποψινή ήττα και τη νίκη της Βοσνίας επί του Γιβραλτάρ, έπεσε στην τρίτη θέση και δεν ορίζει την τύχη της.

Κι αυτό γιατί οι Βόσνιοι είναι στο +1 και αν κάνουν 2×2 στις εναπομείνασες αγωνιστικές, τότε θα είναι οριστικά δεύτεροι, ανεξάρτητα με το τι θα κάνουμε εμείς.

Τι ψάχνει η γαλανόλευκη; Ένα 2×2 κόντρα σε Κύπρο (εκτός) και Γιβραλτάρ (εντός) και απώλεια βαθμών της Βοσνίας, η οποία, πάντως, έχει δύσκολο πρόγραμμα. Αντιμετωπίζει εντός το βαθμολογικά αδιάφορο Βέλγιο και στο τέλος ταξιδεύει στην έδρα της Εσθονίας που παλεύει κάθε ματς…

Αν δεν κάνουμε 2×2, τότε ψάχνουμε… ακόμα μεγαλύτερη απώλεια βαθμών των Βοσνίων.

Το «κακό» της υπόθεσης είναι πως σε τυχόν ισοβαθμία με τη Βοσνία, υστερούμε αρκετά αυτή τη στιγμή. Η συνολική διαφορά τερμάτων (που είναι το πρώτο κριτήριο σε περίπτωση ισοβαθμίας) μας είναι στο +6 (11-5), ενώ η Βοσνία είναι στο +11 (19-8). Αν και στη συνολική διαφορά τερμάτων είναι στα «ίσα» δύο ομάδες, τότε επόμενο κριτήριο είναι η καλύτερη επίθεση.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των δύο τελευταίων αγωνιστικών

9η αγωνιστική (7/10)

Κύπρος – Ελλάδα
Βοσνία – Βέλγιο

10η αγωνιστική (10/10)

Ελλάδα – Γιβραλτάρ
Εσθονία – Βοσνία

Η βαθμολογία (8 αγώνες)

1. Βέλγιο 22 (35-3)
2. Βοσνία 14 (19-8)
3. Ελλάδα 13 (11-5)
4. Κύπρος 10 (8-12)
5. Εσθονία 8 (6-17)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-37)

Πηγή: Sport Fm

Απάντηση