Απειλή Grexit από FIFA και UEFA

0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Aπό το πουθενά, η απειλή του Grexit έκανε ξανά την εμφάνισή της στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι προσφυγές που κατατέθηκαν κατά των αυριανών εκλογών της ΕΠΟ (18/8) έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσαρέσκεια στους κύκλους των διεθνών συνομοσπονδιών και δεν θα διστάσουν να μας πετάξουν άμεσα εκτός, αφού δεν πρόκειται να ανεχτούν άλλα τερτίπια.

Ο υπεύθυνος της επιτροπής παρακολούθησης της FIFA, Μπιορν Βασάλο, ενημέρωσε την ΕΠΟ πως αν αναβληθούν οι εκλογές, τότε θα πρόκειται για ευθεία παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου και ως εκ τούτου θα επιβληθούν ποινές για το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι οποίες αφορούν την παρουσία μας στους κύκλους τόσο της ευρωπαϊκής όσο και της παγκόσμιας ομοσπονδίας.

Η απόφαση θα είναι από πολιτικό και όχι από αθλητικό δικαστήριο, γι’ αυτό και θα πρόκειται για παρέμβαση στο αυτοδιοίκητο.

Εφόσον γίνει αποδεκτή η προσφυγή του Νίκου Τζώρτζογλου στο Πρωτοδικείο Αθηνών, θα υπάρξει έκτακτη συνεδρίαση και οι αποφάσεις που θα παρθούν, θα είναι άμεσες και θα αφορούν τόσο τις ομάδες που παίζουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όσο και την Εθνική. Μιλάμε για αποκλεισμό τους σε αυτή την περίπτωση…

Βέβαια, εκφράζεται αισιοδοξία πως οι προσφυγές θα απορριφθούν και οι εκλογές θα γίνουν κανονικά, όμως μέχρι το πρωί της Παρασκευής (8/8), η αγωνία θα είναι μεγάλη…

Πηγή: Sport24

Απάντηση